d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Vicevi I Sale > :d
Prev14567810Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,821.00
Aug 14 2008 02:45pm
Quote (Rakshasas(KD) @ Thu, 14 Aug 2008, 22:20)
Daj ocu neki vic brutalni da nema veze s vezon ...

Bili Suljo i Mujo u partizanima i nakon višednevne borbe sa Švabama ostadoše oni odsječeni od ostatka čete u rovu, sa malo vode i bez hrane.

Čekali su danima da ih neko izvuče, a Sulji vremenom dopizdi i odluči on da se pokuša došunjati do švapskih rovova ne bi li šta ukrao za pojesti.

I dođe Suljo do neprijateljskih rovova, pun rov mrtvih Švaba, kad odjednom vidi Suljo u rasporenom stomaku mrtvog Švabe ostalo graha. Gleda on i šta će, uzme malu šerpicu i naspe graha iz cvijeva mrtvog Švabe u njega i lagano nazad u svoj rov.

Stigne do rova i kaže Muji da se satro živ da nešto nađe i da je našao samo ovaj grah i neka Mujo jede, jer je on već tamo jeo.
Mujo halapljivo uzme šerpicu, prespe grah u tanjir i pojede ono sve za dvije-tri minute.

Tek će Suljo
- "Mujo, znaš li ti odakle taj grah?"
Mujo:
- "Odakle?"
Suljo:
- "To ti je grah iz crijeva mrtvog Švabe."

Mujo raširi oči, smuči mu se u sekundi i stade da povraća, a Suljo u tren oka postavi šerpicu ispred njega i reče:
- "Fala ti što si mi podgrijao."
Member
Gold: 83,279.00
Aug 14 2008 03:08pm
- ''Doktore suzi mi oko''

Dode doktor i suzi mu oko
Member
Gold: 2,227.00
Aug 14 2008 03:11pm
Quote (t0nc3k @ Thu, Aug 7 2008, 10:03am)
Vatreni - Nova himna

'Evo zore evo dana,
evo Boška Balabana.

Na izmaku noć je crna,
iz birtije ide Srna.

Malo pravo, malo krivo,
evo stiže Olić Ivo.

Kod Ćire smo bili djeca,
pa se nama sluša Ceca!

Kod Slavena kruha nema,
on bi slušo Pearl Jama!

Vidi Srne kako pjeva,
il' ko fol samo zijeva.

Nije sam, lane moje,
i kolege tu su, njih je troje.

Pršti Ceca, pršti Brena,
to je prava karantena.

hmmm yeah yeah
Member
Aug 14 2008 08:01pm
Sta su se ovi neki cesi nakotili ovdi i seru samo ..

ovaj i onaj drugi reponja oggy_xP

This post was edited by Rakshasas(KD) on Aug 14 2008 08:01pm
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Aug 14 2008 08:31pm
Quote (t0nc3k @ Thu, Aug 7 2008, 09:03am)
Vatreni - Nova himna

'Evo zore evo dana,
evo Boška Balabana.

Na izmaku noć je crna,
iz birtije ide Srna.

Malo pravo, malo krivo,
evo stiže Olić Ivo.

Kod Ćire smo bili djeca,
pa se nama sluša Ceca!

Kod Slavena kruha nema,
on bi slušo Pearl Jama!

Vidi Srne kako pjeva,
il' ko fol samo zijeva.

Nije sam, lane moje,
i kolege tu su, njih je troje.

Pršti Ceca, pršti Brena,
to je prava karantena.

Member
Aug 14 2008 08:32pm
In case you idiot didn't know, that what u and your napzors are quoting is about how you are stupid
Member
Gold: 1,784.00
Aug 15 2008 03:52am
Dode mujo kod doktora i pita doktora " doktore, imate li sta protiv kaslja? " , dode doktor "nemam, samo ti kaslji".
Member
Gold: 5,010.00
Aug 17 2008 10:32am
Pakao - Teorija

"Ovo je navodno istinit događaj i odgovor na testu iz kemije na Sveučilištu u Washingtonu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko "dubok", da ga je profesor odlučio podijeliti sa svojim kolegama preko Interneta. Bonus pitanje:

Da li je pakao egzotermičan (isijava toplinu) ili endotermičan (apsorbira toplinu)?

Većina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovi Boylovog zakona (plin se hladi kad se razvlači i zagrijava kad je stisnut), ili neku drugu varijantu.

Jedan od studenata je napisao sljedeće:

Prvo moramo znati omjer u kojem duše ulaze u pakao i izlaze iz njega. Smatram da odmah možemo pretpostaviti, da duša koja jednom uđe u pakao više ne izlazi. Znači, broj duša se povećava.

Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu duša osvrnimo se na različite vjere koje danas postoje na svijetu. Većina tih vjera tvrdi, da onaj tko nije pripadnik neke određene vjeroispovijesti ide u pakao. Dakle, ako svi pripadaju samo jednoj vjeroispovijesti, zaključak je da će sve duše završiti u paklu.

Ako k tome dodamo omjer nataliteta i mortaliteta možemo očekivati da broj duša eksponencionalno raste. Dakle, obratimo pažnju na omjer promjene obujma pakla, jer prema Boyleovom zakonu za zadržavanje istog tlaka i topline obujam mora rasti proporcionalno s brojem pristiglih duša.

To nam pruža 2 mogućnosti:
1) Ako se obujam pakla povećava manje od potrebnog prosječnog broja duša koje stignu u pakao, toplina i tlak pakla će toliko narasti da će pakao eksplodirati.

2) Ako se pakao širi brže od prosjeka koji mu je potreban da primi sve duše, toplina i tlak će tako padati da će se pakao smrznuti.

Koja od mogućnosti je ispravna?

Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategorički iznijela Tereza s prve godine a koja glasi "Prije će se pakao smrznuti nego što ću ja s tobom spavati" i s obzirom na to da je sa mnom spavala jučer, mora biti ispravna teorija br. 2, dakle pakao je zasigurno egzoterman i smrznuo se. Zaključak ovog izlaganja je, da ako je pakao smrznut, ne prima više duše i ostalo je samo nebo, što je dokaz postojanja Boga, koji također objašnjava zašto je Tereza sinoć vikala "Ah moj Bože".

Ovaj student je jedini dobio 10 bodova."
Member
Gold: Locked
Aug 17 2008 11:04am
Quote (nugard @ Sun, Aug 17 2008, 04:32pm)
Pakao - Teorija

"Ovo je navodno istinit događaj i odgovor na testu iz kemije na Sveučilištu u Washingtonu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko "dubok", da ga je profesor odlučio podijeliti sa svojim kolegama preko Interneta. Bonus pitanje:

Da li je pakao egzotermičan (isijava toplinu) ili endotermičan (apsorbira toplinu)?

Većina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovi Boylovog zakona (plin se hladi kad se razvlači i zagrijava kad je stisnut), ili neku drugu varijantu.

Jedan od studenata je napisao sljedeće:

Prvo moramo znati omjer u kojem duše ulaze u pakao i izlaze iz njega. Smatram da odmah možemo pretpostaviti, da duša koja jednom uđe u pakao više ne izlazi. Znači, broj duša se povećava.

Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu duša osvrnimo se na različite vjere koje danas postoje na svijetu. Većina tih vjera tvrdi, da onaj tko nije pripadnik neke određene vjeroispovijesti ide u pakao. Dakle, ako svi pripadaju samo jednoj vjeroispovijesti, zaključak je da će sve duše završiti u paklu.

Ako k tome dodamo omjer nataliteta i mortaliteta možemo očekivati da broj duša eksponencionalno raste. Dakle, obratimo pažnju na omjer promjene obujma pakla, jer prema Boyleovom zakonu za zadržavanje istog tlaka i topline obujam mora rasti proporcionalno s brojem pristiglih duša.

To nam pruža 2 mogućnosti:
1) Ako se obujam pakla povećava manje od potrebnog prosječnog broja duša koje stignu u pakao, toplina i tlak pakla će toliko narasti da će pakao eksplodirati.

2) Ako se pakao širi brže od prosjeka koji mu je potreban da primi sve duše, toplina i tlak će tako padati da će se pakao smrznuti.

Koja od mogućnosti je ispravna?

Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategorički iznijela Tereza s prve godine a koja glasi "Prije će se pakao smrznuti nego što ću ja s tobom spavati" i s obzirom na to da je sa mnom spavala jučer, mora biti ispravna teorija br. 2, dakle pakao je zasigurno egzoterman i smrznuo se. Zaključak ovog izlaganja je, da ako je pakao smrznut, ne prima više duše i ostalo je samo nebo, što je dokaz postojanja Boga, koji također objašnjava zašto je Tereza sinoć vikala "Ah moj Bože".

Ovaj student je jedini dobio 10 bodova."

taj student je genijalac koji je spojia nesto nezamislilo..... skuzija san ga u popunosti i skidan mu kapu triba mu se poklonit.... asu kralj si biggrin.gif
Member
Aug 17 2008 12:00pm
Je dobar je lik ...
Evo ona s Nielsom Bohrom

Sir Ernest Rutherford, predsednik Kraljevske Akademije i dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, ispricao je sledecu pricu:
Pre izvesnog vremena pozvao me je kolega. Spremao se da nekom studentu da "nulu" za njegov odgovor na neko pitanje iz fizike, dok je student, naprotiv, zahtevao najvišu ocenu!
Ispitivac i student su se ipak složili da sedovede nezavisni "arbitar" i ja sam bio izabran. Procitao sam ispitno pitanje: pokazati kako je moguce odrediti visinu neke visoke zgrade pomocu barometra.
Studentov odgovor je glasio: "Odnecu barometar na vrh zgrade,vezacu ga za dugacak konopac, spusticu ga do trotoara, a zatim cu ga ponovo podici. Izmericu dužinu konopca. Dužina konopca je visina zgrade. Student je zaista imao dobar razlog za visoku ocenu, s obzirom da je dao kompletan i tacan odgovor! S druge strane, kad bi dobiovisoku ocenu iz fizike, to bi znacilo svojevrsno priznanje u ovoj oblasti, što njegov odgovor nije potvrdivao!

Predložio sam da student još jedanput pokuša rešiti ovaj zadatak.
Dao sam studentu šest minuta da reši zadatak uz upozorenje da njegov odgovor mora
pokazati bar neko znanje iz fizike! Pri kraju pete minute student još ništa nije napisao! Pitao sam ga želi li odustati, ali mi je on odgovorio da ima jako mnogo odgovora za taj problem: upravo je razmišljao o najboljem rešenju. Izvinuo sam se sto ga prekidam i zamolio ga da nastavi.
U sledecoj minuti on je napisao svoj odgovor koji je glasio:
Odnesi barometar na vrh zgrade i nagni se preko ruba krova. Ispusti barometar, a štopericom meri vreme dok ne tresne o trotoar. Tada,koristeci formulu x=at2/2, izracunati visinu zgrade! U tom trenutku sam pitao kolegu da li sad on odustaje od davanja loše ocene!
On se složio i dao studentu skoro najvišu ocenu.

Dok sam napuštao koleginu kancelariju, setio sam se da mi je student rekao da ima još mnogo rešenja za taj problem, pa sam ga pitao da mi nabroji neka.
Pa, rece student, postoji mnogo nacina da se odredi visina zgrade uz pomoc barometra. Na primer, možete izneti barometar napolje, pod pretpostavkom da je suncan dan, izmeriti visinu barometra, zatim dužinu njegove senke, dužinu senke zgrade, i onda obicnom proporcijom, uz pomoc Talesove teoreme, izracunati visinu zgrade! Sjajno - rekao sam. A ostali nacini?
Da, rekao mi je student, postoji jedna osnovna metoda mjerenja koja ce vam se sigurno dopasti. U ovoj metodi, uzmete barometar sa sobom i pocnete se penjati uz stepenice. Prethodno, na zidu povucete crtu da oznacite dužinu barometra. Zatim, kako se penjete, markirate stalno dužinu barometra.Tako cete dobiti visinu zgrade u jedinicama dužine barometra!? Vrlo direktna metoda! - rekao sam.

Naravno, ako želite malo sofisticiraniju metodu, možete vezati barometar za kraj opruge, zaljuljati ga kao klatno i zatim odrediti vrednost gravitacionu konstante g na nivou ulice, a onda na vrhuzgrade. Iz razlike za gravitacionu konstantu g može se, u nacelu, izracunati visina zgrade! Takode, koristeci isto nacelo, možete odneti barometar na vrh zgrade, vezati ga za dugacak konopac, spustiti ga do samog trotoara i tada ga zaljuljati. Tada možete izracunati visinu zgrade prema periodi oscilacije! Na kraju, zakljucio je student, postoje i mnogi drugi nacini rešavanja problema.
Verovatno najbolji nacin je, da ponesete barometar u prizemlje i da pokucate na vrata nadstojnika zgrade. Kada vam nadstojnik otvori vrata,vi samo trebate reci: Gospodine nadstojnice, ovo je divan barometar! Ako mi kažete kolika je visina zgrade, poklonicu vam ga.
U tom trenutku nisam mogao izdržati i pitao sam studenta da li zaista ne zna konvencionalan odgovor na ovaj problem. Priznao mi je da ga zna, ali mi je rekao da mu je pun k... asistenata i predavaca nafakultetu koji mu pokušavaju nametnuti svoj nacin mišljenja.

Student se zvao Niels Bohr.
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev14567810Next
Add Reply New Topic New Poll