d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Nawrocki Vs Trzaskowski - Druga Tura Wyborów
Prev12345618Next
Closed New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
May 29 2025 04:04pm
kolego niestety znowu opowiadasz bajki.
Polacy to 0,5% światowej populacji. Jesteśmy stosunkowo małym krajem. Nasza siła polega na tym, że jesteśmy dogadani z innymi demokratycznymi krajami, że jesteśmy w Unii, w NATO, że lubimy się z USA, Koreą, Japonią, Izraelem, Wielką Brytanią itp.
Rządzi większy. Gdybyśmy z naszym rozmiarem byli sami, to byśmy gówno mieli do powiedzenia, ruchaliby nas w dupę wszyscy po kolei.
W pełni samodzielną politykę to mogą uprawiać moim zdaniem trzy kraje: Chiny, USA oraz Indie (tych ostatnich nie jestem pewien).
To są mocarstwa, które mogą mieć delikatnie mówiąc "wywalone jaja na innych". A wszyscy inni muszą szukać przyjaciół i działać wspólnie z przyjaciółmi, żeby nie zostać zjedzonym przez te mocarstwa lub przez ich przyjaciół (np Rosja wspierana przez Chiny).
Dlatego to że jesteśmy we wspólnym bloku handlowym z Niemcami to jest dobre dla nas.

Jest różnica mieć stosunki z innymi krajami a być sterowanym przez polityków którzy opierają swoje jestestwo o bycie zależnym od danego kraju, edukacji troszkę i zrozumiesz
Member
Gold: 70.20
May 29 2025 11:01pm
Ludzie nie są obiektywni. Traktują partię z którą się zsolidaryzują jak religię. Cokolwiek nie odpierdoli i tak stają w ich obronie.
Większość społeczeństwa to ludzie po prostu głupi, bądź ogłupiani, manipulującymi sondażami. Bo kto inteligentny rezygnuje ze swojego kandydata, w momencie gdy sondaże mówią że nie ma szans? W moim odczuciu sondaże powinny być zakazane.
W końcu tak jak mamy egzaminy, na studia, na prawo jazdy, sprawdzające naszą wiedzę dla prawidłowego wykonywania czynności. Nawet na jebane łowienie ryb jest egzamin. Moim zdaniem powinien być również egzamin na wyborcę. Sprawdzający choćby podstawy naszej wiedzy w tym zakresie, ekonomii etc. Z miejsca odrzucaloby to takich polglowkow którzy głosują na kogoś bo garnitur dobrze na nim leży. Tacy ludzie nie powinni kształtować przyszłości mojej, oraz i tak już wątpliwego państwa.
W obecnej sytuacji ludzie i tak beda ruchami. Pytanie tylko czy z mydłem czy bez.

This post was edited by arthurro on May 29 2025 11:05pm
Member
Gold: 2,137.69
Warn: 10%
May 29 2025 11:19pm
Ludzie nie są obiektywni. Traktują partię z którą się zsolidaryzują jak religię. Cokolwiek nie odpierdoli i tak stają w ich obronie.
Większość społeczeństwa to ludzie po prostu głupi, bądź ogłupiani, manipulującymi sondażami. Bo kto inteligentny rezygnuje ze swojego kandydata, w momencie gdy sondaże mówią że nie ma szans? W moim odczuciu sondaże powinny być zakazane.
W końcu tak jak mamy egzaminy, na studia, na prawo jazdy, sprawdzające naszą wiedzę dla prawidłowego wykonywania czynności. Nawet na jebane łowienie ryb jest egzamin. Moim zdaniem powinien być również egzamin na wyborcę. Sprawdzający choćby podstawy naszej wiedzy w tym zakresie, ekonomii etc. Z miejsca odrzucaloby to takich polglowkow którzy głosują na kogoś bo garnitur dobrze na nim leży. Tacy ludzie nie powinni kształtować przyszłości mojej, oraz i tak już wątpliwego państwa.
W obecnej sytuacji ludzie i tak beda ruchami. Pytanie tylko czy z mydłem czy bez.

Niestety szybko by egzamin upolitycznili.
Member
Gold: 12,059.17
May 29 2025 11:50pm
Jest różnica mieć stosunki z innymi krajami a być sterowanym przez polityków którzy opierają swoje jestestwo o bycie zależnym od danego kraju, edukacji troszkę i zrozumiesz

To że platforma jest zależna od Niemiec to nie jest wiedza tylko to są wymysły opozycji, rzeczy wyssane z palca.
Propaganda PiS przedstawia Niemcy w mundurach hitlerowców, platforma tego nie robi bo wiedzą że to bzdury, nie jest niemcofobiczna ale to nie znaczy że są *zależni od Niemiec".
Jakbyś pamiętał ze szkoły trochę tej edukacji o której piszesz to byś wiedział, że wiedza =/= teorie wyssane z palca
Member
May 30 2025 12:05am

Kolego tylko PiS wybiera kandydata na prezydenta wg takich reguł:
Młody, przystojny, wysoki.
Czy oznacza to że trzeba zabrać prawa wyborcze wszystkim wyborcom PiS? Grubo by było.
W społeczeństwie jest wiele osób typu budowlaniec, taxowkarz, żołnierz, rolnik.
Czyli oni nie powinni mieć wpływu kto będzie rządził w tym kraju bo nie są wykształceni?
Czy politycy by wtedy dbali o takich ludzi, jakby wiedzieli że nie mają praw wyborczych?
Member
May 30 2025 12:20am
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

To że platforma jest zależna od Niemiec to nie jest wiedza tylko to są wymysły opozycji, rzeczy wyssane z palca.
Propaganda PiS przedstawia Niemcy w mundurach hitlerowców, platforma tego nie robi bo wiedzą że to bzdury, nie jest niemcofobiczna ale to nie znaczy że są *zależni od Niemiec".
Jakbyś pamiętał ze szkoły trochę tej edukacji o której piszesz to byś wiedział, że wiedza =/= teorie wyssane z palca

ale ty sam przyznalez ze mam racje tylko dolozyles kontekst ze niemcy nie laza w mundurach o czym nie napisalem nigdy xD chlopie twoj poziom intelektualny jest zblizony do puszki groszku... nie da sie z toba rozmawiac bo to jakby probowac wytumaczyc fizyke kwantowa reniferowi
Member
Gold: 70.20
May 30 2025 12:22am
ale ty sam przyznalez ze mam racje tylko dolozyles kontekst ze niemcy nie laza w mundurach o czym nie napisalem nigdy xD chlopie twoj poziom intelektualny jest zblizony do puszki groszku... nie da sie z toba rozmawiac bo to jakby probowac wytumaczyc fizyke kwantowa reniferowi

Myślałem że już o tym wiesz

Kolego tylko PiS wybiera kandydata na prezydenta wg takich reguł:
Młody, przystojny, wysoki.
Czy oznacza to że trzeba zabrać prawa wyborcze wszystkim wyborcom PiS? Grubo by było.
W społeczeństwie jest wiele osób typu budowlaniec, taxowkarz, żołnierz, rolnik.
Czyli oni nie powinni mieć wpływu kto będzie rządził w tym kraju bo nie są wykształceni?
Czy politycy by wtedy dbali o takich ludzi, jakby wiedzieli że nie mają praw wyborczych?

Jesteś zbyt głupi żebym wchodził z tobą w jakąkolwiek polemikę. Szanujmy się.

This post was edited by arthurro on May 30 2025 12:25am
Member
May 30 2025 12:25am
Myślałem że już o tym wiesz

nie dalem mu szans przez jakis rok na rozmowe ad meritum, chcialem sprawdzic czy moze poziom intelektualny sie podniosl... ni uja xD
Member
May 30 2025 01:45am
nie dalem mu szans przez jakis rok na rozmowe ad meritum, chcialem sprawdzic czy moze poziom intelektualny sie podniosl... ni uja xD

Widzisz udajesz inteligenta ale masz problem z podstawami.
Cały czas idziesz w swoje bajki, wymysły wyssane z palca.
Pytam na jakiej podstawie uważasz że Twoje wymysły są prawdziwe, to odpowiedzi nie ma, zamiast tego wyzwiska.
Dyskusja z Tobą to jak grać w szachy z szympansem.
Odłóż wyzwiska na bok i daj zamiast tego jakieś argumenty.
Member
Gold: 410.00
May 30 2025 01:51am
Widzisz udajesz inteligenta ale masz problem z podstawami.
Cały czas idziesz w swoje bajki, wymysły wyssane z palca.
Pytam na jakiej podstawie uważasz że Twoje wymysły są prawdziwe, to odpowiedzi nie ma, zamiast tego wyzwiska.
Dyskusja z Tobą to jak grać w szachy z szympansem.
Odłóż wyzwiska na bok i daj zamiast tego jakieś argumenty.

Uczciwe muszę przyznać, że dawno nie czytałem tak mądrych słów na tym forum :thumbsup:

Jednocześnie cieplutko na serduszku mi się zrobiło, że jedna z najwybitniejszych jednostek na sekcji ma takie samo zdanie na temat tego pseudo inteligenta B)
Go Back To Polska Topic List
Prev12345618Next
Closed New Topic New Poll