Osvrt na Batmana...
Za mene je bio poprilicno razocaranje, no ne zbog toga sto je kao takav los, vec jer sam ocekivao vise od uratka koji je rangiran kao prvi na IMDBu i sa 95% svjezine na RTu.
Imamo vigilante "Batmane", borbu sa domacom i stranom mafijom, javnog tuzitelja na usponu, ljubavni trokut Waynea/Rachel/Dent, nastanak i smrt Two-Facea, kaoticnog Jokera, zrtveno janje od Batmana itd... Nekako previse toga zgruvano u jedan film... bas kao da su spojili radnje iz vise serija.
Vecina scena djeluje nedoreceno, a nagla promjena kadrova cime se forsira dinamicnost kako akcije, tako i dijaloga ostavlja dojam jeftinih trikova posto se taj tip snimanja koristi valjda otkad je filma.
Tako imamo dramu, romansu, akciju, donekle i psiholoski triler zacinjen sa malo humora. Nesto za svakoga, no po mom skromnom misljenju toliko je rastrkan da ne briljira u niti jednom aspektu, osim glazbenom posto je soundtrack vjerojatno bolji od samog filma.Gluma je stvarno vrhunska i tu se nema sto prigovoriti.
Jebeno mi je kad Heath kaze : I will make this pen disappear ! I liku zabi olovku u bulju XD
Ali ipak : THERE IS ONLY ROOM FOR ONE JOKER... AND THAT IS... imo ofc

iako bilo bi mi drako da Ledger pobere oskara.
This post was edited by The_Outsider on Jul 25 2008 12:40pm