d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Riddle Me This Riddle Me That > 25 Fgs Dobitniku
Prev14567Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 8.00
Warn: 30%
Dec 3 2008 06:54am
Quote (Rakshasas(KD) @ Wed, Dec 3 2008, 12:20pm)
Previse se papira trosi na tu bibliju hehe biggrin.gif

yy...
crkva je uvijek bila kurwa =)
Member
Gold: 650.00
Dec 3 2008 09:46am
Biblija je daleko najizdavanija knjiga a krscanstvo daleko najbolji biznis ikad izmisljen. Genijalan.I mnogi to pokusavaju kopirati, osnivaju razne sekte i sl. Ali ne ide.
I nije mi jasno kako su Zidovi koji su ga izmislili dozvolili da im izmakne iz ruke.

Znam da ce mnogi vjernici biti ogorceni ovom konstatacijom i mozda je izvorna ideja bila cisti ideal i sigurno u nekim djelovima i kod pojedinaca toga i danas ima ali je jako davno otislo u nekom drugom smjeru.
Member
Gold: 405.35
Dec 3 2008 01:54pm
Quote (Dalmos @ Wed, 3 Dec 2008, 16:46)
Biblija je daleko najizdavanija knjiga a krscanstvo daleko najbolji biznis ikad izmisljen. Genijalan.I mnogi to pokusavaju kopirati, osnivaju razne sekte i sl. Ali ne ide.
I nije mi jasno kako su Zidovi koji su ga izmislili dozvolili da im izmakne iz ruke.

Znam da ce mnogi vjernici biti ogorceni ovom konstatacijom i mozda je izvorna ideja bila cisti ideal i sigurno u nekim djelovima i kod pojedinaca toga i danas ima ali je jako davno otislo u nekom drugom smjeru.

Zidovi izmislili Kršćanstvo tongue.gif .... hahahahahaha rofl.gif

i ne falija si... insam ogorcen nego bez zraka biggrin.gif

This post was edited by Zajeb on Dec 3 2008 01:55pm
Member
Gold: 83,279.00
Dec 3 2008 06:36pm
Biblija je gola kurcina
Banned
Gold: 10.80
Warn: 100%
Dec 3 2008 07:03pm
Quote (Dalmos @ Wed, Dec 3 2008, 04:46pm)

Pa tako nekako. Ovo boldano se jos moze reci i za Islam
Member
Gold: 5,010.00
Dec 3 2008 07:25pm
Quote (Rakshasas(KD) @ Thu, 4 Dec 2008, 01:36)
Biblija je gola kurcina

srića da si je bar pola pročita pa da možeš izvest ovako pametan zaključak

This post was edited by nugard on Dec 3 2008 07:49pm
Member
Gold: 231.25
Dec 4 2008 12:57am
Jadna biblija.
Biblija je osvrt na onda aktualno vrijeme, na zivot i uvjete nekad. Vide se nade i zelje ljudi globalno koji zive u to vrijeme, koji su pritisnuti od strane kojekoga i kako ti isti vide izlaz iz svega.

Otud (barem mislim) glavna razlika izmedju staroga i novoga zavjeta; u pocetku nastajanje naroda izraelskoga i trazenje obecane zemlje, pa samim time nesto "agresivniji" pristup. Bog se javlja kao mocan i utjecajan, jer su problemi relativno maleni, pa se brzo rjesavaju. Novi zavjet donosi uzdrmano rimsko carstvo protiv kojega se ne moze boriti sa "oko za oko zub za zub" jer je izraelskih zubi znatno premalo. Uvodi se nova osoba, Sin Bozji, koji nudi spas i nadu potlacenim narodima kroz cijelu imperiju, i nudi ju na nacin koji svi oni mogu prihvatit: trpi dok te neko tlaci, i u vjecnom zivotu ces biti nagradjen, i to ni manje ni vise nego svojim primjerom. Naravno da se vjera tog tipa siri, biva prihvacena, i kroz citavo vrijeme skroz pa do skoro renesanse vrijeme nije bas puno bolje za puk; pa se nadaju i vjeruju.

Sve pricice koje pisu su isto tako refleksija razmisljanja i dogadjaja i tumacenja na "pravi nacin", za svoje vrijeme. Pa ako niste u stanju projekciju problema napravit, a procitali ste bibliju, procitajte ponovno,.. A ako niste citali, procitajte s razumjevanjem odmah.

Svojevrsni "pad" krscanstva se osjeca tek u 20 stoljecu, kada zivotni standard i opcenito uvjeti osnivanja obitelji i zivota postaju bolji za one koji su nekad bili u debelim govnima. Pa filozofija trpi dok te netko tlaci vise nije tako aktualna, jer te nitko ne tlaci. Barem ne kao nekad.

Stoga gledate iz krive perspektive. Onda dolaze svojevrsna tumacenja razlicitih svecenika, a ona dolaze bas zbog onih malo ogranicenijih koji nisu u stanju sami sebi napravit projekciju. Pa se zapadne u konflikt, naravno kad ima milijun popova i svi su ljudi, koji pred sobom kao temelj imaju opcenitu knjigu vjere, koju svatko moze protumacit najbolje samo sebi. Uostalom svatko ce sebi bilo koju knjigu najbolje protumacit, bolje nego lektira s neta ili kratki sadrzaj koji nablebece profa iz hrvatskoga.

Ali ne brinite vjerovat cemo svi ako se fallout realizira biggrin.gif
Member
Gold: 405.35
Dec 4 2008 04:21am
Quote (nugard @ Thu, 4 Dec 2008, 02:25)
srića da si je bar pola pročita pa da možeš izvest ovako pametan zaključak

Nije procita ni Koko u Parizu , u tome i je problem biggrin.gif ...

Ali za ozbiljno , nema razloga se svadjat vise oko ovoga, jer svak ima svoje uvjerenje koje triba postovat.
Naravno ja nastojim da moje uvjerenje ne vrijedja nikoga, ali i to ovisi o zrelosti i o osjecaju za demokraciju.

Btw: Bilo bi pametno da se otvori zasebni topic ako se vec zarko raspravlja o tome, tu se izjasnimo ko je vjernik a ko ne i zasto. A ne ovako da meni neko govori o bilbiji a nije ni korice taka...
Member
Gold: 169.00
Dec 4 2008 04:49am
Mislim da je bilo dosta o ovoj temi jer mi nemozemo znati sto je " gore " ima li raja pakla i cistilista, jel isus postojao ili ne , jel biblija totalno stvarna ili ne , to cemo saznati kad umremo iako bi bilo jos bolje da ako umre tko od nas neka dode na hrvatski kanal u kapuljaci i neka nam kaze jel ima sto ili nema?
Member
Gold: 41.72
Dec 4 2008 04:50am
Quote (OnlyInMemories @ Thu, Dec 4 2008, 10:49am)
Mislim da je bilo dosta o ovoj temi jer mi nemozemo znati sto je " gore " ima li raja pakla i cistilista, jel isus postojao ili ne , jel biblija totalno stvarna ili ne , to cemo saznati kad umremo iako bi bilo jos bolje da ako umre tko od nas neka dode na hrvatski kanal u kapuljaci i neka nam kaze jel ima sto ili nema?

haha , trebalo bi izmislit vremeplov ,, ili neki vremenski urdedjaj koji nas prebaci u buducnost da vidimo sta ce bit etc
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev14567Next
Add Reply New Topic New Poll