d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Alkoreksja
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,829.78
Jan 23 2025 09:20am
Tak B)

i jedyne co sie da, to przeczekać 3-4 dni tą delirke, starać się jeść coś co może wchodzić (jadłowstręt jak sie przestanie pić, ale przychodza mi na mysli: ogórki, kapusta, jakiś słonecznik) i ewentualnie jak odstawiać to myśleć o porcjowaniu sobie alkoholu, że np. zamiast tankować cały dzień to wypić rano mało, w południe nic, wieczorem też mało?
Member
Gold: 410.00
Jan 23 2025 09:23am
i jedyne co sie da, to przeczekać 3-4 dni tą delirke, starać się jeść coś co może wchodzić (jadłowstręt jak sie przestanie pić, ale przychodza mi na mysli: ogórki, kapusta, jakiś słonecznik) i ewentualnie jak odstawiać to myśleć o porcjowaniu sobie alkoholu, że np. zamiast tankować cały dzień to wypić rano mało, w południe nic, wieczorem też mało?

Trudno powiedzieć, ale brzmi to jak skomplikowany problem dla specjalisty :hug:
Member
Jan 23 2025 10:38am
Trudno powiedzieć, ale brzmi to jak skomplikowany problem dla specjalisty :hug:

specjalista da valium (bo ostro fizycznie udaje alkohol) albo analog przez pare dni, odstawić, potem antydepresanty+przeciwpsychotyczne by jakoś talej wytrwać (bo nie uzależniają fizycznie, a mozna je stale brać na uspokojenie), psychoterapia i na kontrole co miesiąc.
Co innego jak psychiatra mówi, że nie ma mi czego silniejszego przepisać :/
Member
Gold: 369.00
Jan 23 2025 12:45pm
Współczuję problemu i mam nadzieję, że z tego wyjdziecie.
Member
Gold: 13.37
Jan 23 2025 01:07pm
Cloranxen ogarnij i dasz rade
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Jan 23 2025 01:19pm
Ja jestem alkoholikiem z około dwudziestoletnim stażem i już prawie nie piję. No ale z 4 lub może nawet 5 lat trwało powolne bo powolne, ale jednak odstawianie alko.
Wcześniej potrafiłem pić po 8-12 piw dziennie, codziennie. Ze swojego doświadczenia wiem, że nie da się z dnia na dzień rzucić to ścierwo. W moim przypadku było systematyczne picie coraz mniejszych ilości.
Na terapii byłem raz, lecz było to - można powiedzieć - w apogeum mojego pijaństwa i po tej wizycie wyszedłem jeszcze bardziej wkurwiony, niż zwykle bywałem i od razu poszedłem się najebać.

A z tabletek żrę tegretol cr 200, ale to z powodu nerwobóli twarzo-czaszkowych, choć czytałem, że i na padaczkę alkoholową one również działają. Pozdrawiam i życzę samych sukcesów. :(
Member
Jan 23 2025 01:29pm
Współczuję problemu i mam nadzieję, że z tego wyjdziecie.

dziękuje.

Cloranxen ogarnij i dasz rade

Żaden lekarz w leczeniu otwartym tego nie przepisze. Zwłaszcza jak mowa o osobie uzależnionej, która nie pije z głupoty (hobbystycznie) tylko by sie uspokoić/otrzeźwić

Ja jestem alkoholikiem z około dwudziestoletnim stażem i już prawie nie piję. No ale z 4 lub może nawet 5 lat trwało powolne bo powolne, ale jednak odstawianie alko.
Wcześniej potrafiłem pić po 8-12 piw dziennie, codziennie. Ze swojego doświadczenia wiem, że nie da się z dnia na dzień rzucić to ścierwo. W moim przypadku było systematyczne picie coraz mniejszych ilości.
Na terapii byłem raz, lecz było to - można powiedzieć - w apogeum mojego pijaństwa i po tej wizycie wyszedłem jeszcze bardziej wkurwiony, niż zwykle bywałem i od razu poszedłem się najebać.

A z tabletek żrę tegretol cr 200, ale to z powodu nerwobóli twarzo-czaszkowych, choć czytałem, że i na padaczkę alkoholową one również działają. Pozdrawiam i życzę samych sukcesów. :(

Na padaczke, czyli jakbym musiała miesiąc pić i baliby sie o mnie w szpitalu, że dostane padaczki i zrobie sobie krzywde. I niestety, nie działa/działa śladowo na lęki, wkurwienie i niemożność koncentracjii, bardziej jako normalityk mógłby zadziałać, ale to musiałabym co jakiś czas być w takiej euforii, by mnie ten lek nieco sprowadził na ziemie.
Member
Gold: 13.37
Jan 23 2025 01:30pm
dziękuje.

Żaden lekarz w leczeniu otwartym tego nie przepisze. Zwłaszcza jak mowa o osobie uzależnionej, która nie pije z głupoty (hobbystycznie) tylko by sie uspokoić/otrzeźwić

Na padaczke, czyli jakbym musiała miesiąc pić i baliby sie o mnie w szpitalu, że dostane padaczki i zrobie sobie krzywde. I niestety, nie działa/działa śladowo na lęki, wkurwienie i niemożność koncentracjii, bardziej jako normalityk mógłby zadziałać, ale to musiałabym co jakiś czas być w takiej euforii, by mnie ten lek nieco sprowadził na ziemie.

Mam kilka opakowan w domu jak sie serio chcesz leczyć to napisz na priv.

5mg na start ci wystarczy znalazłem 2 paki 😅

This post was edited by Mis_nom on Jan 23 2025 01:33pm
Member
Gold: 1,040.00
Jan 23 2025 01:32pm
Cieszę się, że piję w sumie co kilka dni i to max setkę zazwyczaj. Przejebane być alkoholikiem, chociaż coś czuję, że niewiele mi do tego brakuje.
Member
Jan 23 2025 02:20pm
Cieszę się, że piję w sumie co kilka dni i to max setkę zazwyczaj. Przejebane być alkoholikiem, chociaż coś czuję, że niewiele mi do tego brakuje.

ze swojego doświadczenia napisze Ci tak - i to też odpisze w sprawie powyższego posta:
Jak pijesz wiecej, bo "smak" alkoholu (co raczej myślę, że ten smak to poczuć wieczorem jego działanie jak sie nie pije te kilka dni), to nagle sie przemienia, by jak wczoraj miales ten stan na 2 godziny, to wrocic nastepnego dnia i to z taka dawka, by ten stan miec na 4 godziny.
I jak to się nie poszerza, to poszerza sie tolerancja, czyli "wypić więcej by mieć ten stan"
Ja właśnie nie pije na zasadzie postawić sobie 0,5l wódki czy tam jak napisałam, 11 piw i chodzić najebana za dnia, tylko pije i coś robie, działam - różnica że na trzeźwo czuje że mam 2 lewe rece do czegokolwiek i nie mam głowy, też do czegokolwiek.

Mam kilka opakowan w domu jak sie serio chcesz leczyć to napisz na priv.

https://i.imgur.com/3VZfv6N.jpeg

5mg na start ci wystarczy znalazłem 2 paki 😅

Boje się klonazepamu, bo już miałam sytuacje z alprazolamem, że mi odbijało po nim, i szła mała dawka. Skonczyłam raz na sorze (miałam "tylko" 3,78 promila), a drugi raz powiedziałam, że pierdole, spakowałam się i pojechałam do psychiatryka, bo końskie dawki (do 2mg) zaczynały nie starczeć i to w połączeniu z alkoholem.
Mija tydzień jak wypiłam ostatnie 4 piwa, wiem że jakbym poszła po alkohol to nie skonczyłoby sie na wypiciu 4-ech, tylko chciałoby sie dalej pić
Go Back To Polska Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll