Quote (Dr_Feelgood @ Fri, 8 May 2009, 14:43)
ako sam dobro shvatio ovdje si narkoman ako te policija uhvati s jointom u ruci.
ideš na sud i on ti redovito u sankciji napiše da moraš u neki centar za odvikavanje od ovisnosti.
to ti govorim. u ocima ljudi oko mene, ja sam narkoman - ona je kurva! razumijes sad?
ne ovdje se vrsi postupak ovakav: (znam da ti to znas i protupitanje ti stoji)
dodjes u policijsku stanicu gdje te ispituju, sad kolko si pametan pa im se suprotstavis, toliko su oni grubi.. ako si u mom slucaju maloljetan zovu ti roditelje koje ne mogu dobit na telefon,
pa tu dolazi socijalni radnik/ca koji te u slucaju da ti ne zna starce vozi u glavnu policijsku stanicu, u mom slucaju Osiječku, gdje prespavas noc. Nakon sna posjeta uplasenih roditelja je neizbjezna..
vecinom je to u ranim satima.. zatim se otvara postupak prema kojem maloljetna osoba prvo odlazi "opcem" socijalnom radniku (sad ovaj opci ne znam ni ja jel osobni, opcinski, obiteljski prijatelj ili nest sedamnaesto).
Kada te on preispita, odlazis kod nekog viseg socijalnog radnika, (opet u mom slucaju radnice, zgodna zenica srednjih godina, nit glupa nit pametna, obavlja svoj posao...) koji odredjuje kojem sudu pripadas.
odlucili su da pripadam opcinskom sudu, te mi tamo olako opizdili dobrotvorni rad, koji jeste tada postojao, al ga nisam nikad morao odradit.
e nakon toga slijedi ono sto se zove u nas redovna policijska kontrola. 2 puta tjedno ste na prepipavanju, s tim da ni jednom nisam naletio na zenu policajca. tlace vam susjede, obitelj i ljude koji vas poznaju.
nadam se da si zadovoljan.