d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Povijest
Prev123456Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.62
Jul 3 2008 04:42pm
Quote (nugard @ Thu, Jul 3 2008, 03:38pm)
Nisam glup. A ti pogledaj mapu gore desno na linku kojem sam ti dao.

indija spada u britanski imperij po tvome,jel?
zasto je onda stavia indiju kao 7. ako ona spada pod 2?
Member
Gold: 5,010.00
Jul 3 2008 05:10pm
Čovik je napisa da je britanski imperij druga sila iza SAD i ja sam se sa njim složija.

A ti si napisa:

Quote (floky @ Thu, 3 Jul 2008, 16:24)
englezi danas 2. po ''snazi''?
rofl

Kao prvo očito je da ne razlikuješ Veliku Britaniju i Englesku kao ni Commonwealth.

Probaj analizirati riječi common i wealth. Pa ćeš shvatiti da u tih 50-tak "suverenih" država vlada engleski kapital. Sad napregni moždane vijuge i pažljivo pročitaj prvu rečenicu ovog posta. Hvala.

This post was edited by nugard on Jul 3 2008 05:11pm
Member
Gold: 83,279.00
Jul 3 2008 05:13pm
Zna san da ce ovo ovako zavrsit biggrin.gif
A jesmo Hrvati i bog nas nebi spasija tongue.gif
Aj aj ima zanimljivih stvari ovdi za citkat..
Member
Jul 3 2008 05:38pm
Quote (nugard @ Fri, Jul 4 2008, 12:10am)
Čovik je napisa da je britanski imperij druga sila iza SAD i ja sam se sa njim složija.

A ti si napisa:

Kao prvo očito je da ne razlikuješ Veliku Britaniju i Englesku kao ni Commonwealth.

Probaj analizirati riječi common i wealth. Pa ćeš shvatiti da u tih 50-tak "suverenih" država vlada engleski kapital. Sad napregni moždane vijuge i pažljivo pročitaj prvu rečenicu ovog posta. Hvala.

drago mi je sta si odgovoria na ostala moja pitanja...
Member
Gold: 5,010.00
Jul 3 2008 05:56pm
Quote (floky @ Fri, 4 Jul 2008, 01:38)
drago mi je sta si odgovoria na ostala moja pitanja...

meni bi bilo drago kad bi ti naučija razlikovat neke osnovne pojmove, možda bi ti se onda nešto i isplatilo odgovorit

This post was edited by nugard on Jul 3 2008 06:09pm
Member
Gold: 16,530.00
Jul 3 2008 05:56pm
Quote (nesius @ Thu, 3 Jul 2008, 10:59)
Ukrajinci ftw!

falija sam: Ukrajinke bre ftw!!!
Member
Jul 3 2008 06:12pm
Quote (nugard @ Fri, Jul 4 2008, 12:56am)
meni bi bilo drago kad bi ti naučija razlikovat neke osnovne pojmove, možda bi ti se onda nešto i isplatilo odgovorit

opet mi je drago sta na sve nacine izbjegavas pitanja

ja cu pokusat razlikovat pojmove ako ti odg na pitanja ^^

This post was edited by floky on Jul 3 2008 06:17pm
Member
Gold: 231.25
Jul 3 2008 11:36pm
jao cemu svadja opet...
japanci su se dugi niz godina klali međusobno, zato mislim da su divljaci. imaju ogromnu povijest i puno zanimljivih kulturnih dostignuća ali u načelu su militantni narod, što se vidi iz njihovog današnjeg shvaćanja dužnosti, koji doduše pomalo slabi kod novijih generacija... kada sam rekao da su divljaci nisam mislio lose... ok nvm to, kinezi...
kinezi su pasiva, narod koji nikad nista nije napravio nikako osim čekanjem, što je zapravo super, ali se meni osobno ne sviđa. svaki rat svaki spomenik sve je dobiveno beskrajnim strpljenjem. ni mongole ni japance ni ruse nisu otjerali voljom za slobodom nego cisto cinjenicom da ih je bilo vise nego japanskih metaka ili mongolskih konja... također, kina je jako trpila svaku promjenu vlasti koja je jeli radila što je htjela jer je narod i dalje uzgajao svoje kokoši i patke, i rižu i šta već tamo raste, bez ikakve energije za otporom ili zeljom za poboljsanjem. a ako cemo istinu ni kinezi nisu jedan narod. obala di su veliki gradovi nisu cjelokupna slika o kini, pa mislim da treba stvari malo bolje pogledat prije nego se ustanovi da u kini nema gladi 20 godina, kao sto i dalmos kaze...

Member
Gold: 8,707.00
Jul 4 2008 09:59am
ma omg kacavida.

pogle malo našu povjet paš vidit da su između raznih plemića vođene bitke omg
tog klanja nema di nema.
japanci su svojstveni po tome šta su nametnuli kodeks ponašanja zvan bushido.
a kod divljaka ne postoji nikakav kodeks ponašanja nego pravilo ko jači taj tlači eh.

i ovo oko britanske imperije.

ta imperija kontrolira ogromne resurse dan danas. prostire se na valja 20 milijuna kilometara kvadratnih ofc.
3 najvažnije sastavnice te imerije su velika britanija australija i kanada, sve su odane imperijalnoj kruni.
u svakoj vojnoj, političkoj i ekonomskoj operaciji sudjeluju podjednako, ma mislim, onaj ko njih ne vidi kao jednu imperiju treba naočale kupit!!!

hm saudijska arabija je močna država, i uživa veliki ugled u islamskom svijetu. međutim ipak biram maleziju jer njezina moč produkcije nadilazi saudijske resurse

aj kad samo več kod toga ko vam je nekako najsimpatičniji reči ču i ja svog favorita iz sjene to je Izrael i židovi opčenito.
cjenim kod njih šta su se nakon 2000 godina proganjanja uspjeli vratit na svoju zemlju i od nje napravit prosperitetnu državu. to je znanje.
a šta se tiče hrvatske- upravo bi u izraelu trebala nači uzor. to je moj stav.
Member
Gold: 8,707.00
Jul 4 2008 10:06am
[QUOTE=Kacavida,Fri, Jul 4 2008, 05:36am]jao cemu svadja opet...
japanci su se dugi niz godina klali međusobno, zato mislim da su divljaci. imaju ogromnu povijest i puno zanimljivih kulturnih dostignuća ali u načelu su militantni narod,

evo ope san pročita tvoj tekst, pa nisan moga neodgovorit na ovo.
nije da ti oču kontrirat nego da kažem šta mislim.

u svakoj toj feudalnoj državi su vođene krvave borbe i bitke među raznim klanovima, i u japanu i isto tako i u hr.
međutim japanci kad bi ih napali iz vana onda bi prekinuli te međusobne borbe i suprostavili se invaziji. tako su sačuvali vlastitu državu i od nje napravili gospodarsko čudo.
a hrvati su uspjeli spičkat valstitu državu potpast kao kolonija u druge države koje nisu uopče marile za njih. pa da ti meni reci ko je tu divljak?
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev123456Next
Add Reply New Topic New Poll