d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Hrvatski > Reci Nešto O Sebi > Ofc ;)
Prev12345Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 7,171.00
Jan 28 2008 04:07am
cito sam da ima u njemackoj vise od 200.000 hrvata

a di su? nema ih tu ohmy.gif
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Jan 28 2008 04:32am
Quote (PalysFort @ Mon, 28 Jan 2008, 01:05)
Lijepo je vidit da ima zagrepčana koji znaju nešto o okolici smile.gif

ma tamo mi kuma zivi pa zato znam tongue.gif
Retired Moderator
Gold: 1,355.27
Trader: Trusted
Jan 28 2008 04:51am
Quote (tpol @ Mon, 28 Jan 2008, 11:32)
ma tamo mi kuma zivi pa zato znam tongue.gif

lol daj ne seri wink.gif
još ćemo i familija ispast smile.gif
Member
Jan 28 2008 06:16am
mama mi je rekla da mi baka vec pocela zaboravljat neke stvari, znaci da pocinje biti senilna i da nebu vise dugo dok nebu znala se brinut sama za sebe.
ak se to dogodi, moral bum se vratit u hrvatsku i brinut se o njoj. bolje to neg da ju strpaju u staracki dom.

svake pol godine se moram vratit sim, da mi ne iztekne dozvola boravka, pa bu mi mama se brinula o baki dva tjedna dok sam ja tu.

to bu teski poso, mogu si mislit, a njezina penzija je 1700 kuna.
trebal bi naci jos nekakvi poso di bi mogo radit, jer za dvoje to nije dosta.

a jebeno, naj duze kaj sam bil u zagrebu poslje neg kaj sam otiso... 2 tjedna na komadu. al to nekih 25 puta, u zadnjih 5 godina sam bil jedva 2 puta dole. uopce se ne sjecam nicega.

kaj vi mislite o tome, ja sam jedini u mojoj obitelj koji nije vezan poslom za njemacku... i moral bi se preselit u nepoznati grad, al ipak znam jezik pa mi nebu tak tesko.
Member
Gold: 231.25
Jan 28 2008 07:36am
pa ipak si ti odavde. a ne iz njemacke. mislim da ce ti bit lakse vratit se nego sto je bilo otic. i neke stvari su lijepse tu nego u "naprednim" drzavama. mozes otic na placu gdje stvari nisu zamotane u najlone i deklaracije i kojekakva inspekcijska sranja, mozes otic setat u sumu jer postoji jos. mozes otic na ribe. mozes uzet sjekiru i cjepat drva... i sve to na 1 sat voznje od grada. kad malo razmislis o tome, ovi napredni samo brze idu do svog kraja. svi smo mi tu jos mladi, i mogli bi po pitanju toga svasta jos vidjet. a lijepi zapadni zivot je zapravo dosadan do bola. kad je neki svabo drzo zivu ribu u ruci? 1% populacije, i to samo za slikanje po mogucnosti.. biggrin.gif
Member
Gold: 1,926.37
Jan 28 2008 10:59am
ime: Nenad
prezime: ličko rofl.gif
grad: Zagreb
nick:Birky
god: 38,djeca komada 1 sinčina 4 god(d2owned player)
op.a.ne zamjerite mi ako lose telam Adam je za mišom number 2>>
rodendan:11.12.
škola: srednja MIOC informatičar faks RGN lv97 rofl.gif odustao
posao: nepitaj >>tlaka
Member
Jan 28 2008 11:02am
jesam iz hrvatske ... ali smo se sim odselili kad sam imal godinu i pol. jos sam bil beba biggrin.gif
ja tu vec zivim skoro 19 godina i imal sam cijelo vrijeme kontakta sa rodbinom dole i kak sam vec reko da sam bil u posjeti cesto.
moram priznat da je tu jelo i pice od prilike 3 puta tak skupo, a cigarete jeboga jedna kutija sa 17 (!!) komada kosta 4 € (skoro 30 kuna)
a dole na placu dobis steku sa 200 komada za 80 kn jeboga. al ja se uopce ne kuzim u to sranje sa porezom i tak...
kaj bi trebal pisat opcinama i ko zna kaj. ma furt mi neke stvari padaju na pamet koje su 100% drukcije dole nego tu.

dobro, moram priznat da su i plate dole puno manje jer je hrvatska takozvani zweite welt land.. drito prevedeno znaci drugi svijet drzava. industrija nije tak jaka, ali zato turizam.
stan i (mozda) hranu cu imat kod bake, u neboderu u u3nama. al ovak pare za zivjet isto trebam. morat cu naci poso negde, jel vi imate nekakvi "arbeitsamt", opcina koja nudi gradaninima poslove?
morat cu se ja s time malo jace bavit, tak da ne odem u nepoznato.

nebum se ja sad uskoro preselil jer jos nije hitno, mozda za godinu dve.

al nikad se nezna kad bu vrijeme doslo... ostala rodbina dole mi bas i nije neka pomoc, mislim da su bili i jos uvjek jesu ljubomorni na nas jer smo mi uspjeli otici,
ali sam valjda dobrodosao kod njih, jer nemozeju se mene odreci, ipak je to moja krv u njima.
ja sam odrasel u njemackoj, znam hrvatski kaj su me starci naucili, engleski i njemacki perfektno, i nesto francuski, al za neke hrvatske rijeci ipak nisam jos nikad cul.

svabi imaju oko 800 km obale i jako puno rijeka tongue.gif a i ribice ima dosta biggrin.gif

tu trebas pecarsku dozvolu sa smijes pecat ribe ohmy.gif al smijes kad dobis vozacku vozit cak i nocas bez pratnje starijega biggrin.gif
na autoputu mozes jurit kolko ti krntija uspije, al ima ponekad isto ogranicenja, ak nije najmanje 3 trake siroka onda kod ulaza i izlaza autoputa moras vozit 100.
ak si probno vrijeme (2 godine) proso bez grijeska, onda mozes vozit sa 0.3 promil alkohola u krvi bez da ti kaj mogu.
al nesmes vozit pijan bicikl jer ti uzmu vozacku ohmy.gif

da, hrknuti su.

This post was edited by solved on Jan 28 2008 11:06am
Retired Moderator
Gold: 1,355.27
Trader: Trusted
Jan 28 2008 11:10am
Quote (birky @ Mon, 28 Jan 2008, 17:59)
ime: Nenad
prezime: ličko rofl.gif
grad: Zagreb
nick:Birky
god: 38,djeca komada 1 sinčina 4 god(d2owned player)
op.a.ne zamjerite mi ako lose telam Adam je za mišom number 2>>
rodendan:11.12.
škola: srednja MIOC informatičar faks RGN lv97 rofl.gif odustao
posao: nepitaj >>tlaka

Ne mrem vjerovat da ima neko stariji od mene smile.gif
Hehe sve ljepše od ljepšeg
Quote (solved @ Mon, 28 Jan 2008, 18:02)
jesam iz hrvatske ... ali smo se sim odselili kad sam imal godinu i pol. jos sam bil beba biggrin.gif
ja tu vec zivim skoro 19 godina i imal sam cijelo vrijeme kontakta sa rodbinom dole i kak sam vec reko da sam bil u posjeti cesto.
moram priznat da je tu jelo i pice od prilike 3 puta tak skupo, a cigarete jeboga jedna kutija sa 17 (!!) komada kosta 4 € (skoro 30 kuna)
a dole na placu dobis steku sa 200 komada za 80 kn jeboga. al ja se uopce ne kuzim u to sranje sa porezom i tak...
kaj bi trebal pisat opcinama i ko zna kaj. ma furt mi neke stvari padaju na pamet koje su 100% drukcije dole nego tu.

dobro, moram priznat da su i plate dole puno manje jer je hrvatska takozvani zweite welt land.. drito prevedeno znaci drugi svijet drzava. industrija nije tak jaka, ali zato turizam.
stan i (mozda) hranu cu imat kod bake, u neboderu u u3nama. al ovak pare za zivjet isto trebam. morat cu naci poso negde, jel vi imate nekakvi "arbeitsamt", opcina koja nudi gradaninima poslove?
morat cu se ja s time malo jace bavit, tak da ne odem u nepoznato.

nebum se ja sad uskoro preselil jer jos nije hitno, mozda za godinu dve.

al nikad se nezna kad bu vrijeme doslo... ostala rodbina dole mi bas i nije neka pomoc, mislim da su bili i jos uvjek jesu ljubomorni na nas jer smo mi uspjeli otici.
ja sam odrasel u njemackoj, znam hrvatski kaj su me starci naucili, engleski i njemacki perfektno, i nesto francuski, al za neke hrvatske rijeci ipak nisam jos nikad cul.

svabi imaju nekih 800 km obale i jako puno rijeka tongue.gif a i ribice ima dosta biggrin.gif

tu trebas pecarsku dozvolu sa smijes pecat ribe ohmy.gif al smijes kad imas vozacku vozit cak i nocas bez pratnje starijega biggrin.gif
na autoputu mozes jurit kolko ti krntija uspije, al ima ponekad isto ogranicenja, ak nije najmanje 3 trake siroka onda kod ulaza i izlaza autoputa moras vozit 100.
ak si probno vrijeme (2 godine) proso bez grijeska, onda mozes vozit sa 0.3 promil alkohola u krvi bez da ti kaj mogu.
al nesmes vozit pijan bicikl jer ti uzmu vozacku ohmy.gif

da, hrknuti su.

A ti lipi moj niš se ne premišljaj nego dovuci svoje dupe u Hrvatsku i pati se ko i svi mi smile.gif
Malo se šalim ofc, ali da se preživjeti ofc, pogotovo ako si sa znanjem i jezicim a tak dobro potkovan ko ti

Member
Gold: 231.25
Jan 28 2008 12:25pm
ma znam ja da ima i kilometara obale i rijeka, ali reci malo iskreno... friska riba na peskariji u 10 ujutro? negdje u bavarskoj? mogu mislit... u njemacku se hoki uvozi sa novog zelanda pobogu. jesam zapeo na ribu smile.gif
i ovdje treba dozvola, al mislim da te nitko nece u zatvor zbog 1kg ribe. zato nam talijani dojdu pa maznu par tona biggrin.gif pa evropska unija sere kad im se zaplijeni brod lol
Banned
Gold: 19.05
Warn: 10%
Jan 28 2008 01:22pm
Ime:Vitan
Dom:Ljubljana
Starost:16,5 ^^
Šola: Gimnazija Ledina
Go Back To Hrvatski Topic List
Prev12345Next
Closed New Topic New Poll