d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bykowe
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Feb 17 2025 04:17am
WINCYJ SOCJALU, WINCYJ SOCJALU, WINCYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYJ.

Dzięki bykowemu będzie hajs na kasę dla rodziców.
A co do kredytów to państwo polskie zamiast sponsorować singlom lub bezdzietnym frankowiczom spłatę kredytów, mogłoby sponsorować spłatę kredytów ludziom dzieciatym.
Taki wiek emerytalny to też kwestia umowna społeczeństwa komu damy dłuższy komu krótszy. Aktualnie bezdzietne baby mają preferencyjny niski wiek emerytalny, z jakiej racji ja się pytam? Ja rozumiem dać taką nagrodę babkom co urodziły i wychowały dwójkę, trójkę dzieci, ale nie wszystkim babom, zwłaszcza że teraz dzieci rodzi zaledwie co trzecia baba.
Kasa w systemie jest, trzeba ją tylko odpowiednio przekierować tam gdzie trzeba.
Member
Gold: 0.00
Warn: 40%
Feb 17 2025 04:20am
Trzeba zrobić wszystko żeby Polaków było więcej bo to jest tragedia dla tego narodu że każde kolejne pokolenie jest o połowę mniej liczne od poprzedniego.
Czyli: 800+, ulgi podatkowe, bykowe, niskooprocentowane kredyty i dopłaty mieszkaniowe dla rodzin 2-3+, dodatki do emerytury dla rodziców, może jakieś preferencje w NFZ, preferencje w awansach i przyjmowaniu do państwowych urzędów i firm dla dzieciatych.
Cały taki pakiet jest potrzebny.
Ja wiem że dużo ludzi nie chce mieć dzieci, bo po co skoro emeryturę i opieke na starość i tak dostanie od państwa od innych dzieci, dzieci innych ludzi pójdą do wojska i będą bronić kraju, dzieci innych będą płacić podatki itp itd.
Nie ma tutaj osobistej korzyści żadnej dla dzieciatych.
A dzieci to dużo pracy, problemów, pieniędzy wydanych i nie zarobionych.

chyba cie popierdolilo ze
1.stac mnie na dziecko chocby jedno
2.nawet gdyby to ze zrujnuje mu zycie i odchowam je w tym chlewie ktorym rzadzi mafia i pospolstwo oderwane od pluga

dzieci to sie przyjmuje na swiat i wychowuje na zachodzie
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Feb 17 2025 04:41am
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

Trzeba zrobić wszystko żeby Polaków było więcej bo to jest tragedia dla tego narodu że każde kolejne pokolenie jest o połowę mniej liczne od poprzedniego.
Czyli: 800+, ulgi podatkowe, bykowe, niskooprocentowane kredyty i dopłaty mieszkaniowe dla rodzin 2-3+, dodatki do emerytury dla rodziców, może jakieś preferencje w NFZ, preferencje w awansach i przyjmowaniu do państwowych urzędów i firm dla dzieciatych.
Cały taki pakiet jest potrzebny.
Ja wiem że dużo ludzi nie chce mieć dzieci, bo po co skoro emeryturę i opieke na starość i tak dostanie od państwa od innych dzieci, dzieci innych ludzi pójdą do wojska i będą bronić kraju, dzieci innych będą płacić podatki itp itd.
Nie ma tutaj osobistej korzyści żadnej dla dzieciatych.
A dzieci to dużo pracy, problemów, pieniędzy wydanych i nie zarobionych.

zdaje sobie sprawe ze nie wiele rozumiesz, ale 800+ spowodwalo spodaek dzietnosci xD wiec wciskanie wiekszej ilosci kasy dla padutsow pokroju kredensa to nie jest rozwiazanie problemu, juz predzej by zadzialalo 0 socjalu i niech ludzie robia dzieci zeby ktos sie mial nimi zajmowac (tez glupie ale nie tak skrajnie jak soecjal)

Dzietnosc tez spadla z powodu zmian kulturowych, ludzie nie chca siedziec w pielcuhach i zajmowac sie 18 lat dzieckiem, wola podrozowac, bawic sie i kase wydawac na inne rzeczy niz jakis bachor

This post was edited by RedGentooHat on Feb 17 2025 04:42am
Member
Warn: 20%
Feb 17 2025 04:43am
Dzięki bykowemu będzie hajs na kasę dla rodziców.
A co do kredytów to państwo polskie zamiast sponsorować singlom lub bezdzietnym frankowiczom spłatę kredytów, mogłoby sponsorować spłatę kredytów ludziom dzieciatym.
Taki wiek emerytalny to też kwestia umowna społeczeństwa komu damy dłuższy komu krótszy. Aktualnie bezdzietne baby mają preferencyjny niski wiek emerytalny, z jakiej racji ja się pytam? Ja rozumiem dać taką nagrodę babkom co urodziły i wychowały dwójkę, trójkę dzieci, ale nie wszystkim babom, zwłaszcza że teraz dzieci rodzi zaledwie co trzecia baba.
Kasa w systemie jest, trzeba ją tylko odpowiednio przekierować tam gdzie trzeba.

To ja może zacytuję tylko słowa ofiarę seryjnego samobójcy: „Wy ludziom nie musicie dawać. Wystarczy, że przestaniecie im zabierać, a ludzie sami sobie poradzą. ” – Andrzej Lepper.
Zresztą ty - jako zatwardziały socjalista - i tak tego nie zrozumiesz, niestety. Mógłbyś sobie podać rękę z zarówno z Jarosławem jak i z ga̱u̱leiterem donaldem.
Member
Feb 17 2025 04:58am
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

To ja może zacytuję tylko słowa ofiarę seryjnego samobójcy: „Wy ludziom nie musicie dawać. Wystarczy, że przestaniecie im zabierać, a ludzie sami sobie poradzą. ” – Andrzej Lepper.
Zresztą ty - jako zatwardziały socjalista - i tak tego nie zrozumiesz, niestety. Mógłbyś sobie podać rękę z zarówno z Jarosławem jak i z ga̱u̱leiterem donaldem.

ja mysle ze on trolluje, bo o ile wiem ze jest dosc glupi to takie glupoty to juz nawet jest poznizej poziomu kredensa wiec to musi byc trolling
Member
Feb 17 2025 05:59am
nikt nie wychowuje dziecka do 18 roku tylko do 26 jak idzie na studia zreszta teraz to do 30stki norma praktycznie bo nowe pokolenia maja powymyslane zaburzenia na kiju i nieporadne (leniwe)
Member
Feb 17 2025 06:24am
nikt nie wychowuje dziecka do 18 roku tylko do 26 jak idzie na studia zreszta teraz to do 30stki norma praktycznie bo nowe pokolenia maja powymyslane zaburzenia na kiju i nieporadne (leniwe)

słuszna uwaga
Member
Feb 17 2025 04:01pm
zdaje sobie sprawe ze nie wiele rozumiesz, ale 800+ spowodwalo spodaek dzietnosci xD wiec wciskanie wiekszej ilosci kasy dla padutsow (...) to nie jest rozwiazanie problemu, juz predzej by zadzialalo 0 socjalu i niech ludzie robia dzieci zeby ktos sie mial nimi zajmowac (tez glupie ale nie tak skrajnie jak soecjal)

Po wprowadzeniu 500+ urodzenia wzrosły o jakieś 50tysięcy rocznie. Fakt że potem spadły, ale to dlatego że ludzie z wyżu demograficznego, którzy te dzieci mieliby rodzić, zaczęli się starzeć. Poza tym samo 500+ to za mało, potrzebny jest całościowy system żeby ludzie stwierdzili, że posiadanie dzieci są dla nich korzystne. Opieranie się na swoich własnych dzieciach jest ryzykowne i niesprawiedliwe, bo nie masz wpływu czy Twoje dziecko Ci na starość będzie pomagać czy nie.

Dzietnosc tez spadla z powodu zmian kulturowych, ludzie nie chca siedziec w pielcuhach i zajmowac sie 18 lat dzieckiem, wola podrozowac, bawic sie i kase wydawac na inne rzeczy niz jakis bachor

Podkreśliłem to co istotne.
I dlatego właśnie jak bezdzietnemu dowalisz bykowe, a dzieciatemu dopłatę do kredytu mieszkaniowego i kilka innych korzyści, to się nagle okaże że ich sytuacja może się przynajmniej częściowo zrównać, i że posiadanie dzieci nie oznacza już spadku do niższej klasy społeczeństwa. Że nawet posiadając dzieci można pojechać na wakacje, czy pójść do fryzjera czy pograć w gierki.
Bo teraz tak jest, jak masz dzieci to automatycznie spadasz do niższej klasy społeczeństwa bo masz większe wydatki, bo nie masz czasu na robienie kariery czy zarabianie porządnych pieniędzy czy swój relaks, a państwo niewiele daje Ci premii za to.
Matematyka, podstawy.
Member
Feb 17 2025 04:07pm
Po wprowadzeniu 500+ urodzenia wzrosły o jakieś 50tysięcy rocznie. Fakt że potem spadły, ale to dlatego że ludzie z wyżu demograficznego, którzy te dzieci mieliby rodzić, zaczęli się starzeć. Poza tym samo 500+ to za mało, potrzebny jest całościowy system żeby ludzie stwierdzili, że posiadanie dzieci są dla nich korzystne. Opieranie się na swoich własnych dzieciach jest ryzykowne i niesprawiedliwe, bo nie masz wpływu czy Twoje dziecko Ci na starość będzie pomagać czy nie.

Podkreśliłem to co istotne.
I dlatego właśnie jak bezdzietnemu dowalisz bykowe, a dzieciatemu dopłatę do kredytu mieszkaniowego i kilka innych korzyści, to się nagle okaże że ich sytuacja może się przynajmniej częściowo zrównać, i że posiadanie dzieci nie oznacza już spadku do niższej klasy społeczeństwa. Że nawet posiadając dzieci można pojechać na wakacje, czy pójść do fryzjera czy pograć w gierki.
Bo teraz tak jest, jak masz dzieci to automatycznie spadasz do niższej klasy społeczeństwa bo masz większe wydatki, bo nie masz czasu na robienie kariery czy zarabianie porządnych pieniędzy czy swój relaks, a państwo niewiele daje Ci premii za to.
Matematyka, podstawy.

hmm wszyscy polscy single spakuja mandzur i zrobia papa za granice a dostaniesz ukraincow i pakisow z 6stka dzieci ktorym... nalezy sie:-) a zpraca roznie bo nie ma polsi jezyka
Member
Feb 17 2025 04:13pm

I dlatego Lepper domagał się podwyżki dla służby zdrowia, nauczycieli, nauki, rent, emerytur, dopłaty do paliwa rolniczego, ubezpieczenia rolnicze, weterynarza w każdym powiecie?
I dlatego Lepper domagał się państwowych, wysokich cen mleka i płodów rolnych, aby rolnikom żyło się lepiej?
Jak się ma jedno do drugiego?
No właśnie nijak, po prostu jak się jest populistą to można wygadywać różne sprzeczne ze sobą rzeczy, jednego dnia na spotkaniu z X mówić A, drugiego na spotkaniu z Y mówić B.
Dla każdego coś miłego :)
Go Back To Polska Topic List
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll