d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Despre Viata De Zi Cu Zi 01 > Si De Ce Nu Facem Nimic
123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 17,707.00
May 16 2010 02:26am
Poate incep un serial de topicuri...voi vedea in timp

Azi am vazut un spot publicitar Dr. Oetker

Poate l-ati vazut sau nu dar are un mesaj de genul :

Poti castiga mai multe premii printre care 2 excursii in ...Bulgaria ??

Ce nesimtire.
Folosesc cuvantul fara regrete.

Cum poti cere unui popor ( roman ) sa-ti cumpere produsele iar tu, cu banii castigati de la acest popor
sarac si amarat, sa oferi excursii in Bulgaria ??

Nu doresc sa discut Bulgaria acum dar...sunt lucruri de vazut si locuri de vizitat minunate in Romania.
Banii castigati aici, in Romania, sa fie trimisi sa sustina un turism in alta tara - e simpatic nu ?

Cand vinde in Austria Dr. Oetker sa ofere excursii in Romania - sa vedem ce o sa zica austriecii... cred ca i-ar rupe urechile :)

Sunt fapte, poate mici, dar care nu trebuie sa fie lasate asa.

Poate nu mai cumparam asa de mult Dr. Oetker si poate astfel invata ca nu trebuie sa-ti bati joc de cei de la care iei bani.

Si asa, poate in timp, mai inavta si altii cum sa se comporte cu cei de la care iau bani... ;)

Member
Gold: 1,160.41
May 16 2010 02:42am
Sunt locuri minunate de vizitat in Romania, mult mai frumoase decat in Bulgaria cred, dar dupa cum vezi multi romani prefera Bulgaria, si ca si firma daca asta ii ajunge mai putin din punct de vedere al costurilor si unii apreciaza vacantele in Bulgaria fraieri sa fie sa nu ofere asta ca premiu. Ce zici tu e un pic prea nationalist cred :)
Member
Gold: 0.00
May 16 2010 02:56am
Quote (FLOKING24 @ 16 May 2010 11:26)
Poate incep un serial de topicuri...voi vedea in timp

Azi am vazut un spot publicitar Dr. Oetker

Poate l-ati vazut sau nu dar are un mesaj de genul :

Poti castiga mai multe premii printre care 2 excursii in ...Bulgaria ??

Ce nesimtire.
Folosesc cuvantul fara regrete.

Cum poti cere unui popor ( roman ) sa-ti cumpere produsele iar tu, cu banii castigati de la acest popor
sarac si amarat, sa oferi excursii in Bulgaria ??

Nu doresc sa discut Bulgaria acum dar...sunt lucruri de vazut si locuri de vizitat minunate in Romania.
Banii castigati aici, in Romania, sa fie trimisi sa sustina un turism in alta tara -  e simpatic nu ?

Cand vinde in Austria Dr. Oetker sa ofere excursii in Romania - sa vedem ce o sa zica austriecii... cred ca i-ar rupe urechile :)

Sunt fapte, poate mici, dar care nu trebuie sa fie lasate asa.

Poate nu mai cumparam asa de mult Dr. Oetker si poate astfel invata ca nu trebuie sa-ti bati joc de cei de la care iei bani.

Si asa, poate in timp, mai inavta si altii cum sa se comporte cu cei de la care iau bani...  ;)

Ce sa le faci..
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
May 16 2010 04:38am
mi'a placut idea care ai expuso aici . eu eram in contra marcilor pt alte fapte mai grave.

cum ar fi : Nuttela care a donat lapte in ´´a treia lume´´ si la un timp le'au taiat donatia , moment in care au murit milioane de copii pt faptul ca deja erau obisnuiti cu acel lapte si nu cu cel matern.

Nike , And1 , Adidas, Rebook ++ marci care mi'e mi'au placut acum mult timp , inca mai imi plac dar nu ma mai atrag . dc ? pretul e un motiv . platim marca nu calitatea. si da , nu neg ca au o calitate acceptabila, dar ... aceea calitate provine de la copii de 7-10 ani care stau 15+ ore muncind prin diferite tari (uitate/pierdute pe harta) . copii care probabil nu au servit un mic dejun in vata lor, poate ca nici nu stiu ceea ce inseamna. si sunt platiti ? o da !!! undeva la 10-20 centi la zi...

si postez aici o amintire din retiro spiritual:

profesorul : cand am fost in ....(numele unei tari) .. am trait ( povestea )

: si l-am intrebat pe acel copil daca a luat micul dejun dimineata , si stiti ce mi'a raspuns ?
elevii : 3 secunde tacuti dupa care intrebam : ce ?
profesorul : Domnule ? eu nu am mancat de aproape o saptamana si dumneavoastra ma intrebati de mic dejun ?

a continuat sa povesteasca ca acel copil avea 13 ani si lucra de ii sareau capacele , si ca spunea ca isi doreste ca sora lui de 3 ani sa poata merge la scoala.

si eu zic : de ce pula mea tre sa se intample asta ? ( mi'au dat lacrimile ) , de ce ? in timp ce milioane de persoane mor de foame , NOI aruncam mancarea la gunoi. si sa nu engati asta. ca toti am facut'o si nu numai odata. si cel mai mult ma deranjeaza faptul ca acest pamant poate produce hrana pt toata populatia globului.... cate zeci de alimente sunt aruncate in supermarketuri pt data de expiratie ? ...... dca s'ar dona un 10 % din ce se pierde in termen de exp am putea hrani un x% din populatia infometata....

This post was edited by ThE_BvC on May 16 2010 04:42am
Member
Gold: 136.37
Warn: 40%
May 16 2010 04:41am
Quote (ThE_BvC @ May 16 2010 01:38pm)
mi'a placut idea care ai expuso aici . eu eram in cotnra marcilor pt alte fapte mai grave.

cum ar fi : Nuttela care a donat lapte in ´´a treia lume´´ si la un timp le'au taiat donatia , moment in care au murit milioane de copii pt faptul ca deja erau obisnuiti cu acel lapte si nu cu cel matern.

Nike , And1 , Adidas, Rebook  ++ marci care mi'e mi'au placut acum mult timp , inca mai imi plac dar nu ma mai atrag . dc ? pretul e un motiv . platim marca nu calitatea. si da , nu neg ca au o calitate acceptabila, dar ... aceea calitate provine de la copii de 7-10 ani care stau 15+ ore muncind prin diferite tari (uitate/pierdute pe harta) . copii care probabil nu au servit un mic dejun in vata lor, poate ca nici nu stiu ceea ce inseamna. si sunt platiti ? o da !!! undeva la 10-20 centi la zi...

si postes aici o amintire din retiro spiritual:

profesorul : cand am fost in ........ am trait ( povestea )

: si l-am intrebat pe acel copil daca a luat micul dejun dimineata , si stiti ce mi'a raspuns ?
elevii        : 3 secunde tacuti dupa care intrebam : ce ?
profesorul        :  Domnule ? eu nu am mancat  de aproape o saptamana si dumneavoastra ma intrebati de mic dejun ?

a continuat sa povesteasca ca acel copil avea 13 ani si lucra de ii sareau capacele , si ca spunea ca isi doreste ca sora lui de 3 ani sa poata merge la scoala.   

si eu zic : de ce pula mea tre sa se intample asta ? ( mi'au dat lacrimile ) , de ce ? in timp ce milioane de persoane mor de foame , [B]NOI aruncam mancarea la gunoi. si sa nu engati asta. ca toti am facut'o si nu numai odata.[/b]

pai daca se strica...

This post was edited by MiniMod on May 16 2010 04:41am
Member
May 16 2010 04:49am
Quote (MiniMod @ 16 May 2010 12:41)
pai daca se strica...

ti'am dat raspunsul mai sus.

tocmai asta e chestia , noi avem atat de multa incat ne permitem sa o lasam sa putrezeasca , ca daca am cumparat paine dimineata , seara iau alta ca ´´aia deja e veche´´ .........

iar ceilalti nu au deloc.... gandeste ....... noi avem mai mult decat ne trebuie, ei nu au nici pt a supravietui.......

Nu crezi ca e putin rar ?

in timp ce noi , da , apelam la ei . pe motiv : va ajutam cu ´pulá´´´, dar va luam resursele naturale si cum voi nu folositi cota de CO2 noi va platim pt a o consuma noi tinand cont ca suntem o tara puternica si trecem peste ce ne este permis .

si wow ? asa au rezolvat ? daca in india nu produc CO2 hai ca le cumpara X cota si mai cumpara si de la y ... si intr'un final ce ? ne trezim deasupra Europei cu nori ca cei de saptamana trecuta , si ne intrebam de ce ?

pt faptul ca x a aruncat tone de CO2 cu scuza ca ceilalti nu produceau ? .. wow , dar una e sa fie produs ( ca inca e imposbil sa evitam dioxidul de carbon) cate putin prin toate locurile si alta e sa bubui precum o nucleara un singur loc.

.........

This post was edited by ThE_BvC on May 16 2010 04:52am
Member
May 16 2010 04:55am
Quote (ThE_BvC @ May 16 2010 01:49pm)
ti'am dat raspunsul mai sus.

tocmai asta e chestia , noi avem atat de multa incat ne permitem sa o lasam sa putrezeasca , ca daca am cumparat paine dimineata , seara iau alta ca ´´aia deja e veche´´ .........

iar ceilalti nu au deloc.... gandeste ....... noi avem mai mult decat ne trebuie, ei nu au nici pt a supravietui.......

Nu crezi ca e putin rar ?

in timp ce noi , da , apelam la ei . pe motiv : va ajutam cu ´pulá´´´, dar va luam resursele naturale si cum voi nu folositi cota de CO2 noi va platim pt a o consuma noi tinand cont ca suntem o tara puternica si trecem peste ce ne este permis .

si wow ? asa au rezolvat ? daca in india nu produc CO2 hai ca le cumpara X cota si mai cumpara si de la  y ... si intr'un final ce ? ne trezim deasupra Europei cu nori ca cei de saptamana trecuta , si ne intrebam de ce ?

pt faptul ca x a aruncat tone de CO2 cu scuza ca ceilalti nu produceau ? .. wow , dar una e sa fie produs ( ca inca e imposbil sa evitam dioxidul de carbon) cate putin prin toate locurile si alta e sa bubui precum o nucleara un singur loc.

.........

<_<

CO2 la inceputurile inceputului a fost in procent de 0,03% in compozitia chimica a atmosferei.

Acum toti se caca pe ei ca a crescut dramatic. Lol ? E 0,04%.
Member
May 16 2010 05:05am
Quote (MiniMod @ 16 May 2010 12:55)
<_<

CO2 la inceputurile inceputului a fost in procent de 0,03% in compozitia chimica a atmosferei.

Acum toti se caca pe ei ca a crescut dramatic. Lol ? E 0,04%.

sincer nu cunosteam procentul, dar cred ca e mayou, nu te contrazic , nici nu voi verifica, dar oricum , e un 0.01 % mai mult co2 si un 0.01% mai putin O , asa ca diferenta ar fi de 0.02 ?

si mai rau e ca o parte a globului emana CO2 cu tonele iar cealalta parte mai nimic. .

dar in fine.. oricum vom ajunge in epoca de piatra in vreo 200 - 500ani ( daca nu mai repede )
Member
May 16 2010 05:26am
Bulgaria este o destinatie turistica foarte atractiva. dar totusi cam ai dreptate, mai bine dadeau dreq escursie in turcia.
Member
May 16 2010 06:32am
Quote (the_rest @ May 16 2010 02:26pm)
Bulgaria este o destinatie turistica foarte atractiva. dar totusi cam ai dreptate, mai bine dadeau dreq escursie in turcia.

LOOOOOOOOOOOL

pana acum credeam ca noi suntem tari si the_rest e varza.

dar acum incep sa cred ca el doar face misto de noi ca sa creeze drama, si inca 10 pagini de spam.

rofl.

super tare :))))))
Go Back To Romanian Topic List
123Next
Add Reply New Topic New Poll