Quote (Disconnected @ Tue, Apr 15 2008, 10:28pm)
Пълна пропаганда, просто докато не влезне народа в парламента както стана преди близо 10 години, нищо няма да се промени.
Едит: Отностно хората, които са писали по-нагоре. ВИЕ НЕГРАМОТНИ ЛИ СТЕ ИЛИ ДА? ПИШЕ СЕ БЪЛГАРИЯ НЕ БАЛГАРИЯ..
Прав ,но има едно голямо НО ... Преди 10 година оня циганин там Иван Костов даваше пари на глупавите ни студенти да ходят и да веят байраците.Аз бях по-малък ,но помня.На 10 души 10 долора са се давали ,а на другите по 5 долара на митинг това бяха слуховете.
Жалко е АЗ като БЪЛГАРИН.Искам да се съберем хора и до като не ги обесим тия от парлемента да не се върнем от София.Знам ,че няма да стане.Глупав народ сме ( не искам никой да се обиждам) Ние търпим и 10 лева да стане хляба няма никой няма да скочи и да не се съгласи.Ние само лаем и се караме по между си ,а като всеки знае куче ,което лае не хапе... За това ония горе си правят каквото искат.Не е срамно БЪЛГАРИНО да излезнеш на МИТИНГ срам е да стоиш във вас и да бърбориш колко си унеправдан как те тъпчат.Ама защо шефа днес не ми даде всичките пари... Тия който работят сигурно им се е случвало и това.Трябва да си защитаваме интересите като НАЦИЯ.! Не е срамно да се наречеш БЪЛГАРИН.
Българският език
Език свещен на моите деди
език на мъки, стонове вековни,
език на тая, дето ни роди
за радост не - за ядове отровни.
Език прекрасен, кой те не руга
и кой те пощади от хули гадки?
Вслушал ли се е някой досега
в мелодьята на твойте звуци сладки?
Разбра ли някой колко хубост, мощ
се крий в речта ти гъвкава, звънлива -
от руйни тонове какъв разкош,
какъв размах и изразитост жива?
Не, ти падна под общия позор,
охулен, опетнен със думи кални:
и чуждите, и нашите, във хор,
отрекоха те, о, език страдални!
Не си можал да въплътиш във теб
създаньята на творческата мисъл!
И не за песен геният ти слеп -
за груб брътвеж те само бил орисал!
Тъй слушам сè, откак съм на света!
Сè туй ругателство ужасно, модно,
сè тоя отзив, низка клевета,
що слетя всичко мило нам и родно.
Ох, аз ще взема черния ти срам
и той ще стане мойто вдъхновенье,
и в светли звукове ще те предам
на бъдещото бодро поколенье;
ох, аз ще те обриша от калта
и в твоя чистий бляск ще те покажа,
и с удара на твойта красота
аз хулниците твои ще накажа.
Иван Вазов
Пловдив, 1883
ПП: Сега си отговорих и на въпроса.Защо го правят стоя си тука в стаята и се бръсна.. ( не е важно това) Политиците го правят ,защото глупав народ неграмотен ,който не си знае ИСТОРИЯТА лесно се управлява....АКо може всеки да си изкаже мнението ще съм ви благодарен.Дори и да не съвпада с моето няма значение.Ние сме различни хора все пак.
This post was edited by SvPetar on Apr 15 2008 02:44pm