d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Ideja Za Pojačalo Za Električnu Gitaru > Ajmo Muzičari
Add Reply New Topic New Poll
Retired Moderator
Gold: 1,355.27
Trader: Trusted
Jan 31 2008 03:49am
Ukratko , trebam pomoć:
Naime neki dan čeprkam ja po sobi i nadfjem svoju prastaru električnu gitaru još iz vojničkih dana wink.gif Squier - jeftiniji Fender recimo.
I uhvatila me nostalgija k jarcu.
I sad problem:
Sva moja svirkana njoj je bila ili kod frenda (koji se odselio) na mrak razglasu ili na mojoj prijenosnoj tandrkalici od valjda 0,5 W.
Ima li neko ideju gdje bi se u Zg ili okolici moglo nać jeftijnije pojačalo za kućnu upotrebu, čisto za malo tandrkanja kad me uhvati dosada?
Misim konkretne podatke ako neko ima kakv dobar music sho ili neštoo, jer nemam iskreno baš vremena lunjat po gradu i tražit.
Ako neko zna okvirno i cijenu tak nečega bilo bi mi korisno.
Hvala unaprijed
Lac

smile.gif
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Jan 31 2008 04:23am
znam di je u splitu za 2.5 k kn pojacalo koje bi u drugom ducanu platio 10k kn sigurno biggrin.gif al u zg nn biggrin.gif
Retired Moderator
Jan 31 2008 04:34am
Quote (Hasordin @ Thu, 31 Jan 2008, 11:23)
znam di je u splitu za 2.5 k kn pojacalo koje bi u drugom ducanu platio 10k kn sigurno biggrin.gif al u zg nn biggrin.gif

heh jbg ovo cim krene sa xx K kuna to mi je preskupo za "podoma"
Havala na pokusaju wink.gif
Member
Gold: 231.25
Feb 2 2008 06:44am
evo, ja sam pitao frenda koji svira inace. osobno nista ne znam, pa prenosim smile.gif

pojacalo za kucnu upotrebu, isto prijenosno... (ne znam dal ti to ima smisla ako vec imas tako nesto)
Roland MicroCube - 2w - 890kn u ducanu mega muzika.
ne znam da li toga ima u zg, mislim sigurno ima a i cijena ne moze bit bas puno drugacija...
mislim da to i na baterije radi.

sto se tice sviranja u kuci.. opcenito tehnicki gledano, velicina sobe i gluhoća/ječnost su značajni parametri za dobar odabir. općenito puno namjestaja, tepiha, zavjesa etc povećava gluhoću odnosno upijanje zvuka/energije. tako da je ova mala kutijica objektivno sasvim dosta. ako ju odneses na nogometno igraliste naravno cut ce se ful slabo.

jos ovo malo ima dodatnu prednsot... kad izgubis posao mozes ic svirat ispred importanea ili di vec se to kod vas radi rofl.gif
Retired Moderator
Feb 3 2008 12:34am
Quote (Kacavida @ Sat, 2 Feb 2008, 13:44)
evo, ja sam pitao frenda koji svira inace. osobno nista ne znam, pa prenosim smile.gif

pojacalo za kucnu upotrebu, isto prijenosno... (ne znam dal ti to ima smisla ako vec imas tako nesto)
Roland MicroCube - 2w - 890kn u ducanu mega muzika.
ne znam da li toga ima u zg, mislim sigurno ima a i cijena ne moze bit bas puno drugacija...
mislim da to i na baterije radi.

sto se tice sviranja u kuci.. opcenito tehnicki gledano, velicina sobe i gluhoća/ječnost su značajni parametri za dobar odabir. općenito puno namjestaja, tepiha, zavjesa etc povećava gluhoću odnosno upijanje zvuka/energije. tako da je ova mala kutijica objektivno sasvim dosta. ako ju odneses na nogometno igraliste naravno cut ce se ful slabo.

jos ovo malo ima dodatnu prednsot... kad izgubis posao mozes ic svirat ispred importanea ili di vec se to kod vas radi rofl.gif

sta da ti drugo kazem osim da si lud ko struja wink.gif
morat cu provjerit tvoje navode, jer iskreno nemam pojma kolko je to 2 W kad se spomene uz el. gitaru (znam da je 2 W prilicno malo ako slusas muziku smile.gif )
hvala za info ofc i ostavljam ovo otvoreno ako slucajno nekom jos sine kakva ideja
Member
Gold: 2,028.00
Feb 23 2008 02:58am
Quote (PalysFort @ Sun, Feb 3 2008, 06:34am)
sta da ti drugo kazem osim da si lud ko struja wink.gif
morat cu provjerit tvoje navode, jer iskreno nemam pojma kolko je to 2 W kad se spomene uz el. gitaru (znam da je 2 W prilicno malo ako slusas muziku smile.gif )
hvala za info ofc i ostavljam ovo otvoreno ako slucajno nekom jos sine kakva ideja

gg ja ti imam 30W i sasvim je ok! biggrin.gif a nekosta oko 500 kn
Retired Moderator
Feb 23 2008 08:54am
Quote (HC06 @ Sat, 23 Feb 2008, 09:58)
gg ja ti imam 30W i sasvim je ok! biggrin.gif a nekosta oko 500 kn

da nisi slucajno iz zg smile.gif
Member
Gold: 3.00
Feb 23 2008 09:42am
moj prijatelj popravlja pojacala ako imas pokvareno on ti ga popravi, a napravio je i par svojih pojacala koja isto super rade, takodjer brijem da moze sredit neko pojacalo, ako oces dam ti broj pa ga nazovi i pitaj... a za bas ducan za kupit pojacalo to mos nac bez beda .... imas i polovna prek novina.
Member
Gold: 10,688.43
Feb 23 2008 12:08pm
ovisi kolko mislis izdvojit...

po meni najbolje sobno gitarsko pojacalo ti je roland micro cube... cijena ti je oko 900 kn ali pojacalo je mrak... radi na adapter/moze i na baterije...

ima 6 integriranih boss-ovih efekata + 6 vrsta drive-ova ( mt-2 distorzija, ds-1 ...) a od efekata tremolo, flanger,phazer i delay i jos neke brije...

mozes naci takva pojacala u oglasnicima po cca 400-500 kuna u super stanju ( takve stvari se ne kvare)

raspitaj se malo na www.glazbeni-forum.com ako neko prodaje ja sam vidio jedno prije 10 dana...

ili druga solucija ti je rabljeni/novi fender frontman 15W

novo = ~ cca 1000 kn

rabljeno cca 300 kn smile.gif

a ako mozda oces:

ja prodajem ovo :

75 wata ti ima... super za sobu, garažnu svirku cak i za neku manju gažu smile.gif

cijena = 1000 kn

pojacalo ti je kao novo

to je ti recimo jeftinija verzija marshalla ~~

full ok za jamanje po sobi smile.gif

sretno

This post was edited by The_Outsider on Feb 23 2008 12:11pm
Retired Moderator
Feb 24 2008 12:47pm
Quote (Cheso @ Sat, 23 Feb 2008, 16:42)
moj prijatelj popravlja pojacala ako imas pokvareno on ti ga popravi, a napravio je i par svojih pojacala koja isto super rade, takodjer brijem da moze sredit neko pojacalo, ako oces dam ti broj pa ga nazovi i pitaj... a za bas ducan za kupit pojacalo to mos nac bez beda .... imas i polovna prek novina.

pa cuj aj daj dogovorit cemo nesto - ak nis ne kosta posalji mi broj i neke info (kak da liku objasnim ko sam i sl. wink.gif
Quote (The_Outsider @ Sat, 23 Feb 2008, 19:08)
ovisi kolko mislis izdvojit...

po meni najbolje sobno gitarsko pojacalo ti je roland micro cube... cijena ti je oko 900 kn ali pojacalo je mrak... radi na adapter/moze i na baterije...

ima 6 integriranih boss-ovih efekata + 6 vrsta drive-ova ( mt-2 distorzija, ds-1 ...) a od efekata tremolo, flanger,phazer i delay i jos neke brije...

mozes naci takva pojacala u oglasnicima po cca 400-500 kuna u super stanju ( takve stvari se ne kvare)

raspitaj se malo na www.glazbeni-forum.com ako neko prodaje ja sam vidio jedno prije 10 dana...

ili druga solucija ti je rabljeni/novi fender frontman 15W

novo = ~ cca 1000 kn

rabljeno cca 300 kn smile.gif

a ako mozda oces:

ja prodajem ovo :

http://examby.googlepages.com/stingerstp100gor.jpg/stingerstp100gor-full.jpg
75 wata ti ima... super za sobu, garažnu svirku cak i za neku manju gažu smile.gif

cijena = 1000 kn

pojacalo ti je kao novo

to je ti recimo jeftinija verzija marshalla ~~

full ok za jamanje po sobi smile.gif

sretno

zgodne informacije hvala ti puno smile.gif
ovo tvoje mi djeluje malo preopako za lupetanje jednom tjedno po gitari - ne daje mi se tolko novaca
a ova dva gore navedena cemo probat potrazit - polovno ofc
naime najbitnija mi je informacija od nekog (kao recimo ti sad) ko je imao prilike svirat na tome - da ne ispadnem totalno glup da dodjem pitat wink.gif
Go Back To Hrvatski Topic List
Add Reply New Topic New Poll