Quote (GS_Mitaka @ 17 May 2010 21:16)
Причината е печалба, а именно да платиш определени пари за сертифициран софтуер. Лично аз работя само с изпробвани неща, преди да го направя се интересувам и чета, след което действам.
Риск няма, повярвай ми.
Риск може да има единствено ако ти спре тока, докато си флашваш фирмуер, а в случая на симбианите не се флашва симбиан. Ако работиш със сони ериксони е друго, има риск от прецакване при спиране на ток - за това хората работят на лаптопи.
За симбиана е препоръчително да си обновиш максимално версията, защото недостатъкът след хакването е, че не можеш да ъпдейтваш фирмуер чрез Nokia Updater (може да се ъпдейтне, но е малко по-сложничко).
Общо взето, чрез програми, които спират определени системни процеси на телефона се сменя един (или няколко - не помня) системни файла, които преди са усещали несертифицирания софтуер.
Това е всичко, няма никаква философия.
Предполагам че си прав , окей

а я да те питам като толкова разбираш , паметта на телефона ми от 130мб е паднала до 43 а съм изчистил всички неща инсталнати на самия телефон , не че ми трябва място , просто ми е странно защо е фул..