zavisi sto na feru, ali...
vecina ljudi na feru, ali i vecina ljudi inace, na takvim fakultetima, vise manje ih odma pocupaju, tj. firme tipa ericssona ili koncara i slicno, i tamo si radnik na pokretnoj traci
a znam neke osobe sto su u zadnje vrijeme trazili posao s ferom ili ga traze pa su rekli da nisu bas zadovoljni, tj. a i placa nije neka super bajna za sav ulozen trud
i sad ovaj mi je prica dosa je u firmu koja radi programe i razne sheme za banke, npr PBZ itd.. i sto je sad, kako je jos usrano stanje u drzavi njih svi projekti zaobilaze, reka mi je da je bilo 3-4 projekta kad je on dosa, ostao je 1 jer im je skupo, ali opet mi kaze da ima par dobro placenih radnika ostalo je pokretna traka... a manager tu najvise vuce.. i onda mi je najjace kad cujen od nekog e iden ja na ekonomiju lipo cu zavrsit i bit manager, haha _)_
uostalom hrvatska je uvozla neki broj informaticara, sican se da je bilo iz indije, jeftina radna snaga..
a kako ja vidim FER, pa neznam, meni je FER osobno odlican fakultet, kao i bilo koji tehnicki, al mislim da vise nije tako velika konkurencija brodogradnji ili strojarstvu (zrakoplovstvu)..jer doslo je ono vrime da se fer puni ka ekonomiju, pa tu nema vise 1 slobodnog mjesta nakon prvih kvalifikacijskih ispita..
ja sam upisa brodogradnju na 2. roku, tj. u 9 misecu...nas je 20 na brodogradnji 2. godina, a na visim godinama je jos i manje...
u hrvatskoj je na FSB-u u Zagrebu od 1926. godine diplomiralo 1267 ljudi brodogradnju, i to recimo 2007 godine 15 ih je diplomiralo i slicno ( da ne uzmem u obzir one ratne godine i teska vremena di je bilo par studenata samo )... mislim tih ljudi fali...na ekonomiji ih toliko dnevno diplomira
a sad,meni nije los ni FER,dapace,vrhunski fakultet, prehrambeni, pmf, rudarski, itd...gradjevina je isto, to je sad najtrazeniji posao u RH, al zato su i trazeni, kad je kod nas tako da kad se gradi jedna Arena se dovede 50 iniznjera, a dovolja su 2 npr...
nemojte me vatat za svaku ric to su samo neka moja iskustva i iskustva nekih ljudi koje poznam...