Quote (onlythebrave @ Jun 11 2009 01:14am)
Parerea mea....hic: [URL=http://www.iqads.ro/stire_7173/surpriza_romaneasca_la_australian_international_beer_awards.html]http://www.iqads.ro/stire_7173/surpriza_romaneasca_la_australian_international_beer_awards.html[/URL]
Si ca sa va faceti o idee, ca n-au incaput toate, dar le puteti vota:
Poziţionarea şi concurenţa berii pe piaţa românească
SUPER PREMIUM: Stella Artois (InBev), Heineken (Heineken România), Carlsberg (URBB), Peroni (Ursus Breweries)
PREMIUM: Ursus (Ursus Breweries), Beck's (InBev), Tuborg (URBB), Silva (Heineken România), Holsten (URBB), Gösser (Heineken România), Redd's (Ursus Breweries)
CORE LAGER: Bergenbier (InBev), Timişoreana (Ursus Breweries), Golden Brau (Heineken România), Ciuc (Heineken România), Skol (URBB), Stejar (Ursus Breweries)
VALUE BRANDS: Bürger (European Food), Neumarkt (Heineken România), Löwenbrau (InBev), Noroc (InBev), Bucegi (Heineken România), Ciucaş (Ursus Breweries), Gambrinus (Heineken România), Albacher (Romaqua Group)
Sursa: Compania de cercetare de piaţă MEMRB
In mare oricine e de acord cu acest clasament. As avea totusi cateva mentiuni:
Nu in toate cazurile o bere Core Larger isi merita locul in clasament fiind sub/supraevaluata. Sunt beri din clasa Value Brands gen Bucegi sau Albachter mai bune decat Timisoreana de exemplu. Asta e parerea mea desigur, sau cel putin diferenta intre ele la gust e f f mica. La fel e si cu Beck s, mi se pare mult mai buna la gust decat Heineken. Cand desfac o doza rece de Beck s si nu vreau sa o beau repede, sa zicem 30min isi pastreaza acelasi gust pana la ultima picatura :) pe cand Heinekenu' daca nu o consumi imediat isi lasa un gust putin amar si putin ce aduce a alcool ieftin. Am testat asta de multe ori.
Peroni nu am baut inca dar am de gand. Nu imi inspira incredere o bere care sta pe raft cu lunile in supermarket, si alaturi de Peroni si alte beri ( care nu imi sunt deloc cunoscute) dar care au preturi pt. 0.33 ce incep de la 5RON pana spre 8-9. In rest am baut cam tot din lista :lol: plus altele care nu sunt acolo.
Ce as mai vrea sa zic: mai sunt si alte marcii de bere dintr-o clasa Super Low Cost :mellow: si anume marcile proprii ale supermarketurilor care multe provin de la fabrici de bere din provincie. De departe cea mai buna este berea Dobru(Onesti) din Plus care dupa primele 3 pahare devine chiar ok. Berea din Carrefour si Kaufland e la fel de ieftina dar nu este deloc buna. Tot aici mai sunt si fabricile mici de bere care intre timp unele au intrat in faliment: Cozla(PN), Zimca(PN), Zimbru(IS), Cascada, Negoiu(GL) etc.
De departe cea mai buna bere bauta de mine este TCB :santa: adica Tuborg Christmas Brew. POate ca fiind editie limitata este mai proaspata. As bea de aia in continuu...E tare, e buna, are culoarea perfecta si nici nu e scumpa.