Quote (Viki96 @ 10 Nov 2011 09:55)
Да, или че си сменил лан картата поне...
Незнам обаче даля няма да ти дадът същото ИП, заради същия адрес и т.н.....?
Edit: Така и така сме я почнали тази тема, защо аз като съм на Близоо, и там ги водят динамични, моето ИП стои от 2 години едно и също? Може би защото съм при тях още от когато бяха Гигабит?
Защо на Тошо му го сменям поне 5-6 пъти а и той е на близоо .Техните рутери са на същия принцип като при обикновените рутери ,прави се адрес резервация по МАК адрес .Щом системата разпознае този МАК ти дава определено ИП ,никое друго .Ако си смениш РС или ланка съответно правят корекция на МАК-ка от менюто на рутера ЕЛЕМЕНТАРНО е .
Quote (Panec @ 10 Nov 2011 00:21)
Да последния път ти ми го направи ама наскоро ми се наложи да ресна рутера и почетох малко тук там та си го настроих сам

Кажи няква далаверка как мога да ги накарам да ми дадът ново IP без да плащам

?
Нямах предвид ,че не можеш да си го настроиш

При теб доставчика е един от малкото ,които според това кое ИП ти се пада се регистрира по ЕГН ,адрес ,телефон и име .Ти си го закупуваш въпросното ИП след сключване на договорното споразумение .Друг не може да го притежава освен ако не мине определен период в който не си клиент и не се регистрира на друг ,този период е от 3 м до 6 м не активно ИП .Може да си закупиш друго като но то ще е на името на Panec 2 и ако си плащаш периодично и двете ще са си твои .Според зависи кое от двете ще си предплатил .