Quote (Mloteczek @ 18 Dec 2011 21:26)
no toś chłopie teraz przegiął
Ja jednak mam nadzieję że historia Anilany nigdy nie będzie powiązana z widzewem
Natomiast jeśli będzie pomysł aby na widzewie powstała taka sekcja to czemu nie.
Bez urazy ale raz już przejęliście historię i datę założenia jednego klubu - pamiętasz ?
wiem na przykładzie piłki nożnej w Piotrkowie jak to wygląda, gdy są 3 słabe drużyny zamiast 1 dobrej dlatego napisałem zamiast, a nie założenie sekcji.
RTS Widzew jest kontynuatorem działalności TMRF. tutaj mam taki cytat, który wyjaśnia te niepotrzebne sprzeczki.
Widzew Łódź jest stulatkiem i nie ma w tym temacie żadnych wątpliwości. Potwierdza to bardzo dużo źródeł, w tym wiele artykułów prasowych. Na przykład jeden pochodzi z dodatku „Kuriera Łódzkiego”, który nosił nazwę „Łódź w ilustracjach”. Jest tam dokładnie napisane, że klub był powoływany do życia już od 1909 roku. Status klubu został zarejestrowany w 1910 roku. Klub mógł istnieć tylko pod nazwą TMRF, bowiem taka nazwa była dopuszczalna przez ówczesne władze. Trudno było w tamtych latach używać nazwy, w której znajdowało się na przykład słowo „robotniczy”. Osobiście bardzo często bywałem na Widzewie. Miałem tam rodzinę i klub traktowany był przez wszystkich bardzo poważnie. Dużo się o nim mówiło. Później zniknął już TMRF, a pojawił się RTS Widzew. Każdy jednak wiedział, że jest to ten sam klub.[6]