d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Tara Romaneasca > E A Noastra!
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,052.00
Jan 21 2013 05:00am
da baieti, apropo, aratati-mi si mie din marile realizari ale guvernelor postrevolutionare, ce au mai construit ei, de mare iubire de tara, cite locuri de munca au facut, ce mult v-au ridicat salariul, ce au facut ei CONCRET pentru tara asta in afara de propriile privilegii si hotii. Hai spuneti-mi va rog, de ce trebuie sa blamati comunismul care a construit TOATA TARA ASTA, cu blocuri, cu fabrici pe care ei le-au bagat in faliment si vindute pe nimica, cu hidrocentrale, baraje, sosele, etc. si toata lumea statea o luna la mare si o luna la munte si avea din ce trai. unde va e demnitatea de romani? sau nu stiti ce e aia? hai, generatia internet, cautati rpd pe google un raspuns, ca voi nu ati trait vremurile alea. stiti ca am vb cu zeci de oameni care au fost martori cu ochii lor la sabotajul economic, distrugerea si vinzarea pe nimic a tot ce era valoros si mergea in tara asta? stiti ca la modul intentionat au fost vindute motoare si matrite care valorau milioane de dolari pe atunci, si au fost vindute la fier vechi? stiti ca tot ce vedeti voi in jurul vostru a fost facut de comunisti si ca astia nu sunt in stare nici macar sa le intretina, dimpotriva le distrug si ne aduc la sapa de lemn???? stiti ca in fiecare fabrica si institut erau dotari de milioane de dolari, si tehnologie de multe ori peste europa? ca am avut parteneriate economice de la egal la egal la nivel international? ca nu aveam datorii externe si de-aia l-au linsat pe ceausescu? ca acum avem datorii de zeci de miliarde de euro pe care le vom plati in 100 de ani? asta daca nu cumva , neputind sa le platim, o sa ne vinda si tara, cu toate bunurile ei, si pe noi ca sclavi? ce oare sunt multinationalele decit o imensa retea de sclavi? va mai amintiti ca sportul romanesc era la cele mai inalte culmi? ca aveam genii in toate domeniile tehnice? ca nu plateam atitia politicieni care nu fac nimic? ca cea mai scumpa masina de protocol era volga nu audi, bmw, mercedes etc, numai parcul auto al alesilor se ridica la sume ametitoare de zeci si sute de milioane de euro? ca platim din impozitele noastre, de fapt suntem jefuiti, ca sa hranim niste paraziti? ca ei prospera si se intind la fel ca un cancer? ca toti sunt la fel si la chefuri se bat pe umar? si ca fiecare parlamentar are in spate mafia locala pe judetul respectiv altfel nu este in acel loc?
si ca daca voi nu o sa realizati ce inseamna sa apartii unei culturi, unei tari, si unei civilizatii, sunteti sortiti pieirii? ca sunteti ZERO daca nu apartineti unui ideal, unei credinte, unui singe, asa amestecat cum este el? sau voi ati aparut din neant si o sa va duceti in neant, asa, ca tranzitul intestinal si rezultatul lui? astea sunt valorile voastre? casa, masina, copil, bani si nevasta curva proasta? da, asta e un obiectiv singular, si tocmai de aceea a ajuns in halul asta tara, ca fiecare trage pentru el, si nu mai are un punct de reper o tara, o cultura, un Dumnezeu, o mama. iubiti-va tara, si nu faceti ca ei. nu o batjocoriti. ca sa puteti fi aratati cu mindrie drept OAMENI. si in particular, ca ROMANI.

This post was edited by Exstazy on Jan 21 2013 05:20am
Member
Gold: 6.85
Jan 21 2013 05:45am
excelent raspunsul, sunt sigur ca suntem cu totii vinovati de situatia actuala a tarii, atat cei mai in varsta, cat si cei tineri, pt ca ne lasam calcati in picioare de niste pungasi...
e normal ca salariul minim pe economie sa fie de 150€, sa platesti 6-7mil intretinerea, sa iti trimiti copilul la scoala in conditii insalubre, sa se moara in spitale din cauza lipsei de aparate etc? exemplele pot continua, dar le stiti si voi prea bine
comunistii, in opinia mea, au facut lucruri bune, insa si rele...
Member
Jan 21 2013 05:59am
rusii, prin mentalitatea lor bolsevica, au vrut si au si reusit sa ne distruga economia, industria, sa ne sustraga resursele naturale si avutiile, sa insufle teama si sa instaureze teroarea
imi pare rau ca dp caderea URSS nu am avut curajul sa ne unim cu Moldova si sa recuperam Basarabia si nordul Bucovinei :(

Exstazy - imi permiti sa postez comentariul tau pe facebook cu un quote ( apare numele tau la autor ) ? multumesc
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Jan 21 2013 09:27am
pt 1Decembrie: tu nu stii ce batjocura era pe vremea comunismului, daca apucai la un salam cu 60%grasime si 35% soia era cel mai lux, se vindeau numai picioare de vita cu copite cu tot la macelarie. si trebuia sa stai la coada de 100 de oameni pe afara prin strada

pt Extasy: normal ca nu a construit statu nimica dupa revolutie, ca nu mai este economia comunista planificata. Este capitalism, si pentru prosti explic: vine de la capital care este o suma de bani detinuta de o persoana oarecare si care urmeaza sa fie investita intr-o afacere. Deci statu nu mai investeste nimica, persoanele private investesc. Statu doar sustine persoanele private si economia privata de la un nivel general utopic: face infrastructura, ofera scutiri de taxe, sustine angajatorii sa bage angajati, etc. De aceea s-a si facut PRIVATIZAREA

This post was edited by the_rest on Jan 21 2013 09:38am
Member
Jan 21 2013 09:49am
ai o conceptie gresita despre sustinerea pe care o ofera statul, de fapt este doar o directionare a banilor din bugetul de stat catre firme proprii, asa zisa capusare...

acesta este ultimul post pe care il voi mai face in acest subforum, vad ca apelezi la jigniri care nu isi au sensul, si decat sa iti raspund cu aceasi moneda si sa ma cobor la nivelul tau de educatie, voi face abstractie de postul tau si imi voi vedea in continuare de ale mele

o zi buna le doresc celorlalti membri :)
Member
Gold: 88.00
Trader: Trusted
Jan 21 2013 12:20pm
Quote (the_rest @ Jan 21 2013 05:27pm)
pt 1Decembrie: tu nu stii ce batjocura era pe vremea comunismului, daca apucai la un salam cu 60%grasime si 35% soia era cel mai lux, se vindeau numai picioare de vita cu copite cu tot la macelarie. si trebuia sa stai la coada de 100 de oameni pe afara prin strada

pt Extasy: normal ca nu a construit statu nimica dupa revolutie, ca nu mai este economia comunista planificata. Este capitalism, si pentru prosti explic: vine de la capital care este o suma de bani detinuta de o persoana oarecare si care urmeaza sa fie investita intr-o afacere. Deci statu nu mai investeste nimica, persoanele private investesc. Statu doar sustine persoanele private si economia privata de la un nivel general utopic: face infrastructura, ofera scutiri de taxe, sustine angajatorii sa bage angajati, etc. De aceea s-a si facut PRIVATIZAREA

= 0

Ai tu o idee acolo dar din pacate nu stii nimic ! Mai invata economie si istorie si dupa mai discuta ! Asa doar sa faci posturi multe ca si fg-uri inutile mai bine te abtii !
Intr`o zii o sa iti rup mufa aia de prost doar asa de roman ce sunt !
Member
Gold: 5,629.00
Jan 21 2013 12:45pm
Quote (1Decembrie @ Jan 21 2013 05:49pm)
ai o conceptie gresita despre sustinerea pe care o ofera statul, de fapt este doar o directionare a banilor din bugetul de stat catre firme proprii, asa zisa capusare...

acesta este ultimul post pe care il voi mai face in acest subforum, vad ca apelezi la jigniri care nu isi au sensul, si decat sa iti raspund cu aceasi moneda si sa ma cobor la nivelul tau de educatie, voi face abstractie de postul tau si imi voi vedea in continuare de ale mele

o zi buna le doresc celorlalti membri :)

imi place cum gandesti .n-are rost pentru unul singur sa nu porti discutii cu un intreg subforum :) . fa ca si restul , ignora-l pe mojic. nu-i lua in considerare post-urile .

@Alex lung si bine conturat :)
si nu uita nici de regii nostri care au dezvoltat infrastructura si scoala :)

Member
Gold: 287.00
Jan 21 2013 01:30pm
Quote (the_rest @ 21 Jan 2013 16:27)

acuma le ai si tot in vitrina stau ca acum nu iti permiti sa le iei .. care e diferentza? .. inainte nu erau si acum nu iti permiti sa le iei.. cred ca e mai grav acum
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Jan 21 2013 03:16pm
Quote (TheElderGod @ 21 Jan 2013 21:20)
= 0

Ai tu o idee acolo dar din pacate nu stii nimic ! Mai invata economie si istorie si dupa mai discuta ! Asa doar sa faci posturi multe ca si fg-uri inutile mai bine te abtii !
Intr`o zii o sa iti rup mufa aia de prost doar asa de roman ce sunt !

ce ieste aceea 'mufa'
Member
Gold: 2,052.00
Jan 22 2013 02:37am
avind in vedere ca postam de atitia ani pe acest subforum, TOCMAI FIINDCA SUNTEM ROMANI, si tocmai fiindca libertatea de exprimare este necesara, te iertam. nu tb neaparat ca toti sa avem remarci stralucitoare, sa ne ardem in bashini, ca sa zic asa. e suficient ca am rezistat pe acest subforum atita timp, si ca inca suntem impreuna. am impresia ca the rest vrea sa reediteze conversatiile dintre tutea si cioran, tutea fiind credinciosul ideal, si cioran nihilistul de serviciu impotriva divinitatii pe care ar vrea sa o accepte dar nu poate. si asta asa, ca sa folosim un eufemism. btw the rest, musculosul ala pletos din avatarul tau cinta la chitara sau se tine cu mina de sula?.... :D :D
Go Back To Romanian Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll