1. ce este 52x ?>>este de 52 ori mai mare decat o viteza considerata standard cand s-au realizat specificatiile CD / CDR
2. viteza de scriere este ceea ce scrie>.de scriere.>>cat de repede se pot scrie datele pe o unitate CDR
3. dupa ce a fost scris un CDR>>daca poate fi citit de o alta unitate>>acea unitate o sa citeasca la viteza maxima la care ea poate citi.
aceasta duce la transferul datelor de pe acel CDr intr-un timp mai lung sau mai scurt INDIFERENT de viteza cu care acesta a fost scris
4 nu faceti greseala sa comparato 52x de la o unitate CD / CDR cu 8x sau 16 x de la o unitate de DVD / DVDR
este vorba de o viteza de x ori mai mare decat viteza considerata standard cand s-au realizat specificatiile DVD / DVDR
Toate vitezele de care am vorbit sunt viteze de transfer a datelor !>>nu viteze de rotatie

Bineinteles ca vitezele de rotatie cresc cand vitezele de transfer cresc

Aici doua exemple scrise de altii ( ca sunt aproape sigur ca nu ma credeati pe cuvant ;)>>le-am cautat special )
At single speed (1x) a recorder writes 150 KB (153,600 bytes) of data (CD-ROM Mode 1) per second and at a multiple of that figure at each speed increment above 1x.
Recording speed is measured the same as the reading speed of ordinary DVD-ROM drives and DVD players. At single speed (1x) a recorder writes 1.32 MB (1,385,000 bytes) of data per second and a multiple of that figure at each speed increment above 1x.
Cum se vede 1 x la CDR e mic mic fata de 1x la DVD care e mareee

16 x la DVD e urias !!>>aprox 21 MB / sec

O concluzie de final :
Fiecare unitate scrie sau citeste pana la o viteza MAXIMA data de producator !
Dar, in realitate, in afara unor cazuri speciale, aceste viteze maxime sunt rar atinse.
Softul detecteaza transmisia de date si, de cele mai multe ori, micsoreaza viteza de rotatie pentru a citi optim mediul optic .
Daca aveti mai multe intrebari>>sunt pe aici si daca stiu, va spun