[QUOTE=Africanec,Sat, 16 May 2009, 14:24]Извинявам ти се, понеже не ти бях отговорил веднага след като поиска, но не бях в настроение. Когато работиш на нивото на един испанец (за пример) ти невзимаш двойно повече от него, просто понеже си емигрант си мислиш че трябва да работиш двойно повече от него и сам се прецакваш от всяка страна, както и да го погледнеш. На малко по-ниско ниво, като вземем ходене на поле, бране на портокали, плодове и неща от този род, никoй не те задължава да работиш двойно повече, но не те ли харесат те гонят, но там работиш ли колкото един испанец (за пример) взимаш съвсем малко по-малко понеже работиш без документи. Сега понеже няма такова правило, просто разликата остава, че си чужденец,
НО не и емигрант.[/QUOTE]
Изобщо усети ли се какво написа ? Просто като отидеш в дадена държава , ако искаш гащите си разпори не можеш да започнеш да работиш като един неин гражданин , защото си никой там . Понятията чужденец и емигрант са сходни ...
За да можеш да се издържаш единствената ти надежда в първия момент е точно ходенето на полето , брането на портокали и какво ли още не и за да изкарваш що годе прилични пари за да се издържаш и да имаш някое евро отгоре трябва да работиш доста повече от един нормален европейски работен ден .[/QUOTE]
Ne tochno, zashtoto mnogo ot horata koito sa poveche vreme tuk i si "chovarkat" glavite namirat interesni zanimaniq kato: otglejdane na marihuana (nai trudnoto, no nai pe4eliv6o) sled koeto e rabota kato 6ofior ili na rabotnik na avtomivka (tuk prosto ujasno mnogo gi ima) vatre vav.. hmm almacen mu kazvat neznam kak e na balgarski no e neshto kadeto dokarvat stokata ot poleto i vatre ia razdelqt i slagat v kasi kato za prodan i .. se6ta6 se za kakvo pi6a.. sled koeto e stroitelstvoto no tam ve4e mnogo narod si utide i na pove4eto mesta ostaviha balgarite vmesto ispanci te edin primer s ba6tata na edna moq poznata tuk.. v negovata stroitelna firma rabotili okolo 100 dushi personal i predi okolo 2-3 meseca izgonili vsichki (90% ispanci, 10% chujdenci) i ostavili
edinstvenno ba6ta i .. taka e na mnogo mesta.. kato ba6tata na gadjeto mi sa6to taka nego go ostaviha v almacena sled kato izgoniha dosta ispanci.. e? sami vijdate 4e ne e too4no taka kakto mislite, no vse pak trqbva da si ot pove4e vreme tuk i nqkoi ispanec (koito da ti e shef) da te e priznal togava 100% 6te te predpo4ete pred negovite hora... e nie vse oshte se opitvame da se namardame nqkade ama... trudno e, ama nai-golemiq zor e az da se obrazovam tuk... imam golemi
osa6testvimi i
realni perspektivi za tuk... neiskam da poqsnqvam poneje kogato se pohvalq vinagi vsi4ko mi se sgovnqsva

hehe.. haide pak dano se obrazovam tuk
Izvinqvam se za pisaneto mi na latinica, no v momenta nemoga da go preveda. Izvinete me.