Quote (anarchyi @ Sun, Feb 22 2009, 01:41pm)
За мене Бербатов е най-лошия трансфер на Манчестър тази година.
Бавен, трудно спира топката, често играе сам - нищо чудно, че Роналдо избягва да играе с него.
А относно това, че е титуляр вместо Тевез искам да попитам кой е по-полезен на отбора?
Тевез, който 90 минути хвърчи по терена, бори се, отнема топката и организира атаки или Бербатов, който вкарва като го изведат сам на границите на вратарското поле? И не винаги вкарва все пак...
Слава богу, че този, от когото зависи дали Бербатов е полезен или не, не си ти, защото или не разбираш капчица от футбол, или много си му насъбрал на тва момче, че го плюеш без причина.
Не може да спира топката? - ами, да речем, че не си го виждал да я спира. Това е защото той не иска да я спира, ами направо си я повежда още с първото докосване ...
Относно сравненето с Тевес, аз нарочно го направих, защото веднага мога да ти кажа, че Тевес е с 80% по-голямо лакоме от Бербатов. От 5 топки около наказтелното, Тевес ще иска да завърши сам 3, докато Бербатов, може би една ...
Това, че Тевес "хвърчи по терена" е вярно, но това не е работата на Бербатов, а може би на Карик и на останалите вътрешни дефанзивни халфове.
Относно това дали бербатов е бавен, може би така ти се струва, защото е висок и не му се налага да прави холеричнте движения на късите крака на Тевес, за да се движи бързо ...
За това дали Кристиано Роналдо "избягва" да играе с него, може би е донякъде вярно, но не съм наясно с причината за това, може би просто така се стичат обстоятелствата ...
Ще завърша с един цитат на Алекс Фъргюсън, изваден от негово изказване някъде през декември мисля:
"може би не купих най-добрия нападател, но купих играч, който да ни прави играта в нападение ..."
Държа да кажа, че съм фен на Бербатов точно колкото и на Стилян Петров, Станислав Ангелов, Благой Георгиев и всички останали български футболисти, които играят добре.