d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Rafał, Rafał Rzuć Monetom
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
May 27 2025 12:42am
Bydło katobolszewickie nie potrafi dać ludziom napić się piwa bez wyzwisk o jakimś wyssanym z palca uczestnictwie w zomo.
A tymczasem to panowie z Platformy byli w solidarności, w opozycji.
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
May 27 2025 01:17am
Tie iron, ja rozumiem ze ty mlody i nie ogarniasz, ale mam pytanie do Ciebie. Jak bylo slynne spotkanie przy okraglym stole to myslisz ze kto ich tam zawiozl i wpuscil? mylisz ze tusk i cala ekipa przechodzili z tragazami zobaczyli ze jest spotkanie i weszli? przeciez oni wszyscy sterowani, pis to ruska agentura
Member
May 27 2025 03:24am
Tie iron, ja rozumiem ze ty mlody i nie ogarniasz, ale mam pytanie do Ciebie. Jak bylo slynne spotkanie przy okraglym stole to myslisz ze kto ich tam zawiozl i wpuscil? mylisz ze tusk i cala ekipa przechodzili z tragazami zobaczyli ze jest spotkanie i weszli? przeciez oni wszyscy sterowani, pis to ruska agentura

Wcale nie jestem aż taki młody, wiem że za PRLu ludność miała "samochody" tzn maluchy xd
Dodatkowo obrady odbywały się w Warszawie, gdzie jeździły tramwaje, autobusy, taxówki.
Komuniści chcieli się dogadać, bo nie chcieli żeby ich wściekły lud potencjalnie zabił.
Dzięki pokojowemu przekazaniu władzy dostali miękkie lądowanie i włos im z głowy nie spadł.
Member
May 27 2025 04:04am
Wcale nie jestem aż taki młody, wiem że za PRLu ludność miała "samochody" tzn maluchy xd
Dodatkowo obrady odbywały się w Warszawie, gdzie jeździły tramwaje, autobusy, taxówki.
Komuniści chcieli się dogadać, bo nie chcieli żeby ich wściekły lud potencjalnie zabił.
Dzięki pokojowemu przekazaniu władzy dostali miękkie lądowanie i włos im z głowy nie spadł.

rozumiem ze wg ciebie Tusk Kaczyński itd przejeżdżali tramwajem zobaczyli ze ktoś siedzi w Pałacu Namiestnikowskim i weszli tworzyć nowa Polskę...

czy ja musze komentować twój poziom na prawdę? :bonk:
Member
Gold: 1,628.44
May 27 2025 04:21am
Taki sam "poziom" stajenny utrzymujecie
Member
May 27 2025 05:56am
rozumiem ze wg ciebie Tusk Kaczyński itd przejeżdżali tramwajem zobaczyli ze ktoś siedzi w Pałacu Namiestnikowskim i weszli tworzyć nowa Polskę...

czy ja musze komentować twój poziom na prawdę? :bonk:

ale powiedz o co ci kurwa chodzi.
Ludziom w końcówce PRL żyło się chujowo, ludzie byli źli.
Zwykli ludzie mają w dupie demokracje, czy jakąś tam wolność, ale jak biednieją to robią się źli.
Komuniści mieli do wyboru:
a) zrobić stan wojenny i trzymać społeczeństwo za ryj, ryzykując że sytuacja wymknie się spod kontroli i społeczeństwo ich zamorduje.
b) pokojowo oddać władze i umówić się z Solidarnością, że komuchy nie pójdą do pierdla po zmianie władzy.

Wybrali to drugie. Solidarność też nie chciała rozlewu krwii więc obiecała komunistom bezkarność.
Tyle i tylko tyle, nie ma żadnego drugiego dna w tej sprawie.
Member
May 27 2025 06:00am
Zwykli ludzie mają w dupie demokracje, czy jakąś tam wolność, ale jak biednieją to robią się źli.
a) zrobić stan wojenny i trzymać społeczeństwo za ryj, ryzykując że sytuacja wymknie się spod kontroli i społeczeństwo ich zamorduje.
b) pokojowo oddać władze i umówić się z Solidarnością, że komuchy nie pójdą do pierdla po zmianie władzy.

Wybrali to drugie. Solidarność też nie chciała rozlewu krwii więc obiecała komunistom bezkarność.

chodzi mi o to ze obie parte to spadkobiercy post komunistyczni sterowani odgórnie, co jest raczej oczywiste (a jednak nie), tylko jedni się wyłamali i są prost germanowscy a drudzy (pis) są wprost z sowieckiej agentury, obie partie są uja warte, chociaż dla polandii lepiej być pod butem Niemców niż Rosjan.
Nie mniej twierdzenie ze pis i po to nie są partie sterowane odgórnie to bycie skrajnym idiota.

Ja mam w dupie ten kraj i ten naród, dziwi mnie tylko ze Polacy dali się na tyle ogłupić ze nie widza problemu, rozmontowany system edukacji skutkuje tym ze ludzie są aż tak głupi ze nie widza co się dzieje wiec finalnie mogą rządzić durnym tłumem.
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
May 27 2025 06:35am

Jak zwykle się mylisz. Te "pokojowe oddanie władzy", jak to dowcipnie ująłeś, było ustalone już wcześniej między Danielem Friedem z departamentu stanu (USA), a Władimirem Kriuczkowem, czyli ówczesnym szefem KGB, a nie w Magdalence.
Kiszczak był jedynie (i aż) wykonawcą tych ustaleń i wykonał je tak jak potrafił. Lwia część tej Solidarności, która zasiadła przy okrągłym stole, to byli konfidenci i agenci bezpieki na czele z durniem Wałęsą.

Jak to mawiał klasyk demokracji Józef Stalin: "Najważniejsze w demokracji jest to, żeby bez względu kto wygrał głosowanie, wybory zostały wygrane", a kiedy wybory są wygrane? Wtedy kiedy wyborcom poda się odpowiednią alternatywę.
I tak jak wtedy - w Magdalence - dano nam alternatywę w postaci konfidentów bezpieki, którzy "przejęli władzę", tak i teraz mamy "alternatywę" w postaci socjalisty Nawrockiego.

chodzi mi o to ze obie parte to spadkobiercy post komunistyczni sterowani odgórnie, co jest raczej oczywiste (a jednak nie), tylko jedni się wyłamali i są prost germanowscy a drudzy (pis) są wprost z sowieckiej agentury, obie partie są uja warte, chociaż dla polandii lepiej być pod butem Niemców niż Rosjan.
Nie mniej twierdzenie ze pis i po to nie są partie sterowane odgórnie to bycie skrajnym idiota.

Ja mam w dupie ten kraj i ten naród, dziwi mnie tylko ze Polacy dali się na tyle ogłupić ze nie widza problemu, rozmontowany system edukacji skutkuje tym ze ludzie są aż tak głupi ze nie widza co się dzieje wiec finalnie mogą rządzić durnym tłumem.

Nie zapominaj o propagandzie.
"Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą", mawiał niejaki Joseph Goebbels. :/

This post was edited by rurzowiak on May 27 2025 06:43am
Member
May 27 2025 06:37am

Nie zapominaj o propagandzie.
"Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą", mawiał niejaki Joseph Goebbels. :/

To prawda i dziwi mnie to że to dalej jest tak... realne
Member
Gold: 1,628.44
May 27 2025 06:47am
))) elitarni jestescie
Go Back To Polska Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll