d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > d2jsp > Ladder Slasher > LS Guild Chat > Dark Water Guild Chat > Members & Friends
Prev18568578588598601218Next
Closed New Topic
Retired Moderator
Gold: 1,218.00
Trader: Trusted
Sep 5 2011 02:20pm
Quote (izdwuut @ 4 Sep 2011 22:51)
Jeśli tak to możesz dać znać, co sądzisz o "Pacyfiku", o ile oglądałeś. "Gra o Tron" akurat średnio mnie interesuje. Chyba jeszcze zaopatrzę się w "Twin Peaks", nigdy nie miałem okazji obejrzeć.

Pacyfik - obejrzałem 5 odcinków i wymiękłem. Jak już się coś dzieje (czytaj jakaś akcja ) to zazwyczaj jest noc i nic nie widać :]
Może się zmuszę żeby obejrzeć do końca ale ogólnie wielkie rozczarowanie
Member
Gold: 0.00
Sep 5 2011 02:55pm
Quote (T3dy @ 5 Sep 2011 17:30)
Mnie Pacyifk rozczarował strasznie, nawet nie dotrwałem do końca i 2 odcinki odpuściłem. Za to Kompania Braci kozak, ale to na pewno znasz;p

Quote (miton84 @ 5 Sep 2011 21:20)
Pacyfik - obejrzałem 5 odcinków i wymiękłem. Jak już się coś dzieje (czytaj jakaś akcja ) to zazwyczaj jest noc i nic nie widać :]
Może się zmuszę żeby obejrzeć do końca ale ogólnie wielkie rozczarowanie

Rozumiem. Jakieś inne propozycje oprócz tego? Zależy mi na czymś zrealizowanym na jakimś sensownym poziomie, jeśli chodzi o kwestie techniczne (zdjęcia i takie tam). Po tym, jak zmęczyłem kilka sezonów Monka mam tego serdecznie dość. I już o tym wspomniałem to równie dobrze by było, jakby kolejne odcinki nie były opierane na tym samym schemacie (ergo: nie były przewidywalne). Tematyka nie jest aż tak istotna.
Retired Moderator
Gold: 1,218.00
Trader: Trusted
Sep 5 2011 03:01pm
Quote (izdwuut @ 5 Sep 2011 22:55)
Rozumiem. Jakieś inne propozycje oprócz tego? Zależy mi na czymś zrealizowanym na jakimś sensownym poziomie, jeśli chodzi o kwestie techniczne (zdjęcia i takie tam). Po tym, jak zmęczyłem kilka sezonów Monka mam tego serdecznie dość. I już o tym wspomniałem to równie dobrze by było, jakby kolejne odcinki nie były opierane na tym samym schemacie (ergo: nie były przewidywalne). Tematyka nie jest aż tak istotna.

Skoro tematyka może być dowolna to polecam serial pt: Terminator: Kroniki Sary Connor (oczywko jeżeli nie oglądałeś). Wg mnie świetny serial - szkoda tylko że są 2 sezony bo zapowiadało się na kolejny (3) dobry sezon :)
Mogę polecić jeszcze "New Amsterdam" - polski tytuł "Detektyw Amsterdam" - tylko 8 odcinków ale mi się podobał.
Chwilowo nic innego mi nie przychodzi do głowy ( późna już godzina )- jak coś mi wpadnie to napiszę jeszcze :)

Dobranoc
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Sep 5 2011 03:16pm
Quote (izdwuut @ Sep 5 2011 10:55pm)

Też mnie to wkurza w niektórych serialach - przez 5 sezonów jest identyczny schemat każdego odcinka, a jakiś fajny wątek jest po prostu drugo-trzecioplanowy. Po kilku odcinkach dr Housea czy jakiegoś kryminalnego czegoś od razu wiadomo było mniej więcej jak sie potoczy odcinek :)

W takim razie te bez schematu:

Z wojennych to koniecznie ta Kompania Braci o ile nie oglądałeś
Dexter - mistrzostwo :)
Breaking Bad - całkiem niezły, pierwsze 3 sezony bardzo fajne, czwarty, który leci teraz już troszke mniej porywający, ale ogląda się dalej
spartakus - na poczatku moze irytowac zbyt duze, wrecz kreskowkowe krawe walki, ale jak sie zaakceptuje ta konwencje i zaglebi w fabule to zajebisty serial :)
Californication!
how i met your mother

a z innych, też fajnych, ale ze schematem
mentalista
lie to me - to dosc spoko jest, tim roth rzadzi :)
flash point

ależ sie rozpisałem!

This post was edited by T3dy on Sep 5 2011 03:18pm
Member
Gold: 2,054.66
Sep 5 2011 03:20pm
jakie wy tu powiesci piszecie :P
Member
Sep 5 2011 03:30pm
Quote (gokuu78 @ Sep 5 2011 11:20pm)
jakie wy tu powiesci piszecie :P

a Ty tylko odliczasz podium !:D
Member
Gold: 0.00
Sep 5 2011 03:30pm
Akurat jeśli o House'a chodzi to najbardziej przewidywalny, a także po prostu nudny, był pierwszy sezon. Później zaczęło robić się coraz lepiej. Nie wiem, czy to kwestia tego, że zmienili ludzi odpowiadających za produkcję, czy po prostu z czasem przypadki medyczne zaczęły schodzić na dalszy plan. Z reszty wymienionych oglądałem jedynie How I Met Your Mother, które zaś znudziło mnie dość szybko, ale to raczej przez to, że oglądałem trochę odcinków na Comedy Central i o tym, że oglądałem dany epizod orientowałem się mniej więcej w jego połowie. Szybko zaczęło mnie to męczyć, ale nie wykluczam, że jeszcze do niego wrócę.

e: Band of Brothers oczywiście także widziałem, faktycznie zacny.

This post was edited by izdwuut on Sep 5 2011 03:31pm
Member
Sep 5 2011 04:24pm
Quote (izdwuut @ Sep 5 2011 11:30pm)
Akurat jeśli o House'a chodzi to najbardziej przewidywalny, a także po prostu nudny, był pierwszy sezon. Później zaczęło robić się coraz lepiej. Nie wiem, czy to kwestia tego, że zmienili ludzi odpowiadających za produkcję, czy po prostu z czasem przypadki medyczne zaczęły schodzić na dalszy plan. Z reszty wymienionych oglądałem jedynie How I Met Your Mother, które zaś znudziło mnie dość szybko, ale to raczej przez to, że oglądałem trochę odcinków na Comedy Central i o tym, że oglądałem dany epizod orientowałem się mniej więcej w jego połowie. Szybko zaczęło mnie to męczyć, ale nie wykluczam, że jeszcze do niego wrócę.

e: Band of Brothers oczywiście także widziałem, faktycznie zacny.

To jak szukasz czegośdo pooglądania, zainteresuj się którymś tytułem bo dają radę, zwłaszcza Dexter - dziwie się, że nie widziałeś :)

This post was edited by T3dy on Sep 5 2011 04:25pm
Member
Gold: 6,120.55
Sep 6 2011 01:10am
siemka!
domyslam sie, ze chodzi o seriale
ogladalem tylko Skins'ow i sa mega!
Member
Gold: 2,054.66
Sep 6 2011 01:52am
powital

1-szy :D