Quote (puyu @ 29 Sep 2011 14:16)
uneori gandesc ca suntem doar un experiment lasat de vreo generatie mai avansata ca noi. Nu m-ar mira sa aud ca mor persoane de frig in iarna , cum nu m-as mira nici sa aud ca mor persoane de foame. Imi aduc aminte de topicul lui Flo cand s-a intamplat acel mic colaps in legatura cu castravetii. Ziceau ca nu au legume, (creste pterul) , si dintr-o data munti de castraveti au aparut la iveala. Ce vreau sa zic e ca e mai productivl sa pierdem mancare ianinte de a alimenta 1 mie de . Cum e mai comvenabil sa vinzi 400 kg la un pret superior decat ai vinde 500kg dar la 50%din pret. Asa ca intr-o societate ca asta , nu ma refer numai la Romania, e imposibil sa fim toti fericiti, bine alimentati etc... Daca suntem 100 de persoane in lume si avem 100 de rosii stim cum ar trebui sa le impartim , dar problema apare cand cineva ia 2 rosii, altu vrea 3, altu 4 , si la sfarsit un 70%+ ramane fara alimentare.. iar cei care au luat mai mult nu au nevoie de atat, nicimacar nu-l folosesc..dar ....asta e.
Cum ziceam nu m-ar mira , cum nu m-ar mira sa castige mascariciul ala de la otv. Cum nu m-ar mira sa vad Romania facand alt imprumut la FMI si ducandu-se 100% de rapa... am auzit ca Romania are cea mai buna si naturala agricultura din Europa....diferenta e ca cam tot se produce pentru export , iar ce ramana se cumpara la pret de import. dar eu continui sa fiu un copil mic si prost , care vorbeste doar sa se afle in treaba...
io nu cred ca oamenii gospodari vor muri de foame, pentru ca am vazut si la stiri si stiu, exmplul de vinete: cu 70-80 bani kilu de vinete. gospodaru si-o bagat la zacusca si congelator, sa fie pregatit pentru la iarna! si varza ii 59de bani kilu. a fost un an agricol bun, foarte bun, chiar daca a venit seceta - dar a venit dupa recoltat. si cine nu-i gospodar, ala murea de mult, murea pe vremea lui ceausescu, murea pe vremea lui iliescu ca era tranzitie, murea pe vremea lui constantinescu ca era privatizare si lichidare, si o muri si pe vremea lui basescu wtf.
This post was edited by the_rest on Sep 29 2011 09:45am