d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Wchodzimy W Nową Fazę Demokracji Walczącej.
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Feb 27 2025 02:41am
Ruscy agenci, jeśli zostaną przylapani na łamaniu prawa, muszą być aresztowani, to jest dla mnie oczywiste.
Albo mamy prawo albo mamy bezprawie, trzeciej drogi nie ma.
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Feb 27 2025 03:01am
Ruscy agenci, jeśli zostaną przylapani na łamaniu prawa, muszą być aresztowani, to jest dla mnie oczywiste.
Albo mamy prawo albo mamy bezprawie, trzeciej drogi nie ma.

Jakoś ruski agent, czyli donald tusk łamie prawo i ma się dobrze, niestety.
Member
Gold: 12,059.17
Feb 27 2025 04:14am
Jakoś ruski agent, czyli donald tusk łamie prawo i ma się dobrze, niestety.

Powiem Ci tak, w Polsce prawo skończyło się w 2016 roku, kiedy skapitulował trybunał konstytucyjny i dał się zamienić w aparat partyjny, i tego stanu bezprawia pilnuje prezydent Polski Andrzej Duda, który nie pozwala premierowi przywrócić prawa.
Ja bym Kaczyńskiego, prezydenta Dudę i całą tę ich bandę wsadził do pierdla gdyby to ode mnie zależało i gdybym był sędzią.
Tak ku przestrodze, żeby politycy w przyszłości zastanowili się dwa razy zanim zrobią zamach stanu.
Ich wina jest oczywista.
Nie zmienia to faktu, że niektóre ruchy tej bandy, jak zasiłki dla biedniejszych czy większe opodatkowanie lepiej zarabiających, były generalnie słuszne.
Member
Gold: 1,023.47
Warn: 10%
Feb 28 2025 03:52am
Zwycięzca wyborów w Rumunii, Călin Georgescu, został właśnie zatrzymany przez służby. Wcześniej wybory po prostu UNIEWAŻNIONO, bo wyniki nie pasowały eurokratom. To nie demokracja – to pokaz siły. Unia Europejska stała się tym, czym był Związek Radziecki: kto nie tańczy, jak zagrają, ten ląduje na politycznym śmietniku albo w celi.
I jeszcze te skowyty brukselskich elit, gdy wiceprezydent USA powiedział im kilka słów prawdy. Boją się, że ktoś w końcu nazwie rzeczy po imieniu? Że coraz więcej ludzi widzi, iż to nie żadna „wspólnota wartości”, tylko narzędzie do utrzymywania władzy nad narodami?
Rumunia to poligon. Dziś tam unieważniają wybory i aresztują polityków, jutro zrobią to gdzie indziej. Jeśli pozwolimy, by ten nowy totalitaryzm się umacniał, niedługo wszyscy obudzimy się w Unii, która różni się od ZSRR tylko nową flagą i bardziej rozwiniętą propagandą.

Definicja brain rota drogi kolego :mellow:
Member
Feb 28 2025 03:55am
Definicja brain rota drogi kolego :mellow:

Pisz do mnie po polsku, drogi kolego, a nie w języku barbarzyńców. :mellow:

Member
Feb 28 2025 04:10am
Pisz do mnie po polsku, drogi kolego, a nie w języku barbarzyńców. :mellow:

https://www.youtube.com/watch?v=VUQMfzLcdIs

"Brain rot" dosłownie oznacza "gnicie mózgu", ale w języku potocznym ma znaczenie:

Otępienie umysłowe – gdy ktoś traci zdolność logicznego myślenia przez nadmiar bezsensownych treści (np. oglądanie zbyt wielu głupich filmików w internecie).

Jestes podrecznikowym przypadkiem drogi kolego :mellow:

This post was edited by Better_Living_Through_Chemistry on Feb 28 2025 04:11am
Member
Feb 28 2025 04:15am
"Brain rot" dosłownie oznacza "gnicie mózgu", ale w języku potocznym ma znaczenie:

Otępienie umysłowe – gdy ktoś traci zdolność logicznego myślenia przez nadmiar bezsensownych treści (np. oglądanie zbyt wielu głupich filmików w internecie).

Jestes podrecznikowym przypadkiem drogi kolego :mellow:

Czemu używasz do mnie mowy nienawiści, drogi kolego? Pamietęj, że to grozi warnem na tym forum. :mellow:
Member
Gold: 1,935.30
Warn: 50%
Feb 28 2025 04:16am
klaunfest

This post was edited by Kkbbhh on Feb 28 2025 04:17am
Member
Feb 28 2025 04:18am
Czemu używasz do mnie mowy nienawiści, drogi kolego? Pamietęj, że to grozi warnem na tym forum. :mellow:

:mellow:
Member
Gold: 3,829.78
Feb 28 2025 03:19pm
Zwycięzca wyborów w Rumunii, Călin Georgescu, został właśnie zatrzymany przez służby. Wcześniej wybory po prostu UNIEWAŻNIONO, bo wyniki nie pasowały eurokratom. To nie demokracja – to pokaz siły. Unia Europejska stała się tym, czym był Związek Radziecki: kto nie tańczy, jak zagrają, ten ląduje na politycznym śmietniku albo w celi.
I jeszcze te skowyty brukselskich elit, gdy wiceprezydent USA powiedział im kilka słów prawdy. Boją się, że ktoś w końcu nazwie rzeczy po imieniu? Że coraz więcej ludzi widzi, iż to nie żadna „wspólnota wartości”, tylko narzędzie do utrzymywania władzy nad narodami?
Rumunia to poligon. Dziś tam unieważniają wybory i aresztują polityków, jutro zrobią to gdzie indziej. Jeśli pozwolimy, by ten nowy totalitaryzm się umacniał, niedługo wszyscy obudzimy się w Unii, która różni się od ZSRR tylko nową flagą i bardziej rozwiniętą propagandą.

demokracja w Rumunii skończyła się na Codreanu.
Mam zdjęcie mojego śp. przyjaciela w trumnie, które u mnie wisi w przedpokoju. Przypomina mi Codreanu.
Jego cytat (po ang):
" Democracy is incapable of perseverance. Since it is shared by political parties that rule for one, two, or three years, it is unable to conceive and carry out plans of longer duration. One party annuls the plans and efforts of the other. What is conceived and built by one party today is destroyed by another tomorrow. In a country in which much has to be built, in which building is indeed the primary historical requirement, this disadvantage of democracy constitutes a true danger. It is a situation similar to that which prevails in an establishment where masters are changed every year, each new master bringing in his own plans, ruining what was done by some, and starting new things, which will in turn be destroyed by tomorrow's masters. "
Go Back To Polska Topic List
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll