Quote (mmc @ 1 Aug 2012 18:17)
M-am intors, frumos oras dar:
- no euro, fucking coroane si casele lor de schimba valutar, comision peste tot si curs de schimb mic;
- nu accepta plata cu cardul doar decat in putine locuri cu precadere magazine de haine;
- mancare proasta, putina si scumpa;
- la KFC daca-ti iei bautura poti umple paharul de cate ori doresti fara sa platesti;
- Vlatava e extraordinara, plimbarea cu vaporul si hidrobicicleta te relaxeaza la maxim
- Femeile sunt

desi nu-ti dai seama cat sunt localnice si cat "turiste" orasul era plin de turisti
- multe intrari la muzee, biserici, cartierul evereiesc sunt cam scumpe pentru ce ofera (la cimitirul evereiesc ti se cere 40 coroane sa faci poze, altfel n-ai voie, dar tot am facut doua, ha!)
- micul dejun la hotel a fost plin de tot ce-ti poti manca dimineata, la discretie, imi faceam plinul aici si mai mancam pe la 3-4 seara, n-aveai frate ce sa mananci in ditamai orasul, KFC-ul nu avea paine, iar crispy nu-mi placea;
- per ansamblu, un oras curat, agitat doar de trecatori, merita vazut cu minusurile si plusurile lui.
pai daca nu ai intrebat, iti raspundeam la toate astea:
- partea cu schimbu valutar la mine a fost foarte simplu, mers cu cardu la bancomat si scos de acolo cat am considera ca voi sparge. comisionul este de 10 lei pe tranzactie + % cat iti zice la cardu de ro de la banca , iar cursul este cel de la visa (banuiesc ca visa ai)
- plata cu cardul nu am avut probleme prin malluri sau alte magazine mari. la alea mici din centru de acolo nu o sa vezi, aia este.
- la partea cu mancarea iti cam dau dreptate , eu unu nu m-am impacat prea bine cu mancarurile lor si daca ai mancat prin centru atunci clar ai platit pretul de centru. ce puteai sa fi atent era sa ceri meniul zilei daca te duceai la pranz. nu este pus niciodata pe meniul de engleza si in mare doar cehii stiu de el. e cam la jumatate de pret fata de ce aveai tu scris pe meniu in engleza. daca vroiai mai multe detalii era baiatu ala de pe softpedia care spune unde sa mananci si ca mancare buna si ca preturi ok.
sper ca macar ai fost in berariile lor sa bei niste bere facuta inhouse.
- pe vlatava nu am fost, doar mi-am rupt picioarele prin oras.
- femei erau ok dar nu fenomene din cate am observat la vremea aia. bine eram si cu prietena si nu prea eram atent la asa ceva.
- intrarile nu mi s-au parut mai scumpe decat la vienna , poate doar la castel sa fi fost mai mare , in rest erau decente. acolo cativa euro pana in 5.
- per total mie mi-a placut maxim, castelu cu vitus , podul , portile , turnu din centru si thynu + multe altele la care te poti duce. am fost si la zoo si era chiar tare, imensa gradina si din spusele oamenilor mai frumoasa decat la vienna (daca asta e vreun etalon)
toate ca toate dar, ti s-a parut orasul trist cum zice lumea ?