Ma o ukusima i prioritetima ne treba raspravljati, svak ima svoje.
Ako na auto gledas kao na prevozno sredstvo svi bi vozili najmanji i najjeftiniji. A sve iznad toga placas neko svoje zadovoljsvo i gust.
Ja sam zadnijh par mjeseci vozio mali mercedes kabriolet od moje zene i u stvari cisti mazohizam. Ako je prejako sunce puno je ugodnija klima nego kad skines krov, ako vozis brzo previse puse, u gradu ti smrde drugi auti, a naravno o kisi da ne govorim. Uz to nizak, tvrd, osjetis svaku rupu na cesti. Volan servo ali ipak tvrd. Dvosjed, pa malo mjesta, a kad dignes krov napuni pola prtljaznika. Nisko sjedis a ne mozes puno dignuti sjedalo jer udres glavom u krov a i mala sofersajba pa nije ni preglednost bogzna kakva. A i sa spustenim krovom buka u autu je veca nego kod normalnog auta.
E a sad dalje, kad se vozis svi te gledaju i dive se, izvanka stvarno ljepo izgleda. Kazu moji prijatelji "picolovac". Je, ali ja sam ozenjen i treba mi auto koji ne pada u oci.
I ja sam ga non stop vozio 3 mjeseca dok neki dan nisam sam sebi rekao da sam lud. I nema racionalnog odgovora.
Jednostavno mi je bio gust.