d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Idemo Djeco! > Rasprava&analiza
Prev1234513Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4,018.00
Jul 1 2009 11:45pm
Quote (sid_hr @ Thu, Jul 2 2009, 12:35am)
raks jbga al ovo je istina.
onaj tko zeli bit najbolji mora i radit, nema se tu vremena setat po novinama... a i takovi su vecinom intelektualni ljudi, dileri, sverceri itd. a takvi se ne zele vuc po stampi u svakom slucaju. :)

ma samo hocu rec da ima posla.. place nisu nest velike.. al moze se zivit.. samo sto su mamini sinovi i kceri navikli studirat 10god.. u vecini nasih institucija ne naucis nista.. i onda ocekujes da te netko zaposli takvog nesretnog..
nisu ni ti poslodavci glupi... vis da malo ljudi gleda diplomu.. nego ti njemu dodji na razgovor... rijesi mu tamo ispit il sta vec trazi, pa ako znas radi..

zivim ti u njemackoj kod nas ti je

hoces za doktora -> abitur i to je to niko ti negleda jesi li ti pametan ili nisi da iskreno tako kazem
Member
Gold: 83,279.00
Jul 2 2009 05:08am
pa neznan, ja kad san radija proslo lito na recepciji, ono bilo je najvise slovaka, dobro nije bitno, ali svi su doktori,magistri,inzinjeri, i reka mi je ovaj direktor sto je bija vani, da to vise ide da oni brze zavrse lipo imaju papir i odma su konkurencija na trzistu..

a sad da se bas znanje neko trazi, kako di, najvise naucis kroz posao..
Member
Gold: 7,557.95
Jul 2 2009 05:09am
ako si adolescent - hoče li tvoj otac/mati dobit otkaz?
ako si student - hoče li ti uopče priznat tu diplomu i gdje češ nač posla?
ako si punoljetan i zaposlen - do kad misliš da češ izdržat a da ne popališ otkaz?

eto ,
aj da vidim čijim vi zubima jedete kruh....

nisam adolescent - otac mi ne radi,ne more dobit otkaz! mater ide u penziju u 9 mjesec
nisam student više - ne treba diploma za svirat po kafanama,ne želim još naći stalni posao da ne moran plaćat porez ovoj debilani od države(cijelom svijetu)
punoljetan sam i "nezaposlen" formalno - izdržat ću dokle god bogataši žele privatnu muziku u svojim domovima i dok god ima kafana
Member
Gold: 6,821.00
Jul 2 2009 05:34am
zastranili ste s teme, a ujedno i mog stava.
rekoh tko zeli bit NAJBOLJI i masno zaradjivat mora ZNAT znanje!
drugo je doc s diplomom i dobit posao s prosjecnom placom ili mozda malo visom.. radit isti taj posao cijeli zivot za istu placu..
a opet je trece doci raditi i u roku tjedan dana probit se u poslu k visem mjestu...
ako me shvacate..

istina mozes ti ucit kroz staz, ali ne mozes trazit da te plate masno za to.. ili?
kolko je prosjecna placa... nest malo manje od 5k kn.. ajd nek mi netko kaze da netko na posten nacin, a da ne zna radit ima vecu placu..
dobro opet gledamo na standard u razlicitim dijelovima Hrvatske.. nemoz usporedjivat Zg i Osijek s placama..

@bahamontik
kazes sviras po kafanama.. volis to radit..
samo mi odg. jel bi ti zaradjivao da sjedis kuci i cekas da te zovu? (ne kazem da nije tako, ako je, svaka cast znas posao!)
Member
Gold: 10,688.43
Jul 2 2009 05:55am
Quote (bahamontik @ Thu, Jul 2 2009, 12:09pm)
punoljetan sam i "nezaposlen" formalno - izdržat ću dokle god bogataši žele privatnu muziku u svojim domovima i dok god ima kafana

znaš ti onu ; I TEBE SAM SIT KAFANOOOOOOOOO :cheers:
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 20%
Jul 2 2009 05:58am
eto otišo sanader, možda opet naraste cijena hr-ova na 10fg :D
Member
Gold: 1,342.20
Jul 2 2009 06:01am
Quote (Rakshasas(KD) @ Thu, 2 Jul 2009, 01:29)
ok slazem se da ima posla samo ga triba radit, al se ne slazem s ovim drugim.. mislim stoji, al ja nisan jos upozna niti 1 osobu koja se obogatila na posten nacin, tj. ako ces radit i bit najbolji ,radit ces ka pas, i dok odes u penziju ces se osicat ka istrosena krpa...
al ok uvik ima sanse da zivis pristojno.al mi smo takvi ljudi, sto ces, sirotinja koja nemore bez kavice, cakule, i jos bi i dobro popili..zato nas i jebe zakon o nepusenju sto smo navikli sidit po kavicama 24/7
al mislim da iz ovog izlaska nece bit dok se sve ne srusi pa nanovo

Istina. Prvo bogatstvo ove drzave se desilo na prevari pri pretvorbi dinara u HRD-e. Vrece dinara su ( doslovno vrece ) kamionima furane u bosnu i umjesto da se uniste, kupovale su se devize koje su najvecim djelom zavrsavale na privatnim racunima organizatora. Oni koji su bili direktno upleteni u to su iz anonimnosti i prosjecnosti preko noci postali ugledni clanovi hrvatske monetarne, politicke i vojne zajednice. Na takvim temeljima se dalje desavalo da decki okolo po lijepoj nasoj gube glavu, ruke, noge, ili ostaju emocionalni invalidi, naivno vjerujuci u utopiju boljeg sutra i sposobnog vodstva kojem je jedino vjekovna teznja o neovisnosti bio primarni cilj.
Sada vec skoro 20tak godina poslije, svi znate i vidite gdje smo...
Polupismeni ljudi postaju visoki clanovi politicke zajednice - sto u jednoj banana drzavi podrazumijeva nedodirljivost, a i ekonomsku zbrinutost svih slijedbenika, prijatelja, kumova i clanova obitelji.

Osobno ne zelim iznositi posebne detalje svog zivotnog iskustva u prelijepoj nasoj, samo cu reci par cinjenica iz zivota mog oca, postenog covjeka sa 2 zavrsena fakulteta, koji se SAM skolovao i brinuo za sebe od svoje 16. godine:
- U najtezim prvim ratnim godinama dolazi na jedno mjesto vise, gdje rukovodi nad 3500 ljudi, uz samo 2 zamjenika u jednoj velikoj firmi, sa velikom odgovornoscu i prijetnjama od strane svojevremenog generala JNA - kojem je svojim potezima cesto mrsio racune i namjerno stvarao logisticke i komunikacijske probleme. Osobno je obilazio podruznice u podrucjima pogodena ratom i davao svu potrebnu podrsku ljudima koji su radili pod nemogucim uvjetima. Nakon mnogih brilijantnih poteza ( nije moje misljenje, vec misljenje njegovih kolega navedenih u knjizi o toj firmi ), imao je i cast upoznati "u 4 oka" i sam vrh tadasnje vlasti na jednom primanju. Na tom privatnom sastanku je dobio direktnu ponudu da postane pripadnik odredene stranke, jer bi tako bio oznacen kao podoban clan tadasnje elite u drzavi. Kao nagradu za odgovor da njega ne interesira politika i da samo zeli i dalje raditi svoj posao najbolje sto zna dobio je premjestaj na nizu funkciju, gdje je maknut na marginu. Otkaz nije mogao dobiti zbog svoje strucnosti. Nakon toga, pogadate, na njegovo mjesto je dosao polupismeni podoban dvojni drzavljanin, koji je obavljao istu funkciju uz 15-tak zamjenika, te njihovih daljnjih nekoliko pomocnika. Isti se naravno obogatio, smatrajuci resurse firme kao vlastiti ducancic, gdje je gazio i podcjenivao sve koji su imali drugacije misljenje.

To je samo malen dio cijele price o kojoj bi mogao nepotrebno pisati romane. Na takvim slicnim pricama diljem lijepe nase, o raznim tada dobrostojecim firmama koje su ili prodane stranim investitorima ili programirano propadale, stvoren je temelj pravila ponasanja politicke i ekonomske vlasti, gdje cesto spominjane "institucije pravne drzave" NE MOGU raditi svoj posao slobodnih ruku. Svi koji probaju plivati "protiv struje" ce naravno biti sankcionirani.

Dok god narod vrsi "taktiku ovaca" i ne srusi taj okostali bastion korupcije, i dalje ce uzivati u masnoj pljuvacki koja pada odozgo, i izgovarati "hvala" za svaki put kad ta pljuvacka padne posred cela.
Dok je cigareta u kaficima i tudih intimnih gadarija na televizijskim reality show-ovima, dobro je... necu gledat sabor, necu glasati, ionako su svi isti...

*PLJUC* "Hvala!"
Member
Gold: 10,688.43
Jul 2 2009 06:03am
Quote (JaBaSh @ Thu, Jul 2 2009, 01:01pm)
Istina. Prvo bogatstvo ove drzave se desilo na prevari pri pretvorbi dinara u HRD-e. Vrece dinara su ( doslovno vrece ) kamionima furane u bosnu i umjesto da se uniste, kupovale su se devize koje su najvecim djelom zavrsavale na privatnim racunima organizatora. Oni koji su bili direktno upleteni u to su iz anonimnosti i prosjecnosti preko noci postali ugledni clanovi hrvatske monetarne, politicke i vojne zajednice. Na takvim temeljima se dalje desavalo da decki okolo po lijepoj nasoj gube glavu, ruke, noge, ili ostaju emocionalni invalidi, naivno vjerujuci u utopiju boljeg sutra i sposobnog vodstva kojem je jedino vjekovna teznja o neovisnosti bio primarni cilj.
Sada vec skoro 20tak godina poslije, svi znate i vidite gdje smo...
Polupismeni ljudi postaju visoki clanovi politicke zajednice - sto u jednoj banana drzavi podrazumijeva nedodirljivost, a i ekonomsku zbrinutost svih slijedbenika, prijatelja, kumova i clanova obitelji.

Osobno ne zelim iznositi posebne detalje svog zivotnog iskustva u prelijepoj nasoj, samo cu reci par cinjenica iz zivota mog oca, postenog covjeka sa 2 zavrsena fakulteta, koji se SAM skolovao i brinuo za sebe od svoje 16. godine:
- U najtezim prvim ratnim godinama dolazi na jedno mjesto vise, gdje rukovodi nad 3500 ljudi, uz samo 2 zamjenika u jednoj velikoj firmi, sa velikom odgovornoscu i prijetnjama od strane svojevremenog generala JNA - kojem je svojim potezima cesto mrsio racune i namjerno stvarao logisticke i komunikacijske probleme. Osobno je obilazio podruznice u podrucjima pogodena ratom i davao svu potrebnu podrsku ljudima koji su radili pod nemogucim uvjetima. Nakon mnogih brilijantnih poteza ( nije moje misljenje, vec misljenje njegovih kolega navedenih u knjizi o toj firmi ), imao je i cast upoznati "u 4 oka" i sam vrh tadasnje vlasti na jednom primanju. Na tom privatnom sastanku je dobio direktnu ponudu da postane pripadnik odredene stranke, jer bi tako bio oznacen kao podoban clan tadasnje elite u drzavi. Kao nagradu za odgovor da njega ne interesira politika i da samo zeli i dalje raditi svoj posao najbolje sto zna dobio je premjestaj na nizu funkciju, gdje je maknut na marginu. Otkaz nije mogao dobiti zbog svoje strucnosti. Nakon toga, pogadate, na njegovo mjesto je dosao polupismeni podoban dvojni drzavljanin, koji je obavljao istu funkciju uz 15-tak zamjenika, te njihovih daljnjih nekoliko pomocnika. Isti se naravno obogatio, smatrajuci resurse firme kao vlastiti ducancic, gdje je gazio i podcjenivao sve koji su imali drugacije misljenje.

To je samo malen dio cijele price o kojoj bi mogao nepotrebno pisati romane. Na takvim slicnim pricama diljem lijepe nase, o raznim tada dobrostojecim firmama koje su ili prodane stranim investitorima ili programirano propadale, stvoren je temelj pravila ponasanja politicke i ekonomske vlasti, gdje cesto spominjane "institucije pravne drzave" NE MOGU raditi svoj posao slobodnih ruku. Svi koji probaju plivati "protiv struje" ce naravno biti sankcionirani.

Dok god narod vrsi "taktiku ovaca" i ne srusi taj okostali bastion korupcije, i dalje ce uzivati u masnoj pljuvacki koja pada odozgo, i izgovarati "hvala" za svaki put kad ta pljuvacka padne posred cela.
Dok je cigareta u kaficima i tudih intimnih gadarija na televizijskim reality show-ovima, dobro je... necu gledat sabor, necu glasati, ionako su svi isti...

*PLJUC* "Hvala!"

cool story bro :thumbsup:
Member
Gold: 83,279.00
Jul 2 2009 06:36am
ee pa ti uci :D

al to nije samo kod nas, pa to je normalna stvar, toga ce uvik biti.. jbga
mislim kroz povijest je toga bilo isto ohohoho na bilo kakvim primjerima, zato je i ucimo, al eto dok je covika takvo sto nije uopce cudno ...
Member
Gold: 169.00
Jul 2 2009 06:41am
Kazete da sam sa diplomom nitko i nista !? nemozete to govoriti jer je tu 100 razlicitih fakulteta koji su i razlicito teski!
Ja osobno mislim da je ipak potrebno zavrsiti dobar fakultet za dobar posao ,ali ako cete ici na neko smece od fakulteta nemozete ocekivat neki bogovski posao!
Jos nisam student ali sam odlican ucenik matematicke gimnazije i jedva cekam doci na FESB ili FER gdje cu dati sve od sebe da budem jedan od najboljih studenata.
I kad to zavrsim smijat cu se vecini koji su govorili da si s diplomom nitko i nista!
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev1234513Next
Add Reply New Topic New Poll