d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Sztuka Przez Duże Sz
Prev12
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1,023.47
Warn: 10%
Jan 16 2026 05:58am
Prosze cie drogi kolego o zalozenie spodni :mellow:
Member
Gold: 0.00
Warn: 40%
Jan 16 2026 06:03am
A już nie pamiętam czy widziałem jej prace w Zachęcie, a nie pamiętam, bo prace są przeciętne i dzieci z porażeniem mózgowym definiują jej poziom. Chodzę sporo po muzecah, ale to, co jest w MSN i Zachęcie, to w 90% czysty cringe. Ponadto nasze muzea w porównaniu z Zachodem, to po prostu domy kultury. Byłem w grudniu w Gdańsku w Narodowym, aby zobaczyć Sąd Osteteczny Memlinga, i co? Obraz jest w renowacji do końca tego roku. Jedyne czym się to muzeum obroniło to 2 x Picasso, Kandinsky x 1 i chyba Matisse/Rubens. Poza tym to ceramika i nuuuudaaa.

Ps. był ktoś już w GEMie w Kairze?

Baza ja tez lubie chodzic po muzeach, poza paroma konkretnymi w polsce to je skreslilem i zawsze jak gdzies jestem z granica to musze jakies zwiedzic. Artysta plastyk w koncu to moj obowiazek kurwa mac tak jak obowiazkiem kazdego uzytkownika forum jest bycie alkoholikiem albo narkomanem albo schizofrenikiem
Jakie polskie mizeum bys mi polecil? :hug:
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Jan 16 2026 06:11am
Prosze cie drogi kolego o zalozenie spodni :mellow:

Po co tworzysz kolejny "sexually suggestive content"?
Member
Gold: 1,023.47
Warn: 10%
Jan 16 2026 06:15am
Po co tworzysz kolejny "sexually suggestive content"?

:mellow:
Member
Gold: 33,888.00
Jan 16 2026 08:45am
Baza ja tez lubie chodzic po muzeach, poza paroma konkretnymi w polsce to je skreslilem i zawsze jak gdzies jestem z granica to musze jakies zwiedzic. Artysta plastyk w koncu to moj obowiazek kurwa mac tak jak obowiazkiem kazdego uzytkownika forum jest bycie alkoholikiem albo narkomanem albo schizofrenikiem
Jakie polskie mizeum bys mi polecil? :hug:

Swojego czasu pamiętam jak chodziłem do Zachęty ze znajomymi, dobierałem sobie playlistę na słuchawki, oczywiście wcześniej był grany "jazz" i moi znajomi już wiedzili, że spotykaliśmy się przy wyjściu, bo ze mną nie było kontaktu. Bardzo polecam.

Fajne opcje są na Noc Muzeów ale kolejki okrutne, ale udało mi się zobaczyĆ ruiny Elizeum - poczytaj, co to było za miejsce. Fotoplastykon warszawki - chociaż raz. Pomijami jakieś muzea wódki i PRLu. Każde Narodowe trzeba odwiedzić. Jak już powiedziałem w Polsce mamy bardziej "domy kultury" niż muzea dlatego polecam perełki - zamki!

Latem polecam Nieborów, pałac Radziwiłłów z fantastycznym ogrodem i miejscem na kocyk, randkę oraz park Arkadia. Podziemia w Lublinie! Malbork! Bazylika Mariacka Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Gdańsku - wejść na sam szczyt.
Go Back To Polska Topic List
Prev12
Add Reply New Topic New Poll