d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Български > Pravelno Li Razbrah Kravosme6enieto
Prev12
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Apr 16 2009 01:26pm
Quote (GnDraj @ Thu, Apr 16 2009, 06:35pm)
stiga.momcheto e patriot!!! kakvot kato ne znae bulgarski ?

;D nali
Member
Gold: 20,059.20
Apr 17 2009 03:30am
И аз бях голям патриот когато бях на 12 ...

Само че не съм живял за повече от месец извън БГ и не знам точно колко ли нещастно се чувства момчето затова, че не е в България. Единственото, което знам е, че понякога им избива на патриотизъм :lol:

Относно темата, кръвосмещение е нещо съвсем различно -> линк към тълковен речник, който можеш да ползваш винаги, когато имаш нужда (за да не отваряш нови теми) - > http://www.kakvo.org/tword/

А ако питаш за това какви групи влизат в състава на българската народност или всъщност чии наследници са настоящите българи, могат да се дадат няколко отговора. Лично моят е, че през нашите земи са минали безкрайно много племена и всяко е оплождало на воля.

Когато се е създавала Аспаруховата държава (втората половина на 7ми век) до към 10-11 век е било г/д ясно: славяни (но Южни и от българската група) и прабългари (в отношение 70 на 30, до към 50-50). Приносът на траките от генетична гледна точка е доста малък, да не кажа нищожен, защото когато славяните се заселили по тези земи, траките били многократно по-малко от славяните и били напълно асимилирани. От тях останали най-вече обичаи.

По-късно, по време на византийското робство голям брой кумани, авари, алани, печенеги и много други племена са се заселили и били асимилирани от българите.

Тъй като турците са били толкова различни от нас (като религия, култура, език и т.н.), това ни е помогнало да запазим своята идентичност през вековете робство и не сме се омешали с тях ...

и, пич, ползвай интернет за такива неща, пишеш в google "българската народност" с български букви и излиза информация бол ...

ако нямаш кирилица, дай си имейл, ще ти пратя фонетична

This post was edited by Murcielago on Apr 17 2009 03:32am
Banned
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 80%
Apr 18 2009 08:15am
Quote (Thrace @ Thu, Apr 16 2009, 12:49pm)
mesto da spamite temata mi mojehte da otgovorite i da se svur6i s tazi tema

interesovan sum v bg istoriqta, zna4i molq ne spamite, do sega 6tqh otgovora da go znam i 6te6e vsi4ko da e nared, vie kato spamite moqt spam vie ste tupite v tozi slu4ei, za6toto ne razbirate 4e vie pravite pove4e gluposti ot mene.

bratle , "znaesh kvo govorish" chesno
Go Back To Български Topic List
Prev12
Add Reply New Topic New Poll