d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Win7 Question > Va Rog Care Stie
12Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 287.00
Feb 11 2012 11:13am
deci vreau sa instalez win7 pe un calculator cu 1 partitie, dar nu vreau sa sterg ce este deja acolo
daca instalez win, chiar daca nu ii dau format.. se sterge ce e in partitia respectiva?
la win7 poti da install fara sa dai format.. si nu mai stiu cu ce win am instalat pe o partitie pe care era deja un windows si win7 a iesit windows(1) [win care il aveam inainte pe partitia aia nu a mai mers.. dar nici nu sa sters.)
eu vreau sa staiu doar daca se poate instala win7 pe o partitie care am .. plm 2 filme (de exemplu) si un windows care nu ma intereaseaza.. FARA sa dau format la partitie inainte s aintalez win.. se sterg filmele si windowsu vechi de acolo?

plm sper sa ma inteleaga cineva ce vreau sa stiu :_D

This post was edited by leXu on Feb 11 2012 11:13am
Member
Gold: 8.43
Feb 11 2012 11:19am
Merge din ce stiu, o sa redenumeasca directorul "windows" pe care-l gaseste in "windows-old" sau ceva de genu.
Member
Gold: 17,707.00
Feb 11 2012 03:10pm
Inteleg asa : ai 2 partitii ( c d cred ) si pe c ai un win si d 2 filme ( nu conteaza )
Se poate ca un nou sistem de operare win nou sa se rescrie peste c fara sa-l stearga tot - d ramane asa

sau...

La instalare sunt optiuni sa-ti instaleze win pe o alta partitie d ( dar care sa fie curata / formatata - o sa o formateze el, sa nu ai nimic acolo ) - si vei avea 2 win instalate
La boot o sa fie o intrebare ce sa booteze - de pe ce partitie c sau d >>>/ sau in bios spui ce partitie booteaza mereu.

Te sfatuiesc sa faci asa totusi : razi tot hdd ( dupa ce salvezi tot ce ai nevoie ofc :) pe un alt hdd sau pendrive )
refaci partitiile c si d cu valori de GB care tin de win si ce mai vrei sa instalezi si instalezi totul pe curat

E cea mai buna varianta - pe curat e cel mai bine.

Totusi, daca vrei una din variantele 1 sau 2 nu face tu nimic.
Daca ai pus intrebarea asta nu stii bine ce faci si poti sa stergi tot sau alte greseli...
Lasa un prieten care chiar stie ce face - unul care lucreaza bine, nu din auzite.
Cu o bere se rezolva tot :)
Member
Feb 11 2012 11:13pm
Quote (FloKing @ 11 Feb 2012 22:10)
Inteleg asa : ai 2 partitii ( c d cred ) si pe c ai un win si d 2 filme ( nu conteaza )
Se poate ca un nou sistem de operare win nou sa se rescrie peste c fara sa-l stearga tot - d ramane asa

sau...

La instalare sunt optiuni sa-ti instaleze win pe o alta partitie  d ( dar care sa fie curata / formatata - o sa o formateze el, sa nu ai nimic acolo ) - si vei avea 2 win instalate
La boot o sa fie o intrebare ce sa booteze - de pe ce partitie c sau d >>>/ sau in bios spui ce partitie booteaza mereu.

Te sfatuiesc sa faci asa totusi : razi tot hdd ( dupa ce salvezi tot ce ai nevoie ofc  :) pe un alt hdd sau pendrive  )
refaci partitiile c si d cu valori de GB care tin de win si ce mai vrei sa instalezi si instalezi totul pe curat

E cea mai buna varianta - pe curat e cel mai bine.

Totusi, daca vrei una din variantele 1 sau 2 nu face tu nimic.
Daca ai pus intrebarea asta nu stii bine ce faci si poti sa stergi tot sau alte greseli...
Lasa un prieten care chiar stie ce face - unul care lucreaza bine, nu din auzite.
Cu o bere se rezolva tot  :)

nu ai inteles:D
am 1 partitie C . acolo am windows si ce e important sa NU STERG.
nu se poate intra in calculator sa copii ce am nevoie de acolo. asa ca ceeia ce vreau sa stiu e ca daca instalez win7 (nu are nev de formatare previe) in C.. mi se sterge ce am acolo sau ramane tot si fisierul la windows trece Windows(1) sau nush ce alt nume.
ps nu am nici cablu de date sa trec ce am in C folosind laptopul la alt calculator, vazand laptopu ca si un hard disk extern.
Member
Gold: 88.00
Trader: Trusted
Feb 13 2012 02:47am
poti sa instalezi un windows peste alt windows :) !! Sigur ca poti sa faci asta !! Instalezi windowsu , ce windows vrei tu , merge si winxp orice !! Instalezi copiezi ce vrei sa salvezi pe altceva si dupa formatezi si iti imparti hardul pe 2 partitii
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Feb 13 2012 11:40am
da' ominii destepti fac partitii diferite la sisteme de operare diferite. ca se poate da "resize partition" si se pastreaza datele (numa sa ai free space destul, si dureaza muuuult)

This post was edited by the_rest on Feb 13 2012 11:41am
Member
Feb 13 2012 04:39pm
Quote (the_rest @ 13 Feb 2012 18:40)
da' ominii destepti fac partitii diferite la sisteme de operare diferite. ca se poate da "resize partition" si se pastreaza datele (numa sa ai free space destul, si dureaza muuuult)

Quote (TheElderGod @ 13 Feb 2012 09:47)
poti sa instalezi un windows peste alt windows :) !! Sigur ca poti sa faci asta !! Instalezi windowsu , ce windows vrei tu , merge si winxp orice !! Instalezi copiezi ce vrei sa salvezi pe altceva si dupa formatezi si iti imparti hardul pe 2 partitii

fratilor eu NU POT INTRA in calculator sa copii ce am nevoie :))
Member
Gold: 461.45
Feb 14 2012 01:58am
Orice sistem de operare microsoft are si upgrade deci sigur ca poti sa dai un upgrade in caz ca ai avut o versiune mai veche de windows. Daca ai avut aceeasi versiune ii dai repair si tot merge.

Problemele apar daca ai avut un sistem de operare chiar vechi care foloseste un tip de partitie vechi sau cel care ti-a facut calculatorul ti-a formatat hard-disk-ul in format vechi. In cazul asta singura varianta este sa faci un repair sau o rescriere de sector de boot a windowsului care nu mai merge pentru a recupera datele si abia apoi sa faci o instalare pe curat a windowsului 7. De ce? Pai windows 7 foloseste o versiune mai noua a NTFS ( isi aloca singur un spatiu de 100 MB ) iar daca windows-ul vechi foloseste FAT atunci formatarea trebuie facuta...

Daca vezi ca iti cere neaparat formatare repara versiunea de windows stricata, salveaza-ti datele si abia apoi instaleaza windows 7.
Member
Feb 14 2012 04:50am
Quote (rusclaudiualin @ 14 Feb 2012 08:58)
Orice sistem de operare microsoft are si upgrade deci sigur ca poti sa dai un upgrade in caz ca ai avut o versiune mai veche de windows. Daca ai avut aceeasi versiune ii dai repair si tot merge.

Problemele apar daca ai avut un sistem de operare chiar vechi care foloseste un tip de partitie vechi sau cel care ti-a facut calculatorul ti-a formatat hard-disk-ul in format vechi. In cazul asta singura varianta este sa faci un repair sau o rescriere de sector de boot a windowsului care nu mai merge pentru a recupera datele si abia apoi sa faci o instalare pe curat a windowsului 7. De ce? Pai windows 7 foloseste o versiune mai noua a NTFS ( isi aloca singur un spatiu de 100 MB ) iar daca windows-ul vechi foloseste FAT atunci formatarea trebuie facuta...

Daca vezi ca iti cere neaparat formatare repara versiunea de windows stricata, salveaza-ti datele si abia apoi instaleaza windows 7.

oks ms
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Feb 14 2012 11:05am
Quote (leXu @ 14 Feb 2012 13:50)
oks ms

use windows boot floppy? sau orice linux CD/DVD ? si repartitionarea merge si ea sa iti faci boot CD, specializat numa pe partitionare.

This post was edited by the_rest on Feb 14 2012 11:05am
Go Back To Romanian Topic List
12Next
Add Reply New Topic New Poll