d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Campanie Anti Alcool La Volan > Cititi
12Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 550.00
Sep 7 2009 05:47am
in primul rand vreau sa zic ca 2 amice de ale mele au murit nevinovate din cauza unu tip care a avut 3 accidente in aceeasi zi si ultimul a fost fatal pt prietenele mele de 18 ani :(

Stop alcoolului cand CONDUCETI ! ~ ~ ~ !

Mama, am iesit cu prietenii.
Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**.
Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie sa conduc masina, si atunci am baut un suc.
Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...
Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect.
Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.
Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma.
Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta... ceva... neasteptat !
Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: "baiatul care a provocat accidentul era beat".
Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.
Aud medicii care spun: "Aceasta fata nu va supravietui"¿
Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina... in timp ce mergea cu viteza maxima...
Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor...
De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?
Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare.
Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.
Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit....
Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica.
Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de... disperata..
Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind.
Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc pentru asta...
Te iubesc, si... adio.

**ACESTE CUVINTE AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA PREZENTA LA ACEST ACCIDENT.**
**FATA, INAINTE DE MURI, A SOPTIT ACESTE CUVINTE, IAR JURNALISTA LE-A SCRIS...SOCATA.**
**ACEASTA JURNALISTA A INCEPUT O CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN"**
**DACA ACEST MESAJ AJUNGE LA TINE SI-L STERGI... POTI PIERDE OCAZIA, CHIAR DACA NU ESTI UN BAUTOR, DE A FACE ALTE PERSOANE SA INTELEAGA CA PROPRIA TA VIATA ESTE IN PERICOL.**
**ACEST MIC GEST POATE FACE DIFERENTA.**
**TRIMITE-L LA TOTI CEI PE CARE-I CUNOSTI !
Member
Gold: 136.37
Warn: 40%
Sep 7 2009 06:03am
Quote (Dc_ShoEs @ Mon, Sep 7 2009, 02:47pm)
in primul rand vreau sa zic ca 2 amice de ale mele au murit nevinovate din cauza unu tip care a avut 3 accidente in aceeasi zi si ultimul a fost fatal pt prietenele mele de 18 ani :(

Stop alcoolului cand CONDUCETI ! ~ ~ ~ !

Mama, am iesit cu prietenii.
Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**.
Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie sa conduc masina, si atunci am baut un suc.
Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...
Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect.
Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.
Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma.
Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta... ceva... neasteptat !
Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: "baiatul care a provocat accidentul era beat".
Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.
Aud medicii care spun: "Aceasta fata nu va supravietui"¿
Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina... in timp ce mergea cu viteza maxima...
Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor...
De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?
Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare.
Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.
Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit....
Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica.
Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de... disperata..
Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind.
Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc pentru asta...
Te iubesc, si... adio.

**ACESTE CUVINTE AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA PREZENTA LA ACEST ACCIDENT.**
**FATA, INAINTE DE MURI, A SOPTIT ACESTE CUVINTE, IAR JURNALISTA LE-A SCRIS...SOCATA.**
**ACEASTA JURNALISTA A INCEPUT O CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN"**
**DACA ACEST MESAJ AJUNGE LA TINE SI-L STERGI... POTI PIERDE OCAZIA, CHIAR DACA NU ESTI UN BAUTOR, DE A FACE ALTE PERSOANE SA INTELEAGA CA PROPRIA TA VIATA ESTE IN PERICOL.**
**ACEST MIC GEST POATE FACE DIFERENTA.**
**TRIMITE-L LA TOTI CEI PE CARE-I CUNOSTI !

asta e genu de mesaj tip mass care ma streseaza la culme. :)

dar ai dreptate

edit : explica totusi.. cum pula mea a recitat aia un eseu de 5 pagini in timp ce jurnalista l-a scris si dup-aia a murit. si medicii erau pe langa ea si faceau ceva de genu : da-o in cacat ca oricum moare =))" . oricum , am ras cu spor XD

This post was edited by moralapapucului on Sep 7 2009 06:06am
Member
Sep 7 2009 06:25am
Quote (moralapapucului @ Mon, Sep 7 2009, 03:03pm)
asta e genu de mesaj tip mass care ma streseaza la culme. :)

dar ai dreptate

edit : explica totusi.. cum pula mea a recitat aia un eseu de 5 pagini in timp ce jurnalista l-a scris si dup-aia a murit. si medicii erau pe langa ea si faceau ceva de genu : da-o in cacat ca oricum moare =))" . oricum , am ras cu spor XD

fata a zis de pe targa in timp ce medicii faceau ce era de facut... si jurnalista a auzit-o pe fata zicand de mama ei tataso si sorasa... restu fii sigur ca a bagat de la ea...

sincer nu mi se pare ceva de ras. !
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Sep 7 2009 08:01am
articolul asta il stiam, mai mult ma supara decat sa faca ceva folositor. poate e bun pentru cine bea fara control totusi
Member
Gold: 330.00
Sep 7 2009 01:13pm
chiar dc articolul jurnalistei ar fi o parte fictiune, se bazeaza mai mult ca sigur pe un fapt real..si ce este cutremurator este ca intr-adevar, dumnezeu iii ia la el de multe ori pe oamenii buni si nevinovati, si cea mai mare drama, ca ii ia pe cei tineri....dar cum pooola mea sa mergi la o petrecere dc ratb-ul la ora 10 seara isi retrage masinile din circulatie si taxi-ul costa cit petrecerea? etc....oricum, eu zic ca prinde bine aceasta povestire in media, unii vor intelege ca pina la urma, e pacat sa sfirsim o viata frumoasa, mai inainte ca ea sa fi inceput cu adevarat....
Member
Gold: 0.50
Sep 8 2009 01:53pm
plm campanie :)
Member
Gold: 8.83
Sep 8 2009 02:06pm
imi pare rau ptr prietenele tale...sincer...si pe mn ma socat ce a scris acea jurnalista...dar noi aici pe jsp nu putem face nimik!...doar in real life am putea...chestia e k noi scriem aici acum...dar poate k si in acest moment unii oameni sunt implicati intrun accident...dak politia nu a putut face nimik...noi...ce putem face??...ma refer la rutiera...au pus semnele alea cu "stop accidentelor! viata are prioritate " mai degeaba...cred k acesta problema o putem rezolva doar noi...oamenii... dak ai vointa...POTI!...dak nu...mori u frate...nu omora oameni nevinovati...e o idee buna de campanie dar nu putem face nimik noi aici pe D2Jsp... sincere regrete ptr prietenele tale...
Member
Gold: 136.37
Warn: 40%
Sep 8 2009 02:07pm
Quote (AlexSwat @ Tue, Sep 8 2009, 11:06pm)
imi pare rau ptr prietenele tale...sincer...si pe mn ma socat ce a scris acea jurnalista...dar noi aici pe jsp nu putem face nimik!...doar in real life am putea...chestia e k noi scriem aici acum...dar poate k si in acest moment unii oameni sunt implicati intrun accident...dak politia nu a putut face nimik...noi...ce putem face??...ma refer la rutiera...au pus semnele alea cu "stop accidentelor! viata are prioritate " mai degeaba...cred k acesta problema o putem rezolva doar noi...oamenii... dak ai vointa...POTI!...dak nu...mori u frate...nu omora oameni nevinovati...e o idee buna de campanie dar nu putem face nimik noi aici pe D2Jsp... sincere regrete ptr prietenele tale...

true..

This post was edited by moralapapucului on Sep 8 2009 02:10pm
Member
Sep 8 2009 06:33pm
Quote (AlexSwat @ Tue, Sep 8 2009, 11:06pm)

merci..

am postat asta pt ca sa vedeti si sa va ziceti o parere despre aceste lucruri..
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Sep 9 2009 09:19am
iti spun eu ce poti face. poti sa te gandesti cand esti in trafic cu masina, ca alt sofer de prin preajma ta e baut sau are o buba pe care trebe sa si-o scarpine sau are o pisica care sare pe el sau orice numa sa isi piarda atentia de la condus pentru un moment ...

deci ce poti face ? uite:
1. poti pastra distanta mai mare fata de cel din fata, ca nu sti cand franeaza
2. poti sa fi mai atent la trafic si sa incerci sa anticipezi ce face ala din fata
3. la semafor poti sa te gandesti sa nu pleci chiar asa de repede ca poate mai vine un intarziat din cealalta parte, care e trecut pe galben
4. la sensu giratoriu sa fi atent totusi, ca sunt oameni care nu dau prioritate
5. la trecerea de pietoni cand treci si esti pieton, nu inseamna ca alalalt te lasa sa treci pentru ca esti rege pe trecerea de pietoni
6. sa franezi (sau macar sa nu accelerezi) cand vezi ca unu din spate te depaseste, poate riscant
7. nu-i injura ca nu se merita nervii cu care ramai si poate se mai si dau jos sa te bata
8. nu depasi viteza legala, nu e pusa pentru prosti
9. nu calca linia continua
10. cand e pus indicatorul 'depasirea interzisa' sau cand nu ai vizibilitate, nu depasi

uite ce multe am stiut ! hehe

This post was edited by the_rest on Sep 9 2009 09:20am
Go Back To Romanian Topic List
12Next
Add Reply New Topic New Poll