И аз бях голям патриот когато бях на 12 ...
Само че не съм живял за повече от месец извън БГ и не знам точно колко ли нещастно се чувства момчето затова, че не е в България. Единственото, което знам е, че понякога им избива на патриотизъм

Относно темата, кръвосмещение е нещо съвсем различно -> линк към тълковен речник, който можеш да ползваш винаги, когато имаш нужда (за да не отваряш нови теми) - >
http://www.kakvo.org/tword/А ако питаш за това какви групи влизат в състава на българската народност или всъщност чии наследници са настоящите българи, могат да се дадат няколко отговора. Лично моят е, че през нашите земи са минали безкрайно много племена и всяко е оплождало на воля.
Когато се е създавала Аспаруховата държава (втората половина на 7ми век) до към 10-11 век е било г/д ясно: славяни (но Южни и от българската група) и прабългари (в отношение 70 на 30, до към 50-50). Приносът на траките от генетична гледна точка е доста малък, да не кажа нищожен, защото когато славяните се заселили по тези земи, траките били многократно по-малко от славяните и били напълно асимилирани. От тях останали най-вече обичаи.
По-късно, по време на византийското робство голям брой кумани, авари, алани, печенеги и много други племена са се заселили и били асимилирани от българите.
Тъй като турците са били толкова различни от нас (като религия, култура, език и т.н.), това ни е помогнало да запазим своята идентичност през вековете робство и не сме се омешали с тях ...
и, пич, ползвай интернет за такива неща, пишеш в google "българската народност" с български букви и излиза информация бол ...
ако нямаш кирилица, дай си имейл, ще ти пратя фонетична
This post was edited by Murcielago on Apr 17 2009 03:32am