ma bravo kacavida&nugard!
moran priznat da mi je drago šta kacavida prepoznaje romantičnu umjetnost.
lipo od tebe kacavida da si napisa podulji text. iman nekoliko zamjerki na tvoj text ali je nugard več na to odgovrija.
ja bi tija se samo osvrnit na opču pojavu koja se provlači kroz cili tvoj text - kaos.
oču reč, ako ništa nije apsolutno to ne znači da se more sve podrediti kaosu. hm, u ovome mi malo fali texta(znanja).
hm, odakle krenut? Kant je postavija pojam MORALNOST. ne pitajte me za definiciju, čovik je cilu knjigu napisa da to objasni.
ili još preciznije rečeno napisa je gomilu knjiga da bi to pojasnija. i to, ta MORALNOST je ka i ohmov zakon u fizici, odnosno nemore niti
jedan novi zakon biti u suprotnosti s njime. možda se čini da je sve kaotično, ali nije baš tako. možda je svemir kaotičan, a more biti da malo znamo o tome pa neznamo kako nazvat pojave i procese koji se tamo događaju. oču reč, more bit da smo jednostavno preglupi pa sve nazivamo kaotičim.
bilo kako bilo, ljudsko djelovanje nije kaotično, nego ima uzrok i posljedicu. i šta se tiče ljudskog djelovanja sve je jasno - nema kaosa.
ne percipirajte vlastito subjektivno iskustvao kao kaos. to nemože bit kaos. srednja vrijednost nije apstraktna analiza, nego puka aritmetika.
ne mješaj umjetnost i znanost. hm, ljepo je to dvoje kombinirati, u umjetnosti recimo, ali zakoni koji vrijede u znanosti ne vrijede u umjetnosti.
hm, jesan se istracka tu, nadam se da čete ipak nešto razumit. hm, vrsta? ne bi ja tako crno gleda na to. ne triba gledat neko kratko razdoblje, pogledaj ukupno. nije mali put priđen, od horde sakupljača do slijetanja tima na mjesec, uz pomoč tima na zemlji. uspjeh je ogroman, gotovo nevjerojatan. fascinantan.
kaže miki "odljev" mozgova. kaže još "mafija". pa mislim da svaku državu vodi klan ili skupina organizirana na kapilarnoj teritorijalnosti. s razlikom šta su te skupine i klanovi večinom legalni i legitimni za razliku od mafije. a odljev, eh, pa šta s time, ima izreka koga nema bez njega se može. uostalom onaj kome ovdje nevalja nek ide u pm...
sorry na izrazu, to je hipertext