d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Trebam Pomoć Oko Tehničke Mehanike
Prev123
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,135.50
Jun 22 2009 12:06pm
Evo ovako lega.. kako vidim is slika, moras naći vrijednost sile F ako se na varam. A ona uravnotežuje težinu G (nisu uzete u obzir reakcije sustava > očito da je ovo mehanika 2. srednji il nešto tako). Postavljaš uvjete ravnoteže tako da je je zbroj momenata od F i G na neku točku = 0. Dakle princip jeŽ: F x lf (krak sile do neke točke u sustavu, npr točka A) + G x lg (krak G do iste točke u sustavu) = 0.
Dakle F x lf = Mf
G x lg = Mg > momenti od F i G
Pazi na koju stranu vrte momenti zbog predznaka. Ako je sils F pod kutom, moraš naći horiz i vert komponentu iste.

To je to ovak nabrzinu, predlažem ti da odeš na instrukcije, jer očito ti trebaju kad ovo ne znaš riješiti.
Member
Gold: 169.00
Jun 22 2009 12:13pm
Quote (atsar @ Mon, Jun 22 2009, 06:06pm)
Evo ovako lega.. kako vidim is slika, moras naći vrijednost sile F ako se na varam. A ona uravnotežuje težinu G (nisu uzete u obzir reakcije sustava > očito da je ovo mehanika 2. srednji il nešto tako). Postavljaš uvjete ravnoteže tako da je je zbroj momenata od F i G na neku točku = 0. Dakle princip jeŽ: F x lf (krak sile do neke točke u sustavu, npr točka A) + G x lg (krak G do iste točke u sustavu) = 0.
Dakle F x lf = Mf
        G x lg = Mg  > momenti od F i G
Pazi na koju stranu vrte momenti zbog predznaka. Ako je sils F pod kutom, moraš naći horiz i vert komponentu iste.

To je to ovak nabrzinu, predlažem ti da odeš na instrukcije, jer očito ti trebaju kad ovo ne znaš riješiti.

a ja sam mislio da sam ja jedini pametan ovdje :(
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 20%
Jun 23 2009 09:34pm
griten
Member
Gold: 117.00
Warn: 10%
Jun 24 2009 02:12am
Quote (OnlyInMemories @ Fri, 19 Jun 2009, 00:03)
Ja iman fiziku 5 pa se vi jebite sa repetama :D

to nija fizika!!!!
Member
Gold: 117.00
Warn: 10%
Jun 24 2009 02:14am
Quote (atsar @ Mon, 22 Jun 2009, 19:06)
Dakle F x lf = Mf
        G x lg = Mg  > momenti od F i G

ma skonto sam ja to već i sda raćunam ko zmaj svejedno hvala ;) :cheers:
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev123
Add Reply New Topic New Poll