Quote (Dalmos @ Tue, Jul 21 2009, 01:35pm)
Fakultet:
Onaj tko ima priliku i mogucnosti da ga zavrsi to treba napraviti. Naravno , razni su afiniteti i najčešci je problem kad neko studira nesto sto ga ne zanima i za to nema smisla. Takvi najčesće ni ne zavrse. Dozvoljavam da mnogi u tim godinama ne znaju sta zele i sta ih zanima ali bolje je prekinuti pa upisati ono sta te zanima ako vidis da si fulao. Ono sta te zanima ces vjerovatno lako zavrsiti a ne znaci da se cjeli zivot moras time baviti. Pa cak ikad govorimo o fakultetima koji daju egzaktno znanje kao na pr. medicina. Ima ih dosta koji kasnije rade u trgovini ( ljekovi, med.oprema i sl.) ili osiguranju i zarađuju vise od ljecnika.
Čak i ako si završio fakultet koji nema veze s nicim sta radis to ti ipak usvakodnevnom životu dodaje neku "težinu".
Tu spadaju razne životne situacije. Da ce ti neko glupljii nesposobniji biti sef i soliti pamet do najbanalnijih situacija da ces se osjećati neugodno ako ti je cura zavrsila fakultet a ti nisi.
Molim da me se ne shvati krivo. Ne podcjenjujem ljude bez fakulteta i među njima ima puno uspješnih ali to su u principu izuzetci i dobar dio njih cak kasnije dođe do neke diplome. A zasto? Ima novaca, uspjesan u poslu i td. Zbog statusa.Zbog sebe.
I jos nesto. Za zavrsiti fakultet ne treba biti biti posebno pametan. Fakultet je za prosjecne ali sa kakvim takvim radnim navikama. Ima jako puno inteligentnih i pametnih koji nisu nista zavrsili. Neki nisu imali mogucnosti a neki su bili ljeni. Iz moje generacije prvi je diplomirao jedan kojeg smo smatrali najglupljim.
ma svaka čast care na tekstu i trudu ali mi se doima pomalo zbunjujuče....
u realnoj situaciji ne pomaže fakultet nego socijalna inteligencija....