Quote (nugard @ Thu, Dec 18 2008, 01:17pm)
Korn je definitivno najznačajniji metal band iz druge polovice prošlog pa do prvih par godina 21 st. Oni su sami sinonim za numetal zato jer su ga utemeljili i zato jer je njihov utjecaj neprocjenjiv.
Naravno da su komercijalni. A to su postali kad su objavili treći album i tada su postali svjetski poznati (to vrijedi i za sve ostale bendove). Po meni nema ništa loše u komercijalizaciji. Da nisu komercijalni ne bi doprijeli do hrvatskog pa čak ni do europskog tržišta, pa ne bi ni čuli i one njihove prave nekomercijalne albume (prva dva).
I naravno da su bili jedna od glavnih uzdanica MTV-a (kao i ostali), pa naravno neće se valjda promovirat na katoličkom radiju.. Kad je bila 20 godišnjica MTV-a njihov spot freak on leash je proglašen kao 4. spot svih vremena nakon michael jacksona i madone...
Korn je već kultni bend a mogli su biti i jedan od najvećih svih vremena da su nakon petog albuma tj. nakon hita Here to stay i njihove turneje, sporazumno razišli. Tada ne bi bilo niti mrlje u njihovoj karijeri, a danas su krnji bend bez pola članova, izdaju neke albume koji se ne prodaju niti blizu kao prošli, sviraju po hrvatskoj i sličnim rupama ispred par tisuća fanatika...
Da su kojim slučajem došli u Zg nakon untouchables-a (dok su još valjali) na koncert bi došlo minimalno 25 - 35 tisuća ljudi, a kad su došli pretprošle godine bilo je nešto više od 2 tisuće.
Kornu respect al tetovažu nemoj ni slučajno!
Sorry šta sam se raspisa, inače sluša sam tu muziku od 6 osnovne pa do 2 srednje tako da znam znam malo i previše.

Slazem se s tobom, al onda su svi bendovi za koje si cuo komercijalni (jer kako bi drugacije cuo za njih

)
Korn jesu, ali mislim na onu pozitivnu komercijalizaciju koju postizes sa svojim radom, a ne onu nasiljenu a la Paris Hilton, ili ona u kojoj su mediji rekli: ovaj band valja zato sto mi to kazemo.
Sto se tice njihove utjecajnosti, tu se u potpunosti slazem. Njihov prvi album je bio uvrsten na neku listu 100 najutjecajnijih rock albuma ili tako nesto. Ja njihovu karijeru dijelim na tri dijela: prvi je nu metal, po kojemu su se proslavili, a 90% bendova koji pokusavaju napraviti nesto slicno ne dodju ni blizu, onaj nu metal koji su oni stvorili se meni svidja, ali ne onaj danasnji u kojemu ima vise repa od metala ufff. Onda druga faza iz koje su usli u nekakvu alternative metal fazu, ali jos imali taj nu metal zvuk, to su albumi issues, untouchables (remek djelo po mom misljenju) i talitm. To je po meni njihova najbolja faza, gdje nisu puno odstupili od originalne muzike, i unijeli puno vise emocija, naravno to je samo moje misljenje. E onda onda treca faza kojoj najvise pase naziv hard rock, to je SYOTOS I untitled. Puno ljudi pljuje po ta dva albuma, jer im se stil puno razlikuje od onoga po cemu ih ljudi pamte, ali stvarno, ako si volio sve ostale albume, naci ces puno dobrih pjesama i u ta dva

A sad, za tatoo cemo otom potom hehe