d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Idemo Djeco! > Rasprava&analiza
Prev18910111213Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 8,707.00
Jul 21 2009 07:54am
Quote (Dalmos @ Tue, Jul 21 2009, 01:35pm)
Fakultet:
Onaj tko ima priliku i mogucnosti da ga zavrsi to treba napraviti. Naravno , razni su afiniteti i najčešci je problem kad neko studira nesto sto ga ne zanima i za to nema smisla. Takvi najčesće ni ne zavrse. Dozvoljavam da mnogi u tim godinama ne znaju sta zele i sta ih zanima ali bolje je prekinuti pa upisati ono sta te zanima ako vidis da si fulao. Ono sta te zanima ces vjerovatno lako zavrsiti a ne znaci da se cjeli zivot moras time baviti. Pa cak ikad govorimo o fakultetima koji daju egzaktno znanje kao na pr. medicina. Ima ih dosta koji kasnije rade u trgovini ( ljekovi, med.oprema i sl.) ili osiguranju i zarađuju vise od ljecnika.
Čak i ako si završio fakultet koji nema veze s nicim sta radis to ti ipak usvakodnevnom životu dodaje neku "težinu".
Tu spadaju razne životne situacije. Da ce ti neko glupljii nesposobniji biti sef i soliti pamet do najbanalnijih situacija da ces se osjećati neugodno ako ti je cura zavrsila fakultet a ti nisi.

Molim da me se ne shvati krivo. Ne podcjenjujem ljude bez fakulteta i među njima ima puno uspješnih ali to su u principu izuzetci i dobar dio njih cak kasnije dođe do neke diplome. A zasto? Ima novaca, uspjesan u poslu i td. Zbog statusa.Zbog sebe.

I jos nesto. Za zavrsiti fakultet ne treba biti biti posebno pametan. Fakultet je za prosjecne ali sa kakvim takvim radnim navikama. Ima jako puno inteligentnih i pametnih koji nisu nista zavrsili. Neki nisu imali mogucnosti a neki su bili ljeni. Iz moje generacije prvi je diplomirao jedan kojeg smo smatrali najglupljim.

ma svaka čast care na tekstu i trudu ali mi se doima pomalo zbunjujuče....
u realnoj situaciji ne pomaže fakultet nego socijalna inteligencija....
Member
Gold: 14.49
Jul 21 2009 08:12am
Čovjek je u današnje vrijeme bez fakulteta nula 0
Ni u realnim situacijama ne može svaki put pomoći soc intel.
Što se tiče socijalne/emocionalne inteligencije ona je prisutna i nužna kod većine ljudi to stoji i pomaže im u svakodnevnim situacijama
opet ovisi od osobe do osobe i njihovom snalaženju tj. pripadanju određenoj društvenoj skupini/grupi
Neophodna je za uspješan rad menadžera, političara, psihologa, socijalnih radnika...
i drugih koji su upućeni na rješavanje problema pojedinaca i grupa ljudi
Mislim da je dalmoš sve lijepo rekao što se tiče fakulteta i uopće ne mislim da je nešto zbunjujuće,
sve je sročio onako kako treba bit i slažem se s njim jer je to većinom istina :)

This post was edited by Tim_lopovaMIKI on Jul 21 2009 08:14am
Member
Jul 23 2009 03:52pm
aha počelo je, pdv 23% + glavarina 3%....
nastavak u sljedečem broju!
Member
Gold: 14.49
Jul 23 2009 04:52pm
Quote (Dr_Feelgood @ Thu, 23 Jul 2009, 21:52)
aha počelo je, pdv 23% + glavarina 3%....
nastavak u sljedečem broju!

hahahah
poserem se na kosoricu i šukera i sve tamo u vladi lijene guzice, a pogotovo na sanadera koji se nakro i onda kad je već toliko pokro da to nije mogao pravdat ošo ča na godišnji na jahtu i boli ga kurac i sad nek još ovo malo kosorica pokrade pa svi mirni a mi obični smrtnici nek plaćamo jebeni veći porez 23% odma je i sve skuplje, za sve idu nove cijene i još 3 posto dodatnog pa nek oni koji su pokrali to plaćaju ja bi im i 50 % dala ovim idijotima u vladi na sve dohodke pa da onda vidimo ko bi krao pi*ka im kurvinska jooj to sve treba u plinsku komoru mater im lopovsku
evo to je moje mišljenje o vladi i pdv-u i haraču -_-

This post was edited by Tim_lopovaMIKI on Jul 23 2009 04:53pm
Member
Gold: 650.00
Jul 24 2009 06:08am
Jugoslavija je imala 138 općina a Hrvatska sad ima oko 430 općina i oko 170 gradova. Ukupna drzavna i lokalna administracija cc 230.000 ljudi. Mislim da je evidentno gdje se mogu napraviti kresanja i uštede.
Member
Gold: 4,018.00
Jul 25 2009 01:31pm
Quote (Tim_lopovaMIKI @ Thu, Jul 23 2009, 10:52pm)
hahahah
poserem se na kosoricu i šukera i sve tamo u vladi lijene guzice, a pogotovo na sanadera koji se nakro i onda kad je već toliko pokro da to nije mogao pravdat ošo ča na godišnji na jahtu i boli ga kurac i sad nek još ovo malo kosorica pokrade pa svi mirni a mi obični smrtnici nek plaćamo jebeni veći porez 23% odma je i sve skuplje, za sve idu nove cijene i još 3 posto dodatnog pa nek oni koji su pokrali to plaćaju ja bi im i 50 % dala ovim idijotima u vladi na sve dohodke pa da onda vidimo ko bi krao pi*ka im kurvinska jooj to sve treba u plinsku komoru mater im lopovsku
evo to je moje mišljenje o vladi i pdv-u i haraču -_-

this
Member
Gold: 7,557.95
Jul 25 2009 08:14pm
povijest se ponavlja! faraon nekad faraon danas,malo drugacijeg stila! ali malo toga politicari mogu promijenit pogotovo kad su u talu i to za mižeriju a oni misle da to nešto znač---haHaHAHAHAHAi!!! evo jedna prigodna kako bi se ljudi opcenito trebali ponasat prema zakonu i svemu slicnome koje nam donose "drugi ljudi" cija bi misljenja mi trebali postovat a nitko ne pita nas koje mi misljenje uzdižemo! A VI SAMO OMETAJTE PRIPREMU MOJE ODBRANE "PA ĆE TE" MORAT POJEST SVA GOVNA KOJA STE IZASRALI ,JEBEN VAN MAJKU SVIMA POČEVŠI OD HANSA HOLZIUSA PA NADALJE!! evo i prigodna pjesma!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ldtmlhh_P2Q
Member
Gold: 169.00
Jul 25 2009 08:28pm
Quote (bahamontik @ Sun, Jul 26 2009, 02:14am)
povijest se ponavlja! faraon nekad faraon danas,malo drugacijeg stila! ali malo toga politicari mogu promijenit pogotovo kad su u talu i to za mižeriju a oni misle da to nešto znač---haHaHAHAHAHAi!!! evo jedna prigodna kako bi se ljudi opcenito trebali ponasat prema zakonu i svemu slicnome koje nam donose "drugi ljudi" cija bi misljenja mi trebali postovat a nitko ne pita nas koje mi misljenje uzdižemo! A VI SAMO OMETAJTE PRIPREMU MOJE ODBRANE "PA ĆE TE" MORAT POJEST SVA GOVNA KOJA STE IZASRALI ,JEBEN VAN MAJKU SVIMA POČEVŠI OD HANSA HOLZIUSA  PA NADALJE!! evo i prigodna pjesma!!!

evo jos prigodnija bahamontice

http://www.youtube.com/watch?v=cJ9jzGbgkZc
Member
Gold: 169.00
Jul 25 2009 08:39pm
Quote (sid_hr @ Wed, Jul 1 2009, 09:41pm)
stvarno mi se vise gade svi ljudi koji razmisljaju novcem..
os radit ?! naci ces posao!
os radit za velike pare?! budi najbolji u onome sto radis ili na koljena.
gledam ljude.. zale se nemaju za pivo.. nemaju za izac.. kad treba pocet radit nema ih..

dok god imam za cigare i kavu ja sretan!

a sto se tice ovih u saboru... nit imam zivaca nit vremena za njih.. iskreno.. jebe mi se za njih..
morat ce jako jako sjebat drzavu da ja nemam sta jest.

ovo ja smatram najboljom recenicom ikad, radi ovog se toliko i nemislim sto cu biti u buducnosti , samo znam da cu biti predan svome poslu i odradivat cu ga bolje nego svi ostali koji ce ziviti od same misli da ce im bit bolje ako drzava bude bogatija i bolja !
Member
Jul 26 2009 01:04pm
Quote (bahamontik @ Sun, Jul 26 2009, 02:14am)
povijest se ponavlja! faraon nekad faraon danas,malo drugacijeg stila! ali malo toga politicari mogu promijenit pogotovo kad su u talu i to za mižeriju a oni misle da to nešto znač---haHaHAHAHAHAi!!! evo jedna prigodna kako bi se ljudi opcenito trebali ponasat prema zakonu i svemu slicnome koje nam donose "drugi ljudi" cija bi misljenja mi trebali postovat a nitko ne pita nas koje mi misljenje uzdižemo! A VI SAMO OMETAJTE PRIPREMU MOJE ODBRANE "PA ĆE TE" MORAT POJEST SVA GOVNA KOJA STE IZASRALI ,JEBEN VAN MAJKU SVIMA POČEVŠI OD HANSA HOLZIUSA  PA NADALJE!! evo i prigodna pjesma!!!

tko je hans holzius?
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev18910111213Next
Add Reply New Topic New Poll