d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > O Duda > Imi Poate Aclara Cineva ?
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Nov 15 2009 08:31am
mda. treaba sta cam asa .. m'am contrazis zilele astea cu varul in legatura cu viteza de inregistrat cd/dvd.

eu ce ii ziceam ca 52x e viteza de rotatie pe secunda (adica ti'l inregistreaza mai repede decat 4x etc..)

si ca indiferent in ce il bagi ti'l citeste. chiar daca il bag intr'un dvd care citeste cu 16x de exemplu.

eu gandesc asa pt ce am spus mai sus e vieza de inregistrare nu de citire. chiar daca dvd'ul citeste cu 16 pai citeste cu 16 indiferent ca a fost facut cu 52x. adica fiecare citeste cu capacitatea lui maxima.

varu zice ca nu domnule ca daca il faci cu 52 nu ti'l citeste in orice aparat.

care are dreptate ?

si pe langa asta e vb si de cd in sine. daca are capacitatea de a fi scris cu 52x atunci merge daca are capacitate de 16x pai nu merge sa fie scris cu 52x ...banuiesc.

This post was edited by puyu on Nov 15 2009 08:40am
Member
Gold: 0.55
Nov 15 2009 09:41am
ce-a mai optima viteza pt un dvd burn este de 4 x ....

s-au facut si teste ... trebuia sa se interzica dvd'urile cu 32x sau mai mult ... cand il tragi cu viteza mare este un mare risc sa se spaga dvd'u ( mi s-a si inatamplat de vreo 2 ori) ...

aa si cu cd'urile daca il tragi cu 52x ceea ce nu recomand cd'romu care tre sa il citeasca tre sa aiba cd rom de 52 x :D

varatu are dreptate :D

cd/dvd il citeste cu ce viteza e scris

io acu m-am trezit imi cad ochii in tastatura nush daca am scris bine sau aberatii ...

c-am pupat pe prtofel ... bafta
Member
Warn: 100%
Nov 15 2009 02:17pm
puyule , viteza la unitatile dvd si cd este diferita , 16x la dvd este cam 40x sau ceva in genul pt cd , nu mai stiu exact
google ftw

This post was edited by brainpower777 on Nov 15 2009 02:18pm
Member
Gold: 17,707.00
Nov 15 2009 02:24pm
1. ce este 52x ?>>este de 52 ori mai mare decat o viteza considerata standard cand s-au realizat specificatiile CD / CDR

2. viteza de scriere este ceea ce scrie>.de scriere.>>cat de repede se pot scrie datele pe o unitate CDR
3. dupa ce a fost scris un CDR>>daca poate fi citit de o alta unitate>>acea unitate o sa citeasca la viteza maxima la care ea poate citi.
aceasta duce la transferul datelor de pe acel CDr intr-un timp mai lung sau mai scurt INDIFERENT de viteza cu care acesta a fost scris

4 nu faceti greseala sa comparato 52x de la o unitate CD / CDR cu 8x sau 16 x de la o unitate de DVD / DVDR
este vorba de o viteza de x ori mai mare decat viteza considerata standard cand s-au realizat specificatiile DVD / DVDR

Toate vitezele de care am vorbit sunt viteze de transfer a datelor !>>nu viteze de rotatie :)
Bineinteles ca vitezele de rotatie cresc cand vitezele de transfer cresc ;)

Aici doua exemple scrise de altii ( ca sunt aproape sigur ca nu ma credeati pe cuvant ;)>>le-am cautat special )

At single speed (1x) a recorder writes 150 KB (153,600 bytes) of data (CD-ROM Mode 1) per second and at a multiple of that figure at each speed increment above 1x.

Recording speed is measured the same as the reading speed of ordinary DVD-ROM drives and DVD players. At single speed (1x) a recorder writes 1.32 MB (1,385,000 bytes) of data per second and a multiple of that figure at each speed increment above 1x.

Cum se vede 1 x la CDR e mic mic fata de 1x la DVD care e mareee :)

16 x la DVD e urias !!>>aprox 21 MB / sec :)

O concluzie de final :

Fiecare unitate scrie sau citeste pana la o viteza MAXIMA data de producator !
Dar, in realitate, in afara unor cazuri speciale, aceste viteze maxime sunt rar atinse.
Softul detecteaza transmisia de date si, de cele mai multe ori, micsoreaza viteza de rotatie pentru a citi optim mediul optic .

Daca aveti mai multe intrebari>>sunt pe aici si daca stiu, va spun :)
Member
Nov 15 2009 03:01pm
sunt jeguri de unitati cd-rom vechi care nu citesc orice cdu, indiferent la ce viteza e scris ... nu cred ca ocnteaza prea mult viteza cu care a fost scris cdu.
si normal ca dvd-urile nu le poti citi cu unitate cdrom simpla, trebe unitate dvd. si mai sunt cd-uri de 800MB care iara nu le poate citi orice cdrom numai unu mai nou.
viteza la cd e diferita de viteza la dvd, 16x la dvd e mai mult decat 52x la cd.
Member
Gold: 136.37
Warn: 40%
Nov 15 2009 03:11pm
Quote (the_rest @ Nov 16 2009 12:01am)
sunt jeguri de unitati cd-rom vechi care nu citesc orice cdu, indiferent la ce viteza e scris ... nu cred ca ocnteaza prea mult viteza cu care a fost scris cdu.
si normal ca dvd-urile nu le poti citi cu unitate cdrom simpla, trebe unitate dvd. si mai sunt cd-uri de 800MB care iara nu le poate citi orice cdrom numai unu mai nou.
viteza la cd e diferita de viteza la dvd, 16x la dvd e mai mult decat 52x la cd.

serios !?!?!?!!?!?
Member
Warn: 10%
Nov 15 2009 03:17pm
Quote (FLOKING24 @ 15 Nov 2009 21:24)
1. ce este 52x ?>>este de 52 ori mai mare decat o viteza considerata standard cand s-au realizat specificatiile CD / CDR

2. viteza de scriere este ceea ce scrie>.de scriere.>>cat de repede se pot scrie datele pe o unitate CDR
3. dupa ce a fost scris un CDR>>daca poate fi citit de o alta unitate>>acea unitate o sa citeasca la viteza maxima la care ea poate citi.
aceasta duce la transferul datelor de pe acel CDr intr-un timp mai lung sau mai scurt INDIFERENT de viteza cu care acesta a fost scris

4 nu faceti greseala sa comparato 52x de la o unitate CD / CDR  cu 8x sau 16 x de la o unitate de DVD / DVDR
este vorba de o viteza de x ori mai mare decat viteza considerata standard cand s-au realizat specificatiile DVD / DVDR

Toate vitezele de care am vorbit sunt viteze de transfer a datelor !>>nu viteze de rotatie :)
Bineinteles ca vitezele de rotatie cresc cand vitezele de transfer cresc ;)

Aici doua exemple scrise de altii ( ca sunt aproape sigur ca nu ma credeati pe cuvant ;)>>le-am cautat special )

At single speed (1x) a recorder writes 150 KB (153,600 bytes) of data (CD-ROM Mode 1) per second and at a multiple of that figure at each speed increment above 1x.

Recording speed is measured the same as the reading speed of ordinary DVD-ROM drives and DVD players. At single speed (1x) a recorder writes 1.32 MB (1,385,000 bytes) of data per second and a multiple of that figure at each speed increment above 1x.

Cum se vede 1 x la CDR e mic mic fata de 1x la DVD care e mareee :)

16 x la DVD e urias !!>>aprox 21 MB / sec :)

O concluzie de final :

Fiecare unitate scrie sau citeste pana la o viteza MAXIMA data de producator !
Dar, in realitate, in afara unor cazuri speciale, aceste viteze maxime sunt rar atinse.
Softul detecteaza transmisia de date si, de cele mai multe ori, micsoreaza viteza de rotatie pentru a citi optim mediul optic .

Daca aveti mai multe intrebari>>sunt pe aici si daca stiu, va spun :)

ms mult flo. am inteles ce zici tu acolo.. nush exact asa dar aveam o idee. eu ce intrebam e : daca dvd-rw meu scrie cu o anumita viteza un dvd/cd.. mai mare decat cea pe care o are un dvd homecinema.. se poate viziona respectivul dvd/cd ?

si eu zic ca da iar varul zice ca nu.

mie mereu mi'au mers cand le'am facut de aceea m'am si contrazis cu el. :bonk:

This post was edited by puyu on Nov 15 2009 03:17pm
Member
Gold: 5,629.00
Nov 15 2009 04:07pm
Daca scrii un cd-dvd la viteza mare , apar probleme la scriere , mai ales daca cd-urile sau dvd-urile sunt de proasta caltate . O unitate optica de CALITATE poate citi totusi si acele discuri . poate el are un harb de cititor si de-aia nu i le citeste .

Un sfat :

nu scrie cd-uri la viteze mai mari de 24x , si nu scrie dvd-uri la viteze mai mari de 4-8 x

Totul depinde de calitatea unitatii optice . Un dvd scris la 16x poate fi citit de un cititor vechi cu maxim 8 x citire , DAR calitativ . Daca lentila are 2 fire de praf sau e zgariata , ceau calu' :)

This post was edited by Taiko on Nov 15 2009 04:10pm
Go Back To Romanian Topic List
Add Reply New Topic New Poll