Dziękuję za sprawdzenie, bardzo doceniam. Wiem więc na pewno, że nie można go przypisać do innego konta. Kiedy początkowo próbowałem zmienić obecny adres e-mail na koncie na inny, pojawiał się błąd dotyczący używanego adresu e-mail. Podałem „zapomniałem adresu e-mail konta”. Po kilku próbach d2jsp sprawdziło i odpowiedzieli, że zmienili go na adres e-mail, na który wysyłali mi wiadomości z informacją o problemie ze zmianą adresu. To ten sam adres e-mail, który powinien być przypisany do konta, na które d2jsp twierdził, że go zmienił. To ten sam adres e-mail, którego teraz używam i chcę go zmienić na inny. Podczas testów cały czas otrzymuję na niego e-maile z resetowaniem hasła. Wiem więc, że adres e-mail jest prawidłowy i poprawny na koncie, ale kiedy próbuję użyć tego samego adresu e-mail, aby zmienić go na inny, pojawia się komunikat „nieprawidłowy”. Co absolutnie nie ma sensu. Jak mogę sprawić, aby e-maile z resetowaniem hasła były wysyłane na obecny adres e-mail na koncie, ale nie mogę użyć tego samego adresu e-mail, aby zmienić go na inny?
Próbowałem już dwa razy użyć tego linku do kontaktu, ale bez odpowiedzi, ale będę wysyłał dalej, dopóki nie otrzymam odpowiedzi od administratora. Coś musi być nie tak z opcją e-maila w moim koncie albo coś jest zablokowane.
No problem. 🙂 I would just add that it’s best not to spam there and simply wait for a response, because repeatedly sending the same request definitely won’t help resolve the problem any faster. I hope everything will be working again soon. Just be patient. 🙂.This post was edited by AlexDeLarge on Mar 14 2026 12:57pm