d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Kino
Prev123456Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Sep 10 2025 01:51am
ja bym sie wybrał na Epicka Przygoda, trzech rycerzy! Elf, Krasnolud i Człowiek wyruszą do labiryntu dałna, aby zabić Cyklopa, smoka, czarnksiężnika, który jest duchem dupy

ja wybrałbym sie na epicka przygode z tobą ty dziewczyna ja twoj chłopak świetna byłaby z tego komedia

This post was edited by xGULx on Sep 10 2025 01:51am
Member
Gold: 70.21
Sep 10 2025 07:03am
ja wybrałbym sie na epicka przygode z tobą ty dziewczyna ja twoj chłopak świetna byłaby z tego komedia

heh w trzech byśmy ją wykoleili
Member
Gold: 12,059.17
Sep 10 2025 08:29am
Niektórzy mogą się ze mną nie zgodzić, ale kino jest dla starych ludzi B)

Ej ale jakby kupić roczny abonament, i chodzić co tydzień na jakiś film albo ze dwa razy w tygodniu nawet, to by chyba fajne było, co?
Member
Gold: 13.37
Sep 10 2025 08:34am
Ej ale jakby kupić roczny abonament, i chodzić co tydzień na jakiś film albo ze dwa razy w tygodniu nawet, to by chyba fajne było, co?

Lepiej na wygodnej miejscowie przed tv w domu 😋
Member
Gold: 30.00
Warn: 10%
Sep 10 2025 08:37am
ja bym chciał umrzeć w wieku 90 lat z brzuchem pełnym wina we własnym łóżku z kutasem w ustach B)
Member
Gold: 1,047.06
Sep 10 2025 09:40am
Juz się nie mogę doczekać, aż obejrzę te epickir walki w IMAX :drool:

wczoraj sie zastanawialem jak wyglada przychod ze wolą zrobic trylogie filmu zamiast dwoch sezonow anime no i dzis czytam xD:

Demon Slayer Infinity Castle Part 1 has officially surpassed Spirited Away, making it the second-highest-grossing movie in Japan of all time, behind Demon Slayer Mugen Train.

1st place: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Mugen Train Arc - 40.7 billion yen
2nd place: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Mugen Castle Arc - 31.7 billion yen
3rd place: Spirited Away - 31.6 billion yen
The top 2 movies in Japan are officially both Demon Slayer.

Member
Gold: 1,047.06
Sep 10 2025 09:50am

z poczatku pomyslalem dziwne ze czegos takiego nie ma, a z drugiej strony nawet jak chodzisz raz w tygodniu do kina, to nie ma alternatywy, wiec nie w ich interesie zrobic dla ciebie usługe na ktorej zaplacisz mniej

tzn alternatywa sa platformy streamingowe i czekanie 3 miesiace az film z kin wejdzie do internetu, a za to na netflixie hbo czy innym disneju masz dodatkowo seriale :mellow: , jak zyc?
Member
Gold: 1,040.00
Sep 10 2025 09:57am
z poczatku pomyslalem dziwne ze czegos takiego nie ma, a z drugiej strony nawet jak chodzisz raz w tygodniu do kina, to nie ma alternatywy, wiec nie w ich interesie zrobic dla ciebie usługe na ktorej zaplacisz mniej

tzn alternatywa sa platformy streamingowe i czekanie 3 miesiace az film z kin wejdzie do internetu, a za to na netflixie hbo czy innym disneju masz dodatkowo seriale :mellow: , jak zyc?

"Jak żyć? Jak najszybciej".
Member
Gold: 2,390.15
Sep 10 2025 10:20am

Place 17.99 euro miesięcznie wszystkie normalne seanse mam za darmo B)
Lepiej na wygodnej miejscowie przed tv w domu 😋

Kino mam 15 min z buta od domu, a że zawsze wybieram najpóźniejsze seanse to siedzę z kilkoma osobami na sali

wczoraj sie zastanawialem jak wyglada przychod ze wolą zrobic trylogie filmu zamiast dwoch sezonow anime no i dzis czytam xD:

Demon Slayer Infinity Castle Part 1 has officially surpassed Spirited Away, making it the second-highest-grossing movie in Japan of all time, behind Demon Slayer Mugen Train.

1st place: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Mugen Train Arc - 40.7 billion yen
2nd place: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Mugen Castle Arc - 31.7 billion yen
3rd place: Spirited Away - 31.6 billion yen
The top 2 movies in Japan are officially both Demon Slayer.

Taka dopracowana animacja musi kosztować krocie, więc nie dziwne, że lepiej pójść kinowa wersję. Imo zajebiście będzie to obejrzeć w Imax
Member
Gold: 12,059.17
Sep 11 2025 01:02am

W cinemacity masz abonament miesięczny za cenę dwóch biletów.
Oczywiście w pierwszym miesiącu pójdziesz może i 10 razy do kina, ale w drugim miesiącu już trochę Ci się znudzi i będziesz chodził rzadziej.
Czyli frekwencja się zwiększa, bo jak już zapłaciłeś za miesiąc to pójdziesz do tego kina parę razy.
A jak nie zapłaciłeś to już nie wiadomo czy przyjdziesz, może przyjdziesz może nie.
Dodatkowo z takich wejść abonamentowych mniej kasy jednostkowo trafia do twórców, jeśli standardowo za bilet z ulicy oddają twórcom 15zl, to przykładowo za wejście abonamentowe płacą 8zl, twórcy też mają nieco mniej od takiego wejścia.
To na czym najlepiej zarabia kino to gastronomia, bo jak pisałem połowę ceny biletu muszą oddać twórcom, ale już popcorn za 30zl to 29zl zysku kina.
Go Back To Polska Topic List
Prev123456Next
Add Reply New Topic New Poll