Сигурен съм, че доста от нас са нясно как да го намерят по-бързо, но е възможно да има и такива играчи на които да не им е направило впечатление.
Ще опиша аз как процедирам при опита да се сдобия с безценните ключове. Минавам през пиндела, който може да ни пусне доста добри предмети или руни, след което се телвам през Halls of Anguish в търсене на Halls of Pain, като не пипам WP-то, защото в противен случай ще ми се затвори червения портал при Аня. Интересното е, че и в двете зали стълбите за следващото ниво се намират на три възможни места. Достатъчни са няколко ръна, за да се привикне с лесното им намиране.
След като влезнем в Halls of Vaught се телваме в една произволно избрана от нас посока(там, както сте забелязали са само 4). Най-доброто, което може да ни се случи е да го открием веднага, но тук въпроса е ако го няма къде да го търсим. Има строго разпределение, което не се променя или поне аз не съм забелязал такова нещо.
Попаднем ли на Шампионите, то тогава Nihlathak се намира точно срещу тях. При първата избрана посока, ако се натъкнем на урните, то тогава Nihlathak ще ни се падне от лявата страна и съответно изберем ли първоначално посоката където няма нищо, тогава Nihlathak ще ни се падне от дясната страна.
Надявам се да ви бъде полезно това упътване и успех при ръна.