d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > '' Black Hole '' > Ce Se Va Intampla?
1236Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2.60
Sep 10 2008 01:51pm
M-am gandit sa deschid un nou topic despre noul Experiment al Lumii.

Este vorba despre un proiect finanţat de 20 de ţări, construit la o adâncime de 92 de metri sub pământ, în dreptul graniţei dintre Franţa şi Elveţia, care încearcă să facă lumină în ceea ce priveşte formarea Universului prin explozia primară. Large Hadron Collider(LHC),va ciocni particule sub-atomice, la viteze comparabile cu viteza luminii, pentru a creea condiţii similare cu fracţiunea de secundă imediat următoare exploziei Big Bang.
Potrivit publicaţiei britanice Daily Mail, însă, explozia ar putea provoca mai multe găuri negre, care în timp s-ar mări, „înghiţind” Pământul.
In cadrul experimentului, care a costat aproximativ 5,4 miliarde de euro, protonii vor fi propulsaţi printr-un tunel circular, lung de aproximativ 28 de kilometri, pavat cu peste 5000 de magneţi care vor accelera particulele sub-atomice. Vor fi două şiruri de particule, mergând în direcţii opuse, fiecare efectuând o rotaţie completă în a 11.000-a parte dintr-o secundă. Cele două şiruri vor acumula energie comparabilă cu cea a unei maşini care rulează cu 160 de kilometri la oră. Când protonii vor atinge o viteză apropiată de viteza luminii, se vor ciocni unii de alţii, fiind divizaţi în particulele care îi constituie, inclusiv, speră specialiştii, în particula care stă la baza Universului.

Ce parere aveti? Chiar va fii Sfarsitul Lumi pe data de 26 Octombrie cand Gaura Neagra va avea dimensiunea exacta?

Va rog lasati Spamul deoparte!
Se vor reporta toate spamurile si +1 si toate tampeniile voastre.
Daca nu va intereseaza NU POSTATI si MERGETI mai departe!

Regard's Dany.

This post was edited by DanyTheDog on Sep 10 2008 01:54pm
Member
Gold: 1,034.21
Sep 10 2008 01:59pm
nici gand de asa ceva.
toate chestiile astea cu gauri negre sunt povesti, iar cei care zic asta o fac sa nu-si rasteasca gura degeaba si sa aiba si ei o parere.

eu sper ca totusi acest experiment sa gaseasca ceva si sa nu fie doar bani aruncati pe apa sambetei.

vom trai si vom vedea.
Member
Sep 10 2008 02:08pm
Sunt cei mai buni 6000 fiziceni la locul experimentului la ora actuala dar va dati seama daca o mica ''virgula'' gresita va aduce un Caos total.
Nush ce i-au apucat sa faca chestia asta deoarece abea 5% din Univers este descoperit la ora actuala si ei deja vor sa vada cum a fost creat Universul.
Dupa ce suntem amenintati cu cel mai mare Meteorit sa loveasca Terra ei mai fac si altceva in loc sa faca ce trebuie sa devieze Meteoritul ala, dimensiunea Meteoritului este de vreo 2 ori mai mare ca Terra sau poate mai bine...cine stie hai sa nu mai deviez de la subiect.
Member
Gold: 8.43
Sep 10 2008 02:13pm
Pe 26 octombie doar se va atinge acea secunda de care spui tu, nu va fi sfarsitul lumii, in decurs de 4 ani posibil sa se formeze o gaura neagra care sa absoarba pamantul, posibil sa fie 20 decembrie 2012 dupa cum maiasii ar fi prevazut, posibil sa fie povesti, vom vedea, sunt multe variabile in problema, multe care nici nu se dau.
Member
Gold: 466.15
Sep 10 2008 02:40pm
nici gand sfarsitul lumii. Pe mine altceva ma intriga. Daca experimentul reuseste si este dovedita teoria se vor darama toate podurile societatii trecutului si se va creea apocalipsa de maine.

Asta ar dovedi ca toate religiile nu isi au rostul, fiecare edificiu crestin isi va gasi golul.

De ce spun apocalipsa de maine? Pentru ca oamenii au crescut intotdeauna dupa un principiu al creatiei zeiesti. Daca se dovedeste ca Dumnezeu a fost doar un concept unde or sa fie poruncile?

de ce sa iubesc pe aproapele meu? de ce sa nu fur? de ce sa nu ucid? intelegeti?

se va creea prilejul distrugerii umane... prin evolutia la o societate udne disciplina nu isi are rostul.
Member
Sep 10 2008 02:46pm
Quote (rusclaudiualin @ Wed, Sep 10 2008, 10:40pm)
nici gand sfarsitul lumii. Pe mine altceva ma intriga. Daca experimentul reuseste si este dovedita teoria se vor darama toate podurile societatii trecutului si se va creea apocalipsa de maine.

Asta ar dovedi ca toate religiile nu isi au rostul, fiecare edificiu crestin isi va gasi golul.

De ce spun apocalipsa de maine? Pentru ca oamenii au crescut intotdeauna dupa un principiu al creatiei zeiesti. Daca se dovedeste ca Dumnezeu a fost doar un concept unde or sa fie poruncile?

de ce sa iubesc pe aproapele meu? de ce sa nu fur? de ce sa nu ucid? intelegeti?

se va creea prilejul distrugerii umane... prin evolutia la o societate udne disciplina nu isi are rostul.

Crezi ca ar dezvalui secretul asta?nu cred ca ar face asa ceva ca stie ce se poate intampla si nu ii vor lasa ''Cei De Sus'' cum ar fii..Papa
Member
Gold: 1,034.21
Sep 10 2008 03:38pm
la cat de putini oameni stiu de acest experiment si de ce ar demonstra el, nu cred ca s-ar pune problema ca oamenii sa nu mai creada in dumnezeu.

cei de peste 40-50 de ani sigur nu o sa dea atentie, iar din cei de varsta noastra , noi oricum nu cred ca suntem asa de inraiti cu biserica. deci mare diferenta nu ar fi zic eu.
Member
Sep 10 2008 03:47pm
Nu e vb de biserica trebe doar sa crezi in El, noi asa am fost invatati de mii de ani ca Dumnezeu a creat pamantul , cine stie defapt cine a mai inventat chestia asta si noi il credem si defapt noi cine stie cum am aparut...totul are o logica dar cine o stie asta e problema ca sta si tace...sunt multe chestii de descoperit dar omul nu poate gandi cu toata capacitatea creierului si gandim doar cu 3-10 % din tot creierul nostru...doar Einstein a gandit cu 15% din creier (de iesea fum din capul lui tongue.gif ) deci iti dai seama..la ora actuala inca sunt probleme fara raspuns, incercam de zeci de ani sa tot facem ceva si tot nu prea reusim, mai asteptam sa se nasca vreo 2 Genii si o sa vedem ce vor mai descoperi si aia.

This post was edited by DanyTheDog on Sep 10 2008 03:48pm
Member
Gold: 21,070.00
Sep 10 2008 03:48pm
am auzit ca il cauta pe unu mic si negru de respira greu - parca il cheama boson
si am mai auzit ca daca il gasesc o sa ne dea 365 de zile pe an vacanta si bani de buzunar 100000Euro
poate ca vor reusi sa il gaseasca wink.gif
Member
Sep 10 2008 03:53pm
Quote (Serj_Tankian @ Wed, Sep 10 2008, 11:48pm)
am auzit ca il cauta pe unu mic si negru de respira greu - parca il cheama boson
si am mai auzit ca daca il gasesc o sa ne dea 365 de zile pe an vacanta si bani de buzunar 100000Euro
poate ca vor reusi sa il gaseasca wink.gif

loool Adi rofl.gif
Go Back To Romanian Topic List
1236Next
Add Reply New Topic New Poll