Quote (firebreath @ Sep 22 2010 11:03am)
KAI ESY MITSO THA EPREPE NA EIXES AUTO!DIOTI TO G3A3 TO XEREIS GAMATA OS GNOSTON OPOTE PREPEI NA PAREIS ENA PIO GAMHSTERO POU NA ANTAPOKRINETE STA SNIP SKILLS SOU
Μετά απο εκτεταμένες δοκιμές ενός χρόνου και παραπάνω, θεωρώ ότι είμαι σε θέση να παρουσιάσω σε μεγάλη λεπτομέρια το Μ16Α4 της Jing Gong με όλα τα υπέρ και τα κατά του.
http://i54.tinypic.com/o552u0.jpg
Το Μ16Α4 ήταν το πρώτο AEG που αγόρασα, έχοντας τότε παίξει μερικά μόνο παιχνίδια με δανεικά ή ενοικιασμένα όπλα. Η επιλογή ήταν καθαρά θέμα γούστου προς το αρκετά δημοφιλές Μ16 series. Η επιλογή του Α4 έγινε για την ιδιότητά του να προσφέρει rail σε πολλαπλά σημεία, όσο και για το αποσπώμενο "χερούλι" - σκοπευτικό του.
Όταν το Μ16Α4 έφτασε στα χέρια μου, η αγωνία μου να ανοίξω το κουτί ήταν απίστευτη. Είχα ακούσει εκατοντάδες πράγματα για το πόσο καλό είναι το συγκεκριμένο μοντέλο της Jing Gong, όσο και για το πόσο άθλιο είναι, με ψεύτικη αίσθηση όταν το κρατάς και άλλα δεκάδες προβλήματα. Ήταν η στιγμή να δω τι πραγματικά άξιζε.
Η πρώτη εντύπωση ανοίγοντας το κουτί ήταν ευχάριστη έκπληξη. Το όπλο ήταν πανέμορφο.
Την πρώτη ευχάριστη αίσθηση διαδέχτηκε ακόμα μία όταν έβγαλα το όπλο απο το κουτί. Δεν ήταν ελαφρύ, δεν ήταν πλαστικό εξ'ολοκλήρου, και σίγουρα δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση ψεύτικο ούτε οπτικά, ούτε σαν αίσθηση όταν το κρατούσα.
Έτσι πλέον κλείνωντας πάνω απο ενάμιση χρόνο στον οποίο το έχω στην κατοχή μου, και έχει παίξει σχεδόν κάθε εβδομάδα απο τότε σε διάφορες συνθήκες (βροχή, καύσωνα, άμμο, λάσπη, κτλ), είμαι πλέον πανέτοιμος να απαριθμήσω τα υπέρ και τα κατά του, ελπίζοντας να σας βοηθήσω σε μια μελλοντική αγορά όπλου.
Βασικά σημεία:
Το κοντάκι είναι πλαστικό
Η μπαταρία που παίρνει είναι μεγάλη 8 στοιχείων με μεγάλο βίσμα.
Το σώμα του είναι πλαστικό με μεταλικά σημεία.
Η κάνη είναι μεταλική
Τα 4 rails του είναι μεταλικά.
Η χειρολαβή είναι μεταλική.
Η χειρολαβή είναι αποσπώμενη.
Η γεμιστήρα είναι μεταλική με πλαστικά σημεία εσωτερικά 300άρα high cap.
Μπαταρία και φορτιστής συμπεριλαμβάνονται.
Τα κατά του Jing Gong M16a4
Η μεταλική κάνη "παίζει" και θέλει που και που σφίξιμο στο σημείο που ενώνεται με το δαχτυλίδι με το κυρίως σώμα.
Εσωτερικά ή σκανδάλη πιάνει βρωμιά μετά απο καιρό, με αποτέλεσμα αν δεν καθαριστούν οι μπρούτζινες ενώσεις να κάνει διακοπές σε full auto mode.
Τα κρικάκια του για να πιαστεί αορτήρας είναι απο κράμα μετάλου και σπάνε εύκολα.
Το σώμα είναι πλαστικό, με αποτέλεσμα τα "δαχτυλίδια" που περνάει ο πύρος που απελευθερώνει το έμβολο ανοίγοντας το όπλ, να σπάνε μετά απο αρκετή κακομεταχείρηση.
Το πλαστικό σώμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί απο μεταλικό ή να αναβαθμιστεί στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Οι 4 χειρολαβές που καλύπτουν μέρος των εμπρός rail παίζουν εμπρός και πίσω και δεν είναι πολύ σταθερές.
Το όπλο είναι μακρύκανο με αποτέλεσμα να είναι δύσχρηστο σε περιορισμένο χώρο (CQB).
Απο τα παραπάνω, τα εξής διορθώνονται:
Η σκανδάλη καθαρίζεται και το όπλο ξανα αποκτά ταχυβολία σε full auto mode χωρίς προβλήματα.
Τα κρικάκια προσωπικά τα αντικατέστησα με tireup.
Το σώμα αφού έσπασαν τα δαχτυλίδια που κρατάνε τον πύρο το έφτιαξα αντικαθιστώντας τον πύρο με 1 tireup.
Tις χειρολαβές στα εμπρός rails τις αφαίρεσα.
Τα υπέρ του Jing Gong M16a4
To όπλο έρχεται με μπαταρία 8 στοιχείων μεγάλη και φορτιστή καθώς και 300άρα High Cap γεμιστήρα.
Έχει καλό βάρος χωρις να είναι υπερβολικό, και είναι αληθοφανές.
Είναι ανθεκτικό σε πολλαπλά κλίματα (βροχή, καύσωνα, άμμο, λάσπη, κτλ) και δεν βγάζει προβλήματα λόγω αυτών.
Παρ'ότι η Jing Gong το αναφέρει ως 380 FPS το όπλο βγαζει μέχρι και 420.
Είναι μακρύκανο, με αποτέλεσμα να φτάνει άνετα στα 60-70 μέτρα ευθύβολα και σταθερά.
Η μπαταρία έχει έυκολη τοποθέτηση εσωτερικά στο κοντάκι το οποίο κλείνει με μεταλική ασφάλεια.
Η πιάστρα - σκοπευτικό του όπλου είναι αποσπώμενη για να δεχτεί διόπτρα - red dot ή οτιδήποτε στο ήδη ενσωματωμένο μεταλικό rail που έχει εκεί.
Είναι ταχύβολο και ειδικότερα με μια μικρή μετατροπή με μια 9.6 μπαταρία πραγματικά απίστευτο.
Έχει πληθώρα αξεσουάρ που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στα πολλαπλά rails που διαθέτει.
Τέλος να παρατηρήσω, ότι για την τιμή του είναι μια εξαιρετική επιλογή, τόσο για τους έμπειρους του χώρου όσο και για κάποιον αρχάριο. Συναγωνίζεται άνετα τα "αδέρφια" του οποιασδήποτε άλλης εταιρίας, χωρίς να χάνει σε κάτι βασικό.
Παίζωντας με αυτό το όπλο για πάνω απο 1.5 χρόνια, μπορώ να πω ότι το θεωρώ αξιόπιστο και ευχάριστο για κάθε παιχνίδι που το έχω χρησιμοποιήσει έως και σήμερα. Είναι μια πολύ καλή επιλογή και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.LOL, me ekanes kai gelasa ligaki