d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Od Danas.. > Aha
Prev191011121315Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 231.25
Oct 10 2008 05:14pm

Iskreno sam zbunjen cinjenicom da je video od kojeg je sve krenulo nekima romantican...
Vidim jednog bildera zeljnog publiciteta koji vjerojatno nikada nije daleko dogurao na nekim bilder natjecanjima jer mu je tipa jedna sisa veca, pa sada izvodi po youtube i nada se da ce ga netko snimit.
Ako je nakon dvije godine neizmjerne tuge i ljubavi kao inspiracije uspio stvorit doticni predivni film, u kojem 90% vremena pokazuje sebe kako je lijep, onda je osoba iznimno ogranicenih umnih sposobnosti. Ne znam kako drugima ali meni glupani nisu romanticni.
Naravno nema potrebe spominjati koliko truda, volje i inspiracije je potrebno za stvoriti npr pjesmu ili sliku, u odnosu na ovo.

Mozda, ako jednom, znanost uspije rijesiti problem ljudskog mozga, mozda cemo onda saznat sto je romantika, sto je bijes, strah, sreca... Do tada, imamo psihologe, sociologe, doktore, etc, koji teoretiziraju i lupetaju. Nemaju pojma.
Za sada se moramo zadovoljiti pojmovima kao sto je subjektivnost. Mislim ipak da se generalno ovdje osjecaj ushita, srece i pohote pomjesao sa romantikom. Vjerojatno postoji osoba koja je sretna kada nekog mlati stangom po glavi, ali to ne znaci da je to romantican prizor.

Naime, postoji nesto sto se zove osrednjena velicina. I to je podatak s kojim uglavnom raspolazemo. Njega uzimamo kao tocan.
Vecina ljudi pisa u zahod, samim time stvara pravilo koje kaze da se pisa u zahod. Kada netko pisa po podu kaze se da je barem sasav.
Vecina ljudi ne krade, pa je nenormalno kada netko krade.
Isto tako se doslo do pojma romantika. Poklanjanje cvijeca, vecera uz svijece, zalazak sunca etc. Ali, kada je nekome romanticno ubijanje macke, onda je on zaista, ako cemo slijediti pravilo koje slijedimo za ostale slucajeve, nenormalan, samim time, niti ne upada u romantiku.

Ostaviti cu vama da odlucite za koje zivotne situacije pravila vrijede a za koje ne. Cinjenica da neki od vas smatraju potpuno urednom situaciju da je nekome spalit macu romanticno, govori o tome da ste vrlo tolerantne osobe. Mozda cete biti dobre srece, pa ce vas novi susjed romanticar uzivati u tome da vas svako jutro izmlati. Bas dobro, jer vi tolerirate razlicito poimanje romantike.

Fizika. Netocnost samih pravila i koristenja pravila proizlazi iz cinjenice da raspolazemo sa osrednjenim vrijednostima. Kako je nemoguce usitniti mjerenje do apsolutne tocnosti, odnosno beskonacnosti, jasno je da ce u nekim situacijama koje su dovoljno daleko od do sada promatranih doci do nekakvih razlika. Uopce nije pitanje hoce li, samo je pitanje kada ce netko tko je malo bolje izmjerio ustanoviti da ni klasicna ni relativisticka ni kvantna fizika ne opisuju probleme tocno. No, kao sto zivimo u svijetu u kojem se romanticni susjedi zlostavljaci kaznjavaju, tako zivimo u svijetu koji zakone fizike uzima za apsolutne.

Da finaliziram. Kao vrsta dotakli smo se krajnje zanimljivih pojava, i kako ih rjesavamo tako otkrivamo nove koje se cine jos tezima i nemogucima. Primjecuje se jedna tendencija da smo svi mi zamislili da cemo sve to jednom skuzit. Zato se i trudimo uvesti reda u zivot, i cinimo sve kako bi opstali, kako nam se ne bi zalomilo, da kao npr glupe ribe crknemo od gladi. A ceka nas toliko toga. Da li nas ceka? Nismo li mi kao vrsta samo komadic povijesti svemira, i ne mislite li da je citiava nasa znanost znanje i sposobnost samo beskonacno maleno zrnce u usporedbi sa velicinama za koje ni ne znamo kako nazvati?
Dakle, ili rijesite zadnji problem, povrsno spomenut ovdje, ili se zadovoljavajte sa osrednjenim vrijednostima. Kako sa time da kruh treba platiti, tako i sa time da je romantika cvijece i vecera uz svijece a ne ubijanje macaka, ili poziranje americkog bildera.
Member
Gold: 16,530.00
Oct 10 2008 06:41pm
Quote (Kacavida @ Sat, 11 Oct 2008, 00:14)
Iskreno sam zbunjen cinjenicom da je video od kojeg je sve krenulo nekima romantican...
Vidim jednog bildera zeljnog publiciteta koji vjerojatno nikada nije daleko dogurao na nekim bilder natjecanjima jer mu je tipa jedna sisa veca, pa sada izvodi po youtube i nada se da ce ga netko snimit.
Ako je nakon dvije godine neizmjerne tuge i ljubavi kao inspiracije uspio stvorit doticni predivni film, u kojem 90% vremena pokazuje sebe kako je lijep, onda je osoba iznimno ogranicenih umnih sposobnosti. Ne znam kako drugima ali meni glupani nisu romanticni.
Naravno nema potrebe spominjati koliko truda, volje i inspiracije je potrebno za stvoriti npr pjesmu ili sliku, u odnosu na ovo.

Mozda, ako jednom, znanost uspije rijesiti problem ljudskog mozga, mozda cemo onda saznat sto je romantika, sto je bijes, strah, sreca... Do tada, imamo psihologe, sociologe, doktore, etc, koji teoretiziraju i lupetaju. Nemaju pojma.
Za sada se moramo zadovoljiti pojmovima kao sto je subjektivnost. Mislim ipak da se generalno ovdje osjecaj ushita, srece i pohote pomjesao sa romantikom. Vjerojatno postoji osoba koja je sretna kada nekog mlati stangom po glavi, ali to ne znaci da je to romantican prizor.

Naime, postoji nesto sto se zove osrednjena velicina. I to je podatak s kojim uglavnom raspolazemo. Njega uzimamo kao tocan.
Vecina ljudi pisa u zahod, samim time stvara pravilo koje kaze da se pisa u zahod. Kada netko pisa po podu kaze se da je barem sasav.
Vecina ljudi ne krade, pa je nenormalno kada netko krade.
Isto tako se doslo do pojma romantika. Poklanjanje cvijeca, vecera uz svijece, zalazak sunca etc. Ali, kada je nekome romanticno ubijanje macke, onda je on zaista, ako cemo slijediti pravilo koje slijedimo za ostale slucajeve, nenormalan, samim time, niti ne upada u romantiku.

Ostaviti cu vama da odlucite za koje zivotne situacije pravila vrijede a za koje ne. Cinjenica da neki od vas smatraju potpuno urednom situaciju da je nekome spalit macu romanticno, govori o tome da ste vrlo tolerantne osobe. Mozda cete biti dobre srece, pa ce vas novi susjed romanticar uzivati u tome da vas svako jutro izmlati. Bas dobro, jer vi tolerirate razlicito poimanje romantike.

Fizika. Netocnost samih pravila i koristenja pravila proizlazi iz cinjenice da raspolazemo sa osrednjenim vrijednostima. Kako je nemoguce usitniti mjerenje do apsolutne tocnosti, odnosno beskonacnosti, jasno je da ce u nekim situacijama koje su dovoljno daleko od do sada promatranih doci do nekakvih razlika. Uopce nije pitanje hoce li, samo je pitanje kada ce netko tko je malo bolje izmjerio ustanoviti da ni klasicna ni relativisticka ni kvantna fizika ne opisuju probleme tocno. No, kao sto zivimo u svijetu u kojem se romanticni susjedi zlostavljaci kaznjavaju, tako zivimo u svijetu koji zakone fizike uzima za apsolutne.

Da finaliziram. Kao vrsta dotakli smo se krajnje zanimljivih pojava, i kako ih rjesavamo tako otkrivamo nove koje se cine jos tezima i nemogucima. Primjecuje se jedna tendencija da smo svi mi zamislili da cemo sve to jednom skuzit. Zato se i trudimo uvesti reda u zivot, i cinimo sve kako bi opstali, kako nam se ne bi zalomilo, da kao npr glupe ribe crknemo od gladi. A ceka nas toliko toga. Da li nas ceka? Nismo li mi kao vrsta samo komadic povijesti svemira, i ne mislite li da je citiava nasa znanost znanje i sposobnost samo beskonacno maleno zrnce u usporedbi sa velicinama za koje ni ne znamo kako nazvati?
Dakle, ili rijesite zadnji problem, povrsno spomenut ovdje, ili se zadovoljavajte sa osrednjenim vrijednostima. Kako sa time da kruh treba platiti, tako i sa time da je romantika cvijece i vecera uz svijece a ne ubijanje macaka, ili poziranje americkog bildera.

dosadno ti je ha??? jebate, dajem ti peticu iz zalaganja!!!

hail.gif
Member
Gold: 5,010.00
Oct 10 2008 08:54pm
Quote (Kacavida @ Sat, 11 Oct 2008, 01:14)

Najprije, psihologija i sociologija su znanosti. Vrlo su bliske, jedna se bavi psihologijom pojednica, a druga psihologijom društva.

Upravo su te znanosti zadužene za "problem ljudskog mozga", i one ga svojim znanstvenim metodama riješavaju.

To šta ti misliš da su psihologija i sociologija samo isprazno teoretiziranje i lupetanje, mene kao sociologa navodi na zaključak da hrvatski obrazovni sustav nema adekvatne ljude, znanje i tradiciju da hrvatskim studentima objasni i razbije predrasude o ulogama i značaju društvenih znanosti u društvu.

Kad uđemo u EU, valjda ćemo usvojiti neke zapadne civilizacijske standarde pa tako i u području obrazovanja. Pa će bar nove generacije bit oslobođene takvih predrasuda koje povlačimo još iz bivšeg sistema.

Nadam se da ovaj post nije "lupetanje". smile.gif
Member
Gold: 26.00
Oct 11 2008 02:14am
bangin.gif
Member
Gold: 83,279.00
Oct 11 2008 04:53am
Ajme sican se kad san to ucija u srednjoj haha... mentalitet je mentalitet mos ga jebat ...
Member
Gold: 14.49
Oct 11 2008 05:11am
Quote (Rakshasas(KD) @ Sat, 11 Oct 2008, 11:53)
Ajme sican se kad san to ucija u srednjoj haha... mentalitet je mentalitet mos ga jebat ...

Slažem se a i najžalosniji je "odljev mozgova" svi mladi ljudi koji imaju znanja odlaze u susjdne države jer ovdje nemogu uspjet, kad ovu državu drži zatucana mafija.
Member
Gold: 8,707.00
Oct 11 2008 06:50am
ma bravo kacavida&nugard!

moran priznat da mi je drago šta kacavida prepoznaje romantičnu umjetnost.
lipo od tebe kacavida da si napisa podulji text. iman nekoliko zamjerki na tvoj text ali je nugard več na to odgovrija.
ja bi tija se samo osvrnit na opču pojavu koja se provlači kroz cili tvoj text - kaos.
oču reč, ako ništa nije apsolutno to ne znači da se more sve podrediti kaosu. hm, u ovome mi malo fali texta(znanja).
hm, odakle krenut? Kant je postavija pojam MORALNOST. ne pitajte me za definiciju, čovik je cilu knjigu napisa da to objasni.
ili još preciznije rečeno napisa je gomilu knjiga da bi to pojasnija. i to, ta MORALNOST je ka i ohmov zakon u fizici, odnosno nemore niti
jedan novi zakon biti u suprotnosti s njime. možda se čini da je sve kaotično, ali nije baš tako. možda je svemir kaotičan, a more biti da malo znamo o tome pa neznamo kako nazvat pojave i procese koji se tamo događaju. oču reč, more bit da smo jednostavno preglupi pa sve nazivamo kaotičim.
bilo kako bilo, ljudsko djelovanje nije kaotično, nego ima uzrok i posljedicu. i šta se tiče ljudskog djelovanja sve je jasno - nema kaosa.
ne percipirajte vlastito subjektivno iskustvao kao kaos. to nemože bit kaos. srednja vrijednost nije apstraktna analiza, nego puka aritmetika.
ne mješaj umjetnost i znanost. hm, ljepo je to dvoje kombinirati, u umjetnosti recimo, ali zakoni koji vrijede u znanosti ne vrijede u umjetnosti.
hm, jesan se istracka tu, nadam se da čete ipak nešto razumit. hm, vrsta? ne bi ja tako crno gleda na to. ne triba gledat neko kratko razdoblje, pogledaj ukupno. nije mali put priđen, od horde sakupljača do slijetanja tima na mjesec, uz pomoč tima na zemlji. uspjeh je ogroman, gotovo nevjerojatan. fascinantan.

kaže miki "odljev" mozgova. kaže još "mafija". pa mislim da svaku državu vodi klan ili skupina organizirana na kapilarnoj teritorijalnosti. s razlikom šta su te skupine i klanovi večinom legalni i legitimni za razliku od mafije. a odljev, eh, pa šta s time, ima izreka koga nema bez njega se može. uostalom onaj kome ovdje nevalja nek ide u pm...

sorry na izrazu, to je hipertext wink.gif
Member
Gold: 7,557.95
Oct 11 2008 07:37am
Isuse!!! koji topic!!! ma vidi texta...a ovo obararate guinessa a??? ko biblija!!! ma samo copy paste nesto s wikipedie i to je to amo aje...
Member
Gold: 8,707.00
Oct 11 2008 09:32am
Quote (bahamontik @ Sat, Oct 11 2008, 01:37pm)
Isuse!!! koji topic!!! ma vidi texta...a ovo obararate guinessa a??? ko biblija!!! ma samo copy paste nesto s wikipedie i to je to amo aje...

ma, ne! nije tako! nego izrazi sebe! pokaži se koji si!!
štaš kopirat, pa to je bez veze. i mogu ti reč da je baš lipo vidit naš sub forum. ljudi pišu jedan drugom gomilu texta. pa to je izvrsno.
pogledaj ove druge subforume. jad i tuga. niko od njih nije napisa više od 30 slova. to govori da im komunikacija nije baš na nekom višem nivou.
dok tu kod nas baš evo zahvaljujuči ovoj gospođici šta je načela ovu temu je komunikacija na zavidnoj razini. baš lipo !!!
Member
Gold: 14.49
Oct 11 2008 09:41am
Nego šta moje teme uvijek pokrenu duuuugačke diskusije tongue.gif
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev191011121315Next
Add Reply New Topic New Poll