Всичко съм го чел по вестниците и по сайтовете . Не познавам нито един от тях , но за момент се поставих на тяхно място - първо от страната на скърбящите , а след това и от страна на побойниците . Просто живеем в едно деградирало общество , което се води от животинските си инстинкти , живеем като стадо , което се управлява от хора със `закърнели` мозъци , а за СЪЖАЛЕНИЕ ние ги слушаме без да мислим за последиците .
Биячите бяха пияни, не разбрах защо ни нападнаха .Биеха ни жестоко, после разрбрахме, че са били мъртво пияни. Но така и не разрбахме защо ни бият. Това разказа пред "24 часа" Станимир Тодоров, който заедно със студента по медицина Стоян Балтов и още едно момче бяха пребити от група младежи пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.
Стоян Балтов ПОЧИВА на място !
"На 5 декември бяхме на дискотека трима приятели - аз , Стоян и съквартирантът му Благовест. Отидохме към 1,30 ч. и още нямаше 3 ч, когато решихме да се прибираме. Благо излезе малко преди нас, а ние двамата тръгнахме по една пътека зад 16-и блок. Пред нас имаше група момчета, които очевидно бяха пияни, но не им обърнахме внимание", разказва Станимир. Докато тримата си говорили пътьом, едно момче го блъснало.
"Нямаше реплика, просто в лицето ми се стовари юмрук. Дойдоха и други, започнах да получавам удари отвсякъде. Опитах да се защитя, мисля, че ударих единия, и явно това още повече ги настърви. Биеха ме ожесточено, предпазвах главата и очите си с ръце, отстъпвах назад и нямах представа какво става нито с мен, нито със Стоян", споделя пребитият студент. Благовест се притекъл на помощ, но нападателите били над шестима души .
"Бяха зверове. Някакви момчета, които отивали на дискотека, дойдоха да ни помогнат, ония избягаха и аз си свалих ръцете от главата. Тогава видях, че Стоян лежи на земята. Отидох при него да му помогна, проверих дали си е глътнал езика. Държах главата му повече от 20 минути, в началото дишаше и имаше пулс", спомня си Станимир. В това време дошли две полицейски патрулки. Момчетата няколко пъти звънели в "Спешна помощ", но линейката се забавила. "Когато лекарите дойдоха и ми казаха да се отдръпна, аз за последно хванах Стоян за ръката и тя беше студена. Само чух "Дайте найлона" и ми прилоша", преживява отново кошмара Станимир Тодоров.
Двамата побойници, на 19 и 20 години, са задържани в ареста за смъртта на Стоян Балтов, съобщиха вчера от МВР. Първоначално в ареста бяха петима души.
Двамата са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлена телесна повреда.Според неофициална информация биячите са имали алкохол в кръвта над 1 промила. Групата им била изгонена със скандал от друго заведение и това провокирало агресията им, предполагат криминалисти. Днес се очаква биячите да застанат пред съда. Над 30 студенти се прибраха в Сливен не за да празнуват 8 декември, а да се сбогуват с приятеля си Стоян Балтов .
Второкурсникът по фармация от Медицинския университет в София беше зверски убит пред дискотека "Амнезия".
Жестоката новина потресе всички, които познават загиналото момче и неговото семейство. В отчаяние съучениците му от гимназията в Сливен се облякоха в черно, не намираха думи да изкажат болката си и си разменяха в скайпа плачещи емотикони с кратки реплики: "не е реално", "не мога да повярвам", "липсваш ни", "не мога повече", "не може да бъде".
"Стоян беше душата на класа, много отговорно момче. И в най-конфузната ситуация намираше начин да ни разсмее. Потресаващо е, че някакви боклуци отнеха живота на един прекрасен човек", през сълзи каза съученичката му Димитра Никифорова, която учи медицина във Варна.
Трагедията потресе и учителите в Сливен. Стоян и брат му Борислав, който е с 6 г. по-голям, завършили с отличие английска паралелка в езиковата гимназия. Майка им Зарка Димова-Балтова е учител по математика.
"Памет за Стоян", такъв плакат издигнаха вчера на ст. "Георги Аспарухов" фенове от Сливен по време на мача на техния отбор с "Левски".
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=122523http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=122817P.S: Един човешки живот в момента струва 500 лева !!! Това е гаранцията , под която е пуснат един от убийците .
ПОКЛОН ! Нека почива в мир !