d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Wojna Temat Oficjalny
Prev12345610Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 410.00
Jun 24 2025 03:24pm
Całkiem niedawno, ironfister pytał się tutaj na forum jak poradzić sobie z montażem sieci wifi. Informatyk lvl over 9000.

Mnie to nie dziwi, bo informatyka to bardzo szeroka dziedzina drogi kolego B)

Nie każdy lekarz to chirurg B)
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Jun 24 2025 11:56pm
Całkiem niedawno, ironfister pytał się tutaj na forum jak poradzić sobie z montażem sieci wifi. Informatyk lvl over 9000.

do managera zadan windows tez nie wiedzial jak wejsc

Mnie to nie dziwi, bo informatyka to bardzo szeroka dziedzina drogi kolego B)

Nie każdy lekarz to chirurg B)

to tak jakbys powiedzial ze rozumiesz ze ktos nie potrafi jezdzic autem osobowym bo jest duzo kategorii podczas gdy on nie wie jak wyglada auto
Member
Jun 25 2025 12:02am
do managera zadan windows tez nie wiedzial jak wejsc

to tak jakbys powiedzial ze rozumiesz ze ktos nie potrafi jezdzic autem osobowym bo jest duzo kategorii podczas gdy on nie wie jak wyglada auto

Albo to jest jak byś poprosił grafika wektorowego o złożenie i skonfigurowanie serwerowni :huh:
Member
Jun 25 2025 12:14am
Albo to jest jak byś poprosił grafika wektorowego o złożenie i skonfigurowanie serwerowni :huh:

grafik to nie informatyk, dalej jak ktos sie mianuje informatykiem i nie potrafi do wifi sie podlaczyc albo otworzyc managera zadan to raczej zart niesadzisz? nikt nie mowi ze ma zmieniac moduly kernela windowsowego albo analizowac logi wazuha przy uzyciu modeli ai tylko o takich tematach w ktorych pani krysia z ksiegowosci byla by overkillem

This post was edited by RedGentooHat on Jun 25 2025 12:20am
Member
Jun 25 2025 12:24am
grafik to nie informatyk, dalej jak ktos sie mianuje informatykiem i nie potrafi do wifi sie podlaczyc albo otworzyc managera zadan to raczej zart niesadzisz? nikt nie mowi ze ma zmieniac moduly kernela windowsowego albo analizowac logi wazuha przy uzyciu modeli ai tylko o takich tematach w ktorych pani krysia z ksiegowosci byla by overkillem

Nie wiem jak we wielkim świcie, ale grafik to specjalność na kierunku/wydziałach informatyki :huh:
Member
Jun 25 2025 12:27am
Nie wiem jak we wielkim świcie, ale grafik to specjalność na kierunku/wydziałach informatyki :huh:

w polsce to mozliwe, nie mniej nawet jak popatrzysz sobie na struktury firmowe do graficy komputerowni nie podlegaja pod dzialy IT, to nie jest i nie byla informatyka, aczkolwiek pewney aspekty grafiki moga byc uzywane w kontekscie inforamtyki, rozumiem ze dalsza czesc zostala przemilczana bo sie z nia zgadzasz?
Member
Gold: 12,059.17
Jun 25 2025 02:10am

Oczywiście kłamiesz, bo co innego zbudować sieć komputerową kablową+wifi w dużym budynku żeby było optymalnie i estetycznie, a co innego "podłączyć się do wifi".

A z otwieraniem managera zadań to nawet nie wiem o co ci chodzi

This post was edited by Ironfister on Jun 25 2025 02:11am
Member
Jun 25 2025 02:35am
Oczywiście kłamiesz, bo co innego zbudować sieć komputerową kablową+wifi w dużym budynku żeby było optymalnie i estetycznie, a co innego "podłączyć się do wifi".

A z otwieraniem managera zadań to nawet nie wiem o co ci chodzi

nie wiem, tego tematu z wifi nie sledzilem, temat w managerem zadan wynikal z naszej rozmowy w ktorej nie widziales jak go otworzyc, do tego co widze twoje wpisty dotyczace technologii to sa na oogl skrajnie bledne, powiedz mi w takim razie czym to sie zajmujesz jako ten "informatyk", dodam ze nie slyszalem od nikogo w branzy zeby nazywal sie "informatykiem" od dobrych ponad 15 lat bo "informatyk" to jak kredens zauwazyl jest tak szerokie okreslenie ze nikt tak sie nie nazywa od lat
Member
Jun 25 2025 03:32am
nie wiem, tego tematu z wifi nie sledzilem, temat w managerem zadan wynikal z naszej rozmowy w ktorej nie widziales jak go otworzyc, do tego co widze twoje wpisty dotyczace technologii to sa na oogl skrajnie bledne, (...)

Ale oczywiście posta gdzie rzekomo nie wiedziałem jak otworzyć managera zadań to nie przytoczysz, bo to są twoje wymysły jakieś, albo jakieś nadinterpretacje x100.
Z twoimi postami jest tak jak w tym dowcipie:
Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody? Radio Erewań odpowiada: tak, to prawda, ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach Dworca Warszawskiego i nie rozdają, tylko kradną.
Member
Jun 25 2025 03:51am
Czym się zajmuje pytasz, po pierwsze jestem liderem zespołu, prawą ręką i mózgiem managera bo manager, jak to typowy manager, mało kuma co się dzieje dookoła i trzeba nim sterować.
Proponowali mi jakiś czas temu "awans" na managera ale nie chciałem bo po pierwsze jest taki burdel w firmie że co by manager nie robił to i tak muszą go wypierdolić co 2-3 lata, tzn executive managerowie muszą na kogoś zwalać winę że nie idzie zgodnie z oczekiwaniami akcjonariuszy więc wypierdalają niskich managerów żeby próbować odwrócić od siebie uwagę.
"Awans" nie oznaczałby też zmiany pensji, bo już mam wysoką, ale za to musiałbym np jeździć po kraju czyli wstawać jak małpa o 5ej rano żeby zdążyć na pociąg do Wawy czy Wrocławia czy innego Krakowa, pracować z biura 4 dni w tygodniu, odbierać telefony po pracy bo przecież manager to darmozjad więc niech chociaż odbiera telefon 24/7 i pokazuje się w biurze xd, rozliczać jakieś bzdurne papiery typu urlopy itp.

This post was edited by Ironfister on Jun 25 2025 03:51am
Go Back To Polska Topic List
Prev12345610Next
Add Reply New Topic New Poll