d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Imal Kakvi Bosanaca??
Prev123458Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Jul 29 2008 03:28am
Quote (Dalmos @ Mon, Jul 28 2008, 10:07pm)
a ako se vratimo malo dalje u povjest nema ni Njemaca.

uff
Quote (nesius @ Mon, Jul 28 2008, 10:39pm)
koliko je kuna euro?

7,22

This post was edited by Dlexx on Jul 29 2008 03:29am
Member
Gold: 8,707.00
Jul 29 2008 04:35pm
Quote (nugard @ Mon, Jul 28 2008, 11:06pm)
prvo triba razlikovat pojmove bosanci i bošnjaci, da bi se raspravljalo

bosanci su sve narodnosti (hrvati, srbi i muslimani) koji žive na području Bosne (to ne uključuje Hercegovinu)

a bošnjaci su svi muslimani iz Bosne i Hercegovine

bosanac je regionalna kategorija

dok je bošnjak danas nacionalna i etnička kategorija,

prije nije bilo muslimanstvo priznato kao nacionalna kategorija tj. dok nije došao Drug Tito izjašnjavali su se kao Srbi ili Hrvati muslimanske vjeroispovjesti

hm, opet ja....

ovako.
narodi nisu od pamtivjeka!!!! narodi nisu stariji od amebe!!!! nego nastaju i nestaju!!!
ne triba tu govorit da pošnjaci ne postoje, nego ajde u sarajevo i to reci njima, pa da vidimo šta če biti onda.
bošnjaci vuku korjene od bosanskih patarena (bogumila), protiv njih su poduzimane križarske vojne pa se onda ne treba čudit šta su u roku od keks prešli na islam kad im se za to ukazala prilika. mi hrvati pobjesnimo kad nama neko nešto serre da smo 'izmišljen' narod da nikad nismo imali državu i znate veče te spike, ali evo i nas u ulozi seratora i to po kome nego po susjedima bošnjacima. pa dokle? ostavimo ih da žive u miru, jel to previše tražim, a?
Member
Gold: 83,279.00
Jul 29 2008 06:10pm
A i ja neznan.. meni su bosanci komika od naroda..
Nekuzin zasto se uopce svadjat..

This post was edited by Rakshasas(KD) on Jul 29 2008 06:11pm
Member
Gold: 5,010.00
Jul 29 2008 06:16pm
Quote (Dr_Feelgood @ Wed, 30 Jul 2008, 00:35)
hm, opet ja....

ovako.
narodi nisu od pamtivjeka!!!! narodi nisu stariji od amebe!!!! nego nastaju i nestaju!!!
ne triba tu govorit da pošnjaci ne postoje, nego ajde u sarajevo i to reci njima, pa da vidimo šta če biti onda.
bošnjaci vuku korjene od bosanskih patarena (bogumila), protiv njih su poduzimane križarske vojne pa se onda ne treba čudit šta su u roku od keks prešli na islam kad im se za to ukazala prilika. mi hrvati pobjesnimo kad nama neko nešto serre da smo 'izmišljen' narod da nikad nismo imali državu i znate veče te spike, ali evo i nas u ulozi seratora i to po kome nego po susjedima bošnjacima. pa dokle? ostavimo ih da žive u miru, jel to previše tražim, a?

quota si moj post, pa si počea govorit kako neki osporavaju bošnjake, iako se to iz moga posta ne može niti naslutiti
Member
Gold: 8,707.00
Jul 30 2008 03:13am
Quote (nugard @ Wed, Jul 30 2008, 12:16am)
quota si moj post, pa si počea govorit kako neki osporavaju bošnjake, iako se to iz moga posta ne može niti naslutiti

a čuj ,
nisan još čuja odgovr od naše akademije (HAZU) oko ovoga s bošnjacima,
do sad službeno od akademije je bilo da bošnjaci ne postoje, nego da se radi o hrvatima ili srbima islamske vjere,
to je negdje iz 50tih teza, i to od katedre za povjest, tražio sam jesu li oni šta o tome ponovo pa nisam našao, ako neko nađe molim neka mi javi. ta teza datira od ranije i uglavnom je glavna podloga za tezu velike hrvatske (hrvatska do drine). ukratko dragi moji sunarodnjaci mi upravo u toj tezi negiramo bošnjacima njihova prava, šta mislim da nije u redu. moram dodat da krleža u svojim esejima de facto priznaje bošnjake kao naciju, eseji su mu iz kraja 40tih i početka 50tih. no danas krležu svaka polupismena budala može popljuvat i izgadit i k tome još dobit prostor u medijima za taj čin.
i prema tome hrvatska ne priznaje bošnjačku naciju, da bi priznala prvo akademija mora postavit teoriju da bošnjaci postoje. šta se tiče tita, on je zapravo se suprostavio HAZU i SANU i proglasio u svom zakonu 1974. ( kojeg je nametnuo u diktatorskom stilu) ''novu'' naciju koje je zbog otpora srba i hrvata nazvao muslimanima, a ne bošnjacima.
da bi shvatili važnost akademijinog djelovanja pogledajte memorandum SANU iz 1989. u njemu možete nači kopletnu podlogu za rat koji je usljedio, rat nije počeo milošević
nego upravo članovi srpske akademije nauka i umetnosti (SANU).rat naravno ne počinje onda kad je neki tamo budalaš stisnuo okidač nego kad je izdana zapovjed za rat.
a to je upravo učinila SANU 1989 a pripreme su trajale dvije godine. stoga zapravo stav naše akademije glede bošnjačkog pitanja nas gura u sukobe s bošnjacima. potpuno nepotrebno, po mome mišljenju.
Member
Gold: 13.07
Jul 30 2008 04:33am
Quote (Rakshasas(KD) @ Sun, Jul 27 2008, 06:05pm)
Ja san turcin, a ne bosanac...

kakakv turcin bre ?? ahahah pricas srpski

Quote (cppjole @ Mon, Jul 28 2008, 05:30pm)
nikad neces da skuzis dijete..... bosanci ne postoje.... oni su izmisljeni narod

tako je smile.gif

This post was edited by PalaManager2 on Jul 30 2008 04:39am
Member
Gold: 1,784.00
Jul 30 2008 07:16am
trazi nekog iz rijeke...on ti je odma i bosanac smile.gif
Member
Gold: Locked
Jul 30 2008 10:46am
patuljci pojma nemaju..... ne pravite se pametni nego gledajte svoja posla.....
Member
Gold: 7.18
Warn: 100%
Jul 31 2008 04:18am
Quote (Dr_Feelgood @ Wed, 30 Jul 2008, 00:35)
hm, opet ja....

ovako.

Svaka cast jarane. Konacno neko sa malo mozga ovdje!

Quote (PalaManager2 @ Wed, 30 Jul 2008, 12:33)
tako je smile.gif

A tebi rimtu tuki u stau i posto se nadam da znas imalo njemackog (po profilu zivis u Minhenu) procitaj: http://de.wikipedia.org/wiki/Bosnien
Ako za tebe nema bosanaca, koji su ustavni narod jedne drzave/zemlje sa hiljadogodisnjom istorijom, onda je moj ker minimalno 3 puta pametniji od tebe. Minimalno 3 puta smile.gif

A kolko si jadan potvrduje sama cinjenica da jednog smrdljivog ratnog zlocinca gledas kao heroja. Lahko je bilo JNA (koja je tada bila cetvrta europska vojna sila) okrenuti protiv golorukog naroda, a jos je lakse ubijati i masakrirati zene, bake, djedove i djecu koji se nemaju cime braniti.

Kad bi se rat ponovio, najebali bi vi ko zuti.

Ali se necu spustati na te niske nacionalisticke grane na kojima si ti. Kako rekoh, izgleda da nisi nepismen - procitaj nesto malo o istoriji, nije jedina stvar u zivotu njaguaru paypalom slati lovu happy.gif
Member
Gold: 41.72
Jul 31 2008 04:54am
Quote (t0nc3k @ Wed, Jul 30 2008, 01:16pm)
trazi nekog iz rijeke...on ti je odma i bosanac smile.gif

pretpostavljam da si ti jos jedan primitivan purger ili tovar...

bez uvrede ostalima
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev123458Next
Add Reply New Topic New Poll