d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Giełda Papierów Wartościowych > Temat Oficjalny
Prev167686970Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 70.20
Mar 22 2025 03:04pm
Niestety mam z tym tyle wspólnego co fister ze zdrowym rozsądkiem.
Member
Gold: 2,137.69
Mar 22 2025 03:19pm
Niestety mam z tym tyle wspólnego co fister ze zdrowym rozsądkiem.

Czyli nic hahaha
Member
Gold: 369.00
Mar 22 2025 04:44pm
Od kiedy te aukcje dostałem to i tak sporo urosły. Gdzieś tam niby była prognoza na 6 zł, ale dla mnie takie prognozy nie róznią się za wiele od wróżenia z kryształowej kuli

4.75 to dobra cena IMO.
Kiedyś były prognozy na 7, ale przez decyzję państwa dotyczącą kopaln spadło kiedyś w opór.
Member
Gold: 12,059.17
Mar 24 2025 01:30pm
E tam akcje. Tylko dolarki euro złoto srebro platyna bitcoin

Waluty są gówno warte bo tego drukują bez opamiętania i dodają tylko kolejne zera do nominałów co jakiś czas.
Bitcoin - nikt nie wie kiedy dokładnie jebnie, ale jak jebnie to jebnie, równie pewna inwestycja co złoto forumowe a może nawet mniej.
Złoto - no już troche lepiej, ale ma duże wahania bo tak naprawdę to ile powinna być warta sztabka złota o wadze 100gram?
10 tysięcy złotych czy 100 tysięcy złotych? Nikt tego nie wie i nie przewidzi. Więc musisz wiedzieć, że możesz stracić i to sporo.
Zwłaszcza jeśli moda na złoto trochę osłabnie.
Member
Mar 24 2025 01:38pm
Waluty są gówno warte bo tego drukują bez opamiętania i dodają tylko kolejne zera do nominałów co jakiś czas.
Bitcoin - nikt nie wie kiedy dokładnie jebnie, ale jak jebnie to jebnie, równie pewna inwestycja co złoto forumowe a może nawet mniej.
Złoto - no już troche lepiej, ale ma duże wahania bo tak naprawdę to ile powinna być warta sztabka złota o wadze 100gram?
10 tysięcy złotych czy 100 tysięcy złotych? Nikt tego nie wie i nie przewidzi. Więc musisz wiedzieć, że możesz stracić i to sporo.
Zwłaszcza jeśli moda na złoto trochę osłabnie.

Jak tam twój CD Projekt za 200 ziko?
Ja brałem po 100/110 i mam już sporo na +++

E: pochwal się swoimi inwestycjami zamiast krytykować

This post was edited by Last_Hope on Mar 24 2025 01:38pm
Member
Gold: 12,059.17
Mar 24 2025 01:49pm
Jak tam twój CD Projekt za 200 ziko?
Ja brałem po 100/110 i mam już sporo na +++

Kupiłem pierwsze akcje za 180, a potem jak spadło to dokupiłem więcej za 110.
Teraz jestem 80% na plusie. Wierzę w polskich chłopaków, że jeszcze zrobią jakieś dobre gry.

Zastanawiam się skoro banki mają takie gigantyczne zyski jak mają, to czy by nie załadować się w akcje banków. z drugiej strony Polacy wybiorą może PiS i znowu zacznie się golenie banków i tym samym ich akcjonariuszy... :(
Wygląda to na zabawe w kotka i myszkę: banki ruchają zwykłych klientów, PiS rucha banki, uprzywilejowane grupy klientów ze wsparciem PiSu ruchają banki: słowem każdy każdego rucha i cholera wie kto ostatecznie wyjdzie na tym najlepiej xd
Jak sądzisz kolego? Dawno nic nie kupowałem w sumie. Grałem w gierki i nie miałem czasu :(
Member
Mar 24 2025 02:05pm
Kupiłem pierwsze akcje za 180, a potem jak spadło to dokupiłem więcej za 110.
Teraz jestem 80% na plusie. Wierzę w polskich chłopaków, że jeszcze zrobią jakieś dobre gry.

Zastanawiam się skoro banki mają takie gigantyczne zyski jak mają, to czy by nie załadować się w akcje banków. z drugiej strony Polacy wybiorą może PiS i znowu zacznie się golenie banków i tym samym ich akcjonariuszy... :(
Wygląda to na zabawe w kotka i myszkę: banki ruchają zwykłych klientów, PiS rucha banki, uprzywilejowane grupy klientów ze wsparciem PiSu ruchają banki: słowem każdy każdego rucha i cholera wie kto ostatecznie wyjdzie na tym najlepiej xd
Jak sądzisz kolego? Dawno nic nie kupowałem w sumie. Grałem w gierki i nie miałem czasu :(

Wiesz co, ja troche postanowilem dywersyfikowac portfel i mniej patrze na akcje z GPW, a wiecej na US.

Patrze teraz na Amazona, Alphabet, Rockwell Automation.
Mam w portfelu Orlen i CD Projekt - te mi dobrze na + balansuja portfel.

Na banki tez patrzylem ostatnio, ale sam nie wiem. Niedlugo pewnie obniza stopy procentowe i nie wiem jak to wpynie na ceny akcji tak szczerze - za mala mam wiedze.
Tanszy pienidz = wiecej kredytow, ale serio nie wiem jak to wplynie na cene.
MBANK ma tak drogie akcje, ze boje sie wchodzic, pozostale banki raczej tez. Ten moment kupna przespalem i juz nie wchodze.

Troche zbyt duzo wladowalem w new connect xD i teraz zaluje. Od tego czasu stawiam na raczej grubych graczy GPW + akcje US + male pozycje na CFD na indexy/Rope/Gaz, ale tylko jak mam duza pewnosc zagrania.
Member
Gold: 412,751.57
Mar 24 2025 05:33pm

nie wiem czy koledzy słyszeli ale USA w tym roku ma ponoć rolować dług za około 7bln +wiadomo nowy na bieżące potrzeby i Trump już ciśnie by obniżać stoopy by się taniej zadłużyć, duża szansa że giełde uwalą i może być okazja na zakupy
Member
Apr 8 2025 12:51pm
nie wiem czy koledzy słyszeli ale USA w tym roku ma ponoć rolować dług za około 7bln +wiadomo nowy na bieżące potrzeby i Trump już ciśnie by obniżać stoopy by się taniej zadłużyć, duża szansa że giełde uwalą i może być okazja na zakupy

Giełda ostatnio ostro reaguje na informacje o cłach + Powell się nie spieszy z decyzją dotyczącą stóp %
Member
Gold: 412,751.57
Apr 8 2025 01:29pm
No tak narazie to w cenie nastroje, Powell raczej musi miec powody jakies by stopy ruszać, a zanim cła sie przelozą bardziej na realna gospodsrke to pare miechow moze minąć

Ed. Ostatnio jak rzadził to też powprowadzal cła ale sie wycofal z nich po paru miechach, choc teraz to w to wątpie że sie tak rozejdzie

This post was edited by pkow on Apr 8 2025 01:33pm
Go Back To Polska Topic List
Prev167686970Next
Add Reply New Topic New Poll