d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Български > ТОВА ВЕЧЕ Е ПРЕКАЛЕНО > не знаех за съществуването му
Prev18910111213Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
May 12 2009 11:29am
Не всички заминават заради парите на някои просто им е писнало от сивотата в БГ напоследък.
Member
Gold: 1,001.00
May 12 2009 11:31am

Quote (Africanec @ Tue, 12 May 2009, 17:00)
Много от българите ходат в чужбина и за да изкарват по 1000 евро работят по 14-16 часа . Това са така наречените бригади , имаш осигурено спане , транспорт и т.н. Но можеш ли ти да работиш цял живот по тези бригади , без да взимаш някаква квалификация за това . И на стари години ни пенсия , ни болнични , ни нищо ... А да отидеш ей така и сам да си намериш квартира , да си купуваш храна , сметките да си платиш не мисля , че 1000 евро ще те оправят за да можеш да живееш що годе нормален живот .
Не казвам , че и 500 лева при нас са много пари , но като цяло всеки един от нас си има тук родители , осигурен покрив над главата , което в дадена ситуация е малко преимущество .

P.S: Чакаме си европейските заплати ! :lol:
P.S: Една позната в Англия работи в момента , хвърчи на 2 работи за да може да си покрива разходите и да има някой паунд и за нея ( за дрехи , за излизане , за нещо ... ) . И между другото тя има още 4 съквартиранта . И се предполага , че разходите поне за наема трябва да намалеят ...

Quote (Disconnected @ Tue, 12 May 2009, 15:06)
Хахаха, и като изкарваш по 1000 EUR месечно, какво става. 300 евро за наем, 250 за сметки (телефон, ток, вода, други). Още 300 за храна. И излиза, че ти остават по 150 евро на месец, за да правиш нещо друго с тях, дали да излезнеш някъде или да си купиш нещо? Защотото знаем, че това не са единствените разноски, които съм написал горе. Е не мерси, ще си живея тук.

Нещата съм ги написал, защотото един съсед които преди 2 седмици се върна от Германия, ми каза как стоят нещатата там.

Значи грешиш относно сметките и наема. 1. Наема няма да го плащас самичък. В един апартамент като нашия има: 3 спални помещения (всяко по за 2-ма човека), просторен хол, 2 тоалетни едната от които е с баня, 3 тераси, кухня и едно нещо незнам как се казва, но е като да си тъпчеш ташлаците там. 2. Сметките ти за ток вода и други се плащат на 2 или 3 месеца, не съм сигурен, но съм виждал няколко пъти сметката и е всеки път около 70€. Е така господин отворко, на къде се извъртат нещата, при положение че си се интегрирал тук парите растат доста повече и относно бригадите просто не сте на ясно за какво говоря, нямам предвид еитака дето утиваш и живееш като куче. Пример: Майка ми и един човек като мои баща работят на полето когато ги викнат, работят на час, никoй не им вика на главата, имат договор следователно имат осигуровки, а относно здравето ти, просто ако ви кажа как стоят тук нещата няма да ми повярвате но нека да кажа, каквото знам. Когато имаш Н.И.Е. можеш да си извадиш Нюмеро де social сегуридад след което си изваждаш карта наречена СИП от там нататък си "айляк". Примерно ако ти се наложи да взимаш определени хапчета които примерно са 100€ и ги нямаш, утиваш със тази карта, вземаш си час за личния си лекар, той ти дава рецепта без да те пита щяло и нещяло и утиваш в аптеката и взимаш лекарствата си със 90% отстъпка. Е това тук е голям плюс бих казал.

Quote (mainabg @ Tue, 12 May 2009, 17:45)
Абсолютно точно ,моя голяма приятелка учеше "" Междинародни икономически взаимоотношения "" (или нещо такова)в НИЦА и работеше . Имаше си сериозен приятел който беше Французин и обмисляха да се женят а и той работеше в банка . Щом се върна и каза не е работа а беше 4 години там значи е истина :) А не е момиче което не е образовано или упорито , има 2 висши образования а второто е завършено в ница с БГ знае 4 езика . Думите и бяха ""Няма живот в чужбина и едвам преживяват а ние си мислим а ние си мислим , че си живеят много добре ""
М

Тука си е най-добре масово се връщат вече и не има се стои там

Не им се стои в чужбина понеже не са се захванали здраво, но все пак в Испания е малко по-различно. Не мислете че започвам да я хваля, напротив по-зле е но за образовани хора тук ИМА ОГРОМНИ ВЪЗМОЖНОСТИ, понеже тук хората са по-глуповатички от другите европейски страни. Казвам по-глуповатички, защото уча с испанци и просто наблюдавам че масово не си "мърдат" мозъците да мислят.

Member
May 12 2009 11:32am
Quote (Disconnected @ Tue, 12 May 2009, 19:23)
В чужбина се живее, но не и като емигрант, освен ако не си някои доктор. Не може ти да отидеш и да бачкаш в Испания, на нивото не един испанец, същатата професия, и той да получава двойно повече пари от теб?

Тук просто не си добре запознат, ако искаш да ти разясня по-подробно само кажи.
Member
Gold: 0.00
May 12 2009 11:54am
ama vie si mislite - hop zaminavash za nqkoq po-dobre razvita evropeiska darjava i oshte na parvata godina jivota ti e ureden.ako stavshe taka :D navsqkade se iziskva usilie.ne stava taka
4i4o mi jivee germaniq.zaminal e kogato sam se rodil i sa mu trqbvali dosta godini da si opravi jivota tam, no v momenta pecheli dosta dovolno

This post was edited by GnDraj on May 12 2009 11:58am
Member
Gold: 1,319.00
May 12 2009 12:20pm
Quote (Kapsiko @ Tue, May 12 2009, 07:32pm)

Я поясни , че нещо не схванах .
Member
Gold: 52,308.00
May 13 2009 02:41pm
Не ви разбирам, отивате в чужбина, живеете по 5 човека в 60 квадратни жилища, като индииците, работите като говеда, и си мислите че водите пълноценен живот? Хаха.
Member
May 13 2009 03:41pm
Quote (Disconnected @ Wed, 13 May 2009, 22:41)
Не ви разбирам, отивате в чужбина, живеете по 5 човека в 60 квадратни жилища, като индииците, работите като говеда, и си мислите че водите пълноценен живот? Хаха.

Ти просто продължаваш, подобно на стар комунист, да си мърмориш под носа твоето без да внимаваш, когато четеш, какво в същност съм написал... Дразниш с държанието си.
Member
Gold: 52,308.00
May 14 2009 08:57am
Quote (Kapsiko @ Thu, 14 May 2009, 00:41)
Ти просто продължаваш, подобно на стар комунист, да си мърмориш под носа твоето без да внимаваш, когато четеш, какво в същност съм написал... Дразниш с държанието си.

Усещам ирония във въздуха. :lol:

This post was edited by Disconnected on May 14 2009 08:57am
Member
Gold: 13,068.00
May 14 2009 10:07am
Quote (Kapsiko @ Wed, 13 May 2009, 23:41)

Приятелю всички имаме приятели в чужбина :) а също така и гледаме телевизия :) Особенно "Отечествен фронт "
Има и хора ,които са успели но пак си те смятат за втора ръка човек и получаваш по малко от някой на твоето положение .
А останалата част живеят като говеда ,гурбетчиите особенно . По добре тук отколкото там да сам нищожество :)

Има и 3-ти вариянт за хора ,които нямат избор :) Които са извършили нещо тук или ги преследват там им е спасението
Member
Gold: 1,319.00
May 14 2009 11:58am
Quote (Kapsiko @ Tue, May 12 2009, 07:32pm)

Чакам разяснението ти . Втори ден мина ...
Go Back To Български Topic List
Prev18910111213Next
Add Reply New Topic New Poll