d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Dobri Filmovi > Molim Preporuku
Prev15678910Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 10,688.43
Jul 25 2008 12:37pm
Osvrt na Batmana...

Za mene je bio poprilicno razocaranje, no ne zbog toga sto je kao takav los, vec jer sam ocekivao vise od uratka koji je rangiran kao prvi na IMDBu i sa 95% svjezine na RTu.
Imamo vigilante "Batmane", borbu sa domacom i stranom mafijom, javnog tuzitelja na usponu, ljubavni trokut Waynea/Rachel/Dent, nastanak i smrt Two-Facea, kaoticnog Jokera, zrtveno janje od Batmana itd... Nekako previse toga zgruvano u jedan film... bas kao da su spojili radnje iz vise serija.
Vecina scena djeluje nedoreceno, a nagla promjena kadrova cime se forsira dinamicnost kako akcije, tako i dijaloga ostavlja dojam jeftinih trikova posto se taj tip snimanja koristi valjda otkad je filma.
Tako imamo dramu, romansu, akciju, donekle i psiholoski triler zacinjen sa malo humora. Nesto za svakoga, no po mom skromnom misljenju toliko je rastrkan da ne briljira u niti jednom aspektu, osim glazbenom posto je soundtrack vjerojatno bolji od samog filma.Gluma je stvarno vrhunska i tu se nema sto prigovoriti.
Jebeno mi je kad Heath kaze : I will make this pen disappear ! I liku zabi olovku u bulju XD

Ali ipak : THERE IS ONLY ROOM FOR ONE JOKER... AND THAT IS... imo ofc

iako bilo bi mi drako da Ledger pobere oskara.

This post was edited by The_Outsider on Jul 25 2008 12:40pm
Member
Gold: 5,010.00
Jul 25 2008 12:55pm
Quote (The_Outsider @ Fri, 25 Jul 2008, 20:37)
Osvrt na Batmana...

Za mene je bio poprilicno razocaranje, no ne zbog toga sto je kao takav los, vec jer sam ocekivao vise od uratka koji je rangiran kao prvi na IMDBu i sa 95% svjezine na RTu.
Imamo vigilante "Batmane", borbu sa domacom i stranom mafijom, javnog tuzitelja na usponu, ljubavni trokut Waynea/Rachel/Dent, nastanak i smrt Two-Facea, kaoticnog Jokera, zrtveno janje od Batmana itd... Nekako previse toga zgruvano u jedan film... bas kao da su spojili radnje iz vise serija.
Vecina scena djeluje nedoreceno, a nagla promjena kadrova cime se forsira dinamicnost kako akcije, tako i dijaloga ostavlja dojam jeftinih trikova posto se taj tip snimanja koristi valjda otkad je filma.
Tako imamo dramu, romansu, akciju, donekle i psiholoski triler zacinjen sa malo humora. Nesto za svakoga, no po mom skromnom misljenju toliko je rastrkan da ne briljira u niti jednom aspektu, osim glazbenom posto je soundtrack vjerojatno bolji od samog filma.Gluma je stvarno vrhunska i tu se nema sto prigovoriti.
Jebeno mi je kad Heath kaze : I will make this pen disappear ! I liku zabi olovku u bulju XD

http://polivox.files.wordpress.com/2008/03/jack-nicholson_joker.jpg

Znamo da su ljudi itekako podložni sugestijama. Čim nam većina ljudi kaže da je film prejeben, onda odma u glavi stvorimo sliku da je odličan iako ga nismo ni pogledali, i nakon šta pogledamo više nema prostora za ozbiljnije kritičko promišljanje, zato jer smo ga pozitivno doživjeli i prije samog gledanja.

Sviđa mi se tvoj kritički osvrt, jedva čekam da pogledam pa da mogu više reći i o samom filmu a manje o socijalnoj psihologiji. happy.gif

This post was edited by nugard on Jul 25 2008 01:00pm
Member
Gold: 0.00
Jul 25 2008 12:55pm
Quote (The_Outsider @ Fri, Jul 25 2008, 07:37pm)
Osvrt na Batmana...

http://polivox.files.wordpress.com/2008/03/jack-nicholson_joker.jpg

ja sam prije par tjedana reko da nema nikog ko moze odglumit jokera ko Jack Nicholson, ali kad sam pogledo film, novi joker mi je puno bolji...

u novom batmanu su ipak pokusali batmana dovest na neki stupanj realnosti, Heath je jokera pokazo kao bolesnog psihoticnog manijaka kakav bi joker u realnom svijetu mogao i biti...

po meni jack je bolji batman na nekoj djecjoj razini gdje psihicko stanje negativca nije ni bitno, nego samo nek puno razara i gg.
Member
Gold: 20.00
Jul 25 2008 06:15pm
Evo ti par filmova koji su mi pali na pamet, neke si vjerojatno gledo, al ih po mom vrijedi gledati vise puta

300 - meni jos uvjek najbolji film kaj sam gledo
Hitman - rijetko dobra akcija, jeben ak si igro igru
Privedite osumnjice - na mojoj listi 5 najboljih filmova
Strah i prijezir u Las Vegasu - film cudan do boli, al meni jebeno dobar icon_pointl.gif Legna bi mi na ovo reko prokleta narkomancino
Sin city - na mojoj listi 5 najboljih filmova
Never back down
War

Ak volis horore, trazi bilokaj od Steven Kinga (psiholoski horori - ne ona sranja di kreten s motorkom ganja teenagere)
I ak volis takve filmove, nadji bilokaj od Tarantina I Rodrigeza (osim Spy Kids - ne kuzim koji mu je kurac doso) ili nekaj kaj su zajedno radili
Member
Gold: 41.72
Jul 26 2008 04:04am
Quote (cro_dominik @ Sat, Jul 26 2008, 12:15am)
Evo ti par filmova koji su mi pali na pamet, neke si vjerojatno gledo, al ih po mom vrijedi gledati vise puta

300 - meni jos uvjek najbolji film kaj sam gledo
Hitman - rijetko dobra akcija, jeben ak si igro igru
Privedite osumnjice - na mojoj listi 5 najboljih filmova
Strah i prijezir u Las Vegasu - film cudan do boli, al meni jebeno dobar icon_pointl.gif Legna bi mi na ovo reko prokleta narkomancino
Sin city - na mojoj listi 5 najboljih filmova
Never back down
War

Ak volis horore, trazi bilokaj od Steven Kinga (psiholoski horori - ne ona sranja di kreten s motorkom ganja teenagere)
I ak volis takve filmove, nadji bilokaj od Tarantina I Rodrigeza (osim Spy Kids - ne kuzim koji mu je kurac doso) ili nekaj kaj su zajedno radili

gledo sam neki dan "23".... dobar film....
odlican meni!
Member
Jul 26 2008 08:12am
Quote (Usc_abaddon @ Sat, 26 Jul 2008, 11:04)
odlican meni!

gro jak film, obavezno pogledat.
si vec poceo zbrajat brojeve na registracijama, telefonske brojeve i slicno? tongue.gif
Member
Gold: 6,821.00
Jul 26 2008 08:31am
Quote (Usc_abaddon @ Sat, 26 Jul 2008, 12:04)
odlican meni!

jel vi pricate o Number 23 ili 23?
jel to nije isto...
Member
Gold: 41.72
Jul 26 2008 10:10am
Quote (sid_hr @ Sat, Jul 26 2008, 02:31pm)
jel vi pricate o Number 23 ili 23?
jel to nije isto...

joj mislim da je number 23...
ma ono sa Jim Carreyem...
ja mislio neka komedija cim je Jim Carrey...
svaka cast, odlicno odglumljeno...

@cro_dominik icon_pointr.gif zovem frenda na kucni i zbrajam brojeve i dodje 23 happy.gif
majku sam mu htio jebat happy.gif
Member
Jul 26 2008 10:53am
Quote (Usc_abaddon @ Sat, 26 Jul 2008, 17:10)
joj mislim da je number 23...
ma ono sa Jim Carreyem...
ja mislio neka komedija cim je Jim Carrey...
svaka cast, odlicno odglumljeno...

@cro_dominik icon_pointr.gif zovem frenda na kucni i zbrajam brojeve i dodje 23 happy.gif
majku sam mu htio jebat happy.gif

I ja sam mislio na number 23, prva Carryeva ozbiljna uloga, osto sam fasciniran ohmy.gif

Rofl, mene je isto drzalo dosta dugo, malo se zapitas^^

Edit:

Quote (yankiman @ Sun, 13 Apr 2008, 23:34)
lucky number slevin...

cranck...

Lucky number sleven - pogledo sam ga jedno 5 puta, film je nesto prejebeno
Cranck planiram pogledat sad koji dan, cuo sam da je dobar

This post was edited by cro_dominik on Jul 26 2008 10:55am
Member
Gold: 8,550.00
Sep 4 2008 09:11am
Neda mi se citat sad ovo sve i otvarat novi topic.

Dajte par filmova novih sta valjaju za skinit s neta.

Triler
Akcija
Komedija ( al da je a ne ona tipična sranja )
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev15678910Next
Add Reply New Topic New Poll