d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Path Of Exile 2 - Temat Oficjalny
Prev1363738394068Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 7,242.01
Aug 21 2025 11:41am
Paczycho odjebali, w końcu się będzie dało trejdować w gierce normalnie. Jeszcze żeby tylko optymalizacje zrobili, bo to zjadanie fpsów jest mega wkurwiające
Member
Gold: 76.09
Aug 21 2025 04:26pm
Diablo 4, kolejny sezon nowych mocy tuż za rogiem a tu cisza? :mellow:

/e Cholera to nie ten wątek oficjalny, sorki :angel:

This post was edited by DrizztEU on Aug 21 2025 04:26pm
Member
Gold: 1,040.00
Aug 21 2025 04:53pm
Diablo 4, kolejny sezon nowych mocy tuż za rogiem a tu cisza? :mellow:

/e Cholera to nie ten wątek oficjalny, sorki :angel:

Tamten o diablo 4 też gdzieś daleko jest.
Member
Aug 21 2025 10:50pm
Poe 1 -> LE -> Trash -> Poe 2

no sorki, ale nie widze tego inaczej na dzień dzisiejszy, ładnie gierka wygląda na dzień dzisiejszy ale nic poza tym

zachęcająca może być jedynie dla typów co mają na konsoli godzinke czasu w tygodniu na granie i sprawia im frajde katowanie kampani przez miesiąc

ja sobie odpuszczam tego patcha i wróce za dłuższy czas aż tam Dżonatan dogotuje endgejmu i nowych klas/ascendancji
Member
Gold: 2,261.43
Aug 22 2025 04:28am

no sorki, ale nie widze tego inaczej na dzień dzisiejszy, ładnie gierka wygląda na dzień dzisiejszy ale nic poza tym

zachęcająca może być jedynie dla typów co mają na konsoli godzinke czasu w tygodniu na granie i sprawia im frajde katowanie kampani przez miesiąc

ja sobie odpuszczam tego patcha i wróce za dłuższy czas aż tam Dżonatan dogotuje endgejmu i nowych klas/ascendancji

Co ty pierdolisz
Member
Aug 22 2025 04:52am
Co ty pierdolisz

Nie no troche prowo z mojej strony wiadomo, ale ostatnie zdanie to prawda akurat, ten pacz odpuszczam, wróce na następny i raczej przy takim podejściu zostane.
jakieś balansy skilli/drzewka/quality of life bajerki - no fajno i można się tego spodziewać na potęgę w trakcie EA co pacza w lepszą lub gorszą stroną,
ale dla mnie jako kogoś kto już miał dłuższą przyjemność pograć w Poe1 poprzeczka jednak została wysoko zawieszona i interesuje mnie wyłącznie kontent,
na którym mogę skupić swoją uwagę przynajmniej dwa tygodnie do którego nie zalicza się nowa kampania.
Na chwile obecną nie przemawia do mnie system nieskończonego świata i przymus robienia co jakiś czas gównianych layoutów z wkurwiającym backtrackingiem (który nowy sprint może i troszkę "uprzyjemni", ale nie wyeliminuje).
Nie jestem też typem co robi 40 postaci na sezon tylko jedna/max dwie i lubie sobie te postacie z min-maxować w miarę możliwości.
Po ogłoszeniu nowości dalej wygląda na to, że będzie to samo czyli czyszczenie mapek z potworków żeby dorobić się Headhuntera na postaci z eva+es (armor to dalej nieporozumienie niestety i mają w dupie),
a potem zdropie lige. Ostatnio trwało to z półtorej tygodnia i strasznie wkurwiały lagi/dcki/roll backi przez pełny tydzień, dlatego spasuję tę ligę.
Sam abyss nie sprawia, żebym się hajpował endgejmem w tej grze, a o nowej fabułce to sobie moge na YT posłuchać bo nikt normalny dialogów w H&S nie czyta, sprawdzawsz co vendor sprzedaje, pozbywasz sie gratów, bierzesz questa i rura do przodu :)

Ładna gierka, z trudem mniejszym i większym idzie w dobrym kierunku, na pewno będę kiedyś w to młócił ostro jak w Poe 1 (mam nadzieję), ale wiem też na pewno, że to nie będzie miało miejsca w te wakacje i raczej nie w tym roku.
Strasznie długo im schodzi na sam balans sam, często próbują wcisnąć coś co pcha graczy w powolny męczący gejmplej, gracze tego nie trawią i po czasie idą graczom na rękę naprawiając to jak powinno to wyglądać od początku.
Do tego ta kampania, sporo pracy w nią wkładają, jest świetnie zrobiona i rozumiem, że dużo graczy weszło w świat H&S po praz pierwszy przy Poe2 lub emigrowali z D4 i im to też bardzo siada bo spędzają w tej kampani mnóstwo czasu.

Martwi mnie jedynie to, że w tym tempie nim sie doczekamy nowych klas/ascendancji, mechanik endgejmowych, nowego craftingu to nawet nie licze już na koniec tego roku bo to ofkors niemożliwe,
ale zaczynam wątpić, że wyrobią się do końca nawet przyszłego. Na szczęście jest Poe1 wciąż żywe i oby tam trzymali się terminów z nowymi ligami to jakoś się przeżyje nim Poe2 będzie pełnym produktem.
Member
Gold: 1,097.06
Aug 22 2025 06:14am

akurat le zesral sie w majtki z tym patchem i nie sadzilem ze kiedys tak pomysle, ale chcialbym juz zagrac w poe2 :mellow:
Member
Aug 22 2025 06:18am
akurat le zesral sie w majtki z tym patchem i nie sadzilem ze kiedys tak pomysle, ale chcialbym juz zagrac w poe2 :mellow:

no mialem nie grać w LE, ale przed chwila odpalilem jednak bo weekend i nie mialem pomysłu w co pograć. Aberrotha uber nawet nie podchodziłem nawet to może teraz pogram i sie za niego zabiore, void knight/palek bez zmian więc będzie OP do tego zadania

no a co do zawartości nowego patcha to masz racje, imo padaka w porównaniu do poprzedniego, ale na Twitch mają chociaż co strimować do premiery poe2 i ja będe miał co robić przez weeeknd
Member
Gold: 1,097.06
Aug 22 2025 06:25am
no mialem nie grać w LE, ale przed chwila odpalilem jednak bo weekend i nie mialem pomysłu w co pograć. Aberrotha uber nawet nie podchodziłem nawet to może teraz pogram i sie za niego zabiore, void knight/palek bez zmian więc będzie OP do tego zadania

no a co do zawartości nowego patcha to masz racje, imo padaka w porównaniu do poprzedniego, ale na Twitch mają chociaż co strimować do premiery poe2 i ja będe miał co robić przez weeeknd

no jak ktos chce grac sentinelem to sie pewnie bedzie dobrze bawil. ja nie chce za bardzo, a wszystko inne wyglada jak gowno. na maxrollu do lvlingu druida sugerowali jakis gowno summon niedzwiedz i ten skill byl tak mierny ze ciesze sie ze zginalem xD
widzialem fubgun tez tym gral i quitnal postac lub moze cały sezon bo tak chujowe ai i aoe mial ten summon.

witchka tez calkiem popularna ale jak spojrzalem na hcssf lindur to 95+ są praktycznie same paladyny a inne klasy max lvl to moze 8x. dziwi mnie, ze EHG po tym jak bardzo op byl ten void slammer/pala smite, dalej uwaza ze inne klasy nie potrzebuja buffow, ogladalem chwile tego lizarda ktory ma z milion godzin w LE i robi poradniki, grającego jakims flay lichem, ktory polecił jako starter i wyglada jak niesamowite gowno jesli chodzi o dmg w progresji monolitów
Member
Aug 22 2025 06:29am
no jak ktos chce grac sentinelem to sie pewnie bedzie dobrze bawil. ja nie chce za bardzo, a wszystko inne wyglada jak gowno. na maxrollu do lvlingu druida sugerowali jakis gowno summon niedzwiedz i ten skill byl tak mierny ze ciesze sie ze zginalem xD
widzialem fubgun tez tym gral i quitnal postac lub moze cały sezon bo tak chujowe ai i aoe mial ten summon.

witchka tez calkiem popularna ale jak spojrzalem na hcssf lindur to 95+ są praktycznie same paladyny a inne klasy max lvl to moze 8x. dziwi mnie, ze EHG po tym jak bardzo op byl ten void slammer/pala smite, dalej uwaza ze inne klasy nie potrzebuja buffow, ogladalem chwile tego lizarda ktory ma z milion godzin w LE i robi poradniki, grającego jakims flay lichem, ktory polecił jako starter i wyglada jak niesamowite gowno jesli chodzi o dmg w progresji monolitów

no na liczke widziałem hajpik jest przez te reworki, co do fubguna nie ogladalem go akurat teraz, ale troche beka z tego co mówisz bo ten druid widziałem na maxrollu nawet S tier ma w pushu corruption i mappingu xd

no ja mam ten luksus, że własnie dotychczas albo rangerke katowałem albo warlocka pod szczelinke i kompletnie nie tykałem melee klas, więc póki co przyjemnie się sentinela ogrywa,
ale komuś kto już ta klasa zbrzydła i miałby ochotę coś na hc więcej osiągnąć to troche lipa jeśli chodzi o nowości, raczej bym to chyba olał, szczególnie, że bez szału ten nowy content i tak
Go Back To Polska Topic List
Prev1363738394068Next
Add Reply New Topic New Poll