d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Renta, Zasilki, Zapomogi - Jak Ciagnac Z Panstwa
Prev12348Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 40%
Sep 27 2025 04:44pm
Tak się składa, że od dwóch miesięcy utrzymuję się z l4 na plecy u niemców. Nie jest tego wiele, bo średnio 7.5k miesięcznie, ale da się wyżyć. Zapytacie jak to robię? Odpowiem.
mordo idz do pracy u niemca,przepracuj 2 miesiące i nakurwiaj l4 na coś poważniejszego jak masz albo na głowe u psychologa czy innego psychiatry i nawet do 2 lat przebimbasz

Az 2 lata? :angel:
Member
Sep 28 2025 03:55am
na rente alkoholowa chyba musisz mieć kwity ze byleś leczony :(
zawsze możesz świrować świra . idz prywatnie do psychiatry i powiedz ze slyszysz glosy i masz czarne myśli. wpisze Ci schizofrenie i rente dostaniesz

Ile daja eenty na glowe? To zalezy od tego czy masz schizofrenie?
Member
Gold: 17,719.56
Sep 28 2025 03:56am
Tak się składa, że od dwóch miesięcy utrzymuję się z l4 na plecy u niemców. Nie jest tego wiele, bo średnio 7.5k miesięcznie, ale da się wyżyć. Zapytacie jak to robię? Odpowiem.
mordo idz do pracy u niemca,przepracuj 2 miesiące i nakurwiaj l4 na coś poważniejszego jak masz albo na głowe u psychologa czy innego psychiatry i nawet do 2 lat przebimbasz

a na starosc bedziesz grzebal w smietniku :) super plan!
Member
Gold: 30.00
Warn: 10%
Sep 28 2025 04:04am
Ile daja eenty na glowe? To zalezy od tego czy masz schizofrenie?

nie. są grupy pd 1-3 . za trzecią grupe zadnego siana nie dostaniesz ale na schizofrenie z miejsca jest 2 grupa a jak dłużej się leczysz to dostaniesz pierwszą. najlepiej jakbyś miał jakieś wizyty w szpitalu ;) niestety hajs marny bo druga grupa to ok 1350zł a pierwsza 1700. ja liczę że dostanę pierwszą teraz i biorę komputer na ratki B)
Member
Sep 28 2025 05:18am
nie. są grupy pd 1-3 . za trzecią grupe zadnego siana nie dostaniesz ale na schizofrenie z miejsca jest 2 grupa a jak dłużej się leczysz to dostaniesz pierwszą. najlepiej jakbyś miał jakieś wizyty w szpitalu ;) niestety hajs marny bo druga grupa to ok 1350zł a pierwsza 1700. ja liczę że dostanę pierwszą teraz i biorę komputer na ratki B)

E to kutasowa, ze schizo nie da sie polowy rzeczy robic ;/
Member
Gold: 300.00
Sep 28 2025 07:17am
a na starosc bedziesz grzebal w smietniku :) super plan!

jak bym jebał tak jakby chcieli,to bym pleców nie naprawił mordo, i pewnie wtedy tak jak mówisz bym grzebał w śmietniku,albo gorzej,handlowałbym itemkami z gierki dla dzieci... w ciągu 3 lat już mam 8 miesięcy w domu,z łóżka wstawałem 10 minut z płaczem,chodze do osteopaty i dbam żeby sie nie zajechać,typ pyta o sposób,to ten jest najlepszy jak ma wyjebane na prace,tam pełno ludzi co chodzą popracować 3 miesiące a napierdalają l4 po 2 lata,to mówie
ubezpieczalnia wypłaca 80% średniej 3 ostatnich wypłat,więc im lepsza robota tym lepszy hajs na zwolnieniu lekarskim

poza tym,jak będzie dalej tak dobrze w Polsce, to ty będziesz zapierdalał po śmietnikach, a ja bede sie smiał przewożąc jurki przez most graniczny
Member
Gold: 17,719.56
Sep 28 2025 07:29am
jak bym jebał tak jakby chcieli,to bym pleców nie naprawił mordo, i pewnie wtedy tak jak mówisz bym grzebał w śmietniku,albo gorzej,handlowałbym itemkami z gierki dla dzieci... w ciągu 3 lat już mam 8 miesięcy w domu,z łóżka wstawałem 10 minut z płaczem,chodze do osteopaty i dbam żeby sie nie zajechać,typ pyta o sposób,to ten jest najlepszy jak ma wyjebane na prace,tam pełno ludzi co chodzą popracować 3 miesiące a napierdalają l4 po 2 lata,to mówie
ubezpieczalnia wypłaca 80% średniej 3 ostatnich wypłat,więc im lepsza robota tym lepszy hajs na zwolnieniu lekarskim

poza tym,jak będzie dalej tak dobrze w Polsce, to ty będziesz zapierdalał po śmietnikach, a ja bede sie smiał przewożąc jurki przez most graniczny

Ok rozumiem Twoj punkt widzenia, ja na szczescie pracuje na szwedzka emeryture :)
Member
Gold: 13.37
Sep 28 2025 09:35am

A mozna pracować do tego? 😳 Czy państwo nie jest tak łaskawe?

Wtf w Polsce mozna byc maksymalnie 182 dni w ciągu roku kalendarzowego na l4 a później jest jakas komisja czy chuj wie co a tam masz od tak 2 lata? 😳👀

This post was edited by Mis_nom on Sep 28 2025 09:41am
Member
Gold: 1,040.00
Sep 28 2025 09:37am

Mi jakoś renty nie przyznali, a też się starałem, więc to nie jest takie pewne.
Member
Gold: 30.00
Warn: 10%
Sep 28 2025 10:30am
A mozna pracować do tego? 😳 Czy państwo nie jest tak łaskawe?

Wtf w Polsce mozna byc maksymalnie 182 dni w ciągu roku kalendarzowego na l4 a później jest jakas komisja czy chuj wie co a tam masz od tak 2 lata? 😳👀

można pracować na recie. bardzo chętnie biorą np na ochronę ludzi z orzeczeniem bo nie płacą za Nich składek. jaki jest limit zarobków to nie wiem trzeba by poszukać :wacko:
Go Back To Polska Topic List
Prev12348Next
Add Reply New Topic New Poll