d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian >
Poll > Salariile In Romania
Prev1234
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 21,070.00
May 25 2009 03:28am
trebuie facuta precizarea ca este vorba de sistem in general si nu de cazuri particulare
fiecare poate este bun in ceea ce face si isi merita banii - fie la stat, fie la privat
eu cred ca ideea ca nu ne afecteaza aceasta situatie actuala cu salariile este gresita din start, pentru ca ne afecteaza
faptul ca statul nu prea produce, ci in mare parte cheltuie fara ca rezultatele sa se vada cred ca e marea problema
iar proportia este cam de 60%privat/40% stat ca si "cotizatie" la buget din cate stiu eu
poate ar trebui sa va raspundeti la o intrebare simpla - de ce sa iti cheltuie altii banii pe care tu ii produci?
Retired Moderator
Gold: 2,762.00
Trader: Trusted
May 28 2009 01:08am
in lumina ultimelor precizari , pot sa afirm urmatoarele :

NU pot vota 1 --> ar insemna doar ca "altii sa cheltuie banii produsi de tine" doar ca intr-o proportie si mai mare , deci nedreptate mai mare.
NU pot vota 2 --> majoritatii oamenilor le este greu sa -si intretina familia sau sa aiba o viata..decenta(modesta ar fi mai potrivit poate ) deci venituri si ai mici decat in prezent..intelegeti idea .
NU pot vota 3 --> vrand nevrand, la un moment dat faci parte fin din prima categorie , fie din cea de-a doua , deci te afecteaza in mod direct( poate nu astazi sau saptamana viitoare). despre afectarea indirecta, nu mai trebuie mentionat nimic cred.

o da, nu stiue daca sunt sau nu "un pesimist convins" dar incerc :D

This post was edited by Arx_X on May 28 2009 01:09am
Member
Gold: 1,337.31
May 28 2009 05:01pm
3. Imi este indiferent - nu ma afecteaza.
majoritatea sunteti ami batrani ca mine si poate stiti mai bine cum se castiga un ban. poate unu dai la lopata pt 5 mil pe luna poate altu stai cu pula in sus la birou misti de mouse mai postezi pe jsp si iei 20 mil. asa ca GOGOGO la furat in vest
Member
Gold: 119.50
Warn: 10%
May 30 2009 12:44am
Quote (Serj_Tankian @ Mon, 25 May 2009, 11:28)
trebuie facuta precizarea ca este vorba de sistem in general si nu de cazuri particulare
fiecare poate este bun in ceea ce face si isi merita banii - fie la stat, fie la privat
eu cred ca ideea ca nu ne afecteaza aceasta situatie actuala cu salariile este gresita din start, pentru ca ne afecteaza
faptul ca statul nu prea produce, ci in mare parte cheltuie fara ca rezultatele sa se vada cred ca e marea problema
iar proportia este cam de 60%privat/40% stat ca si "cotizatie" la buget din cate stiu eu
poate ar trebui sa va raspundeti la o intrebare simpla - de ce sa iti cheltuie altii banii pe care tu ii produci?

"de ce sa iti cheltuie altii banii pe care tu ii produci?"

pentru ca le permitem :) !! nu exista o alta explicatie mai logica de atat ! Si nici nu va exista !
Member
Gold: 5,629.00
May 30 2009 02:08am
hai s-o zicem , suntem un popor prost , luati de-antregul . ne batem joc de noi , ca na .. si cei din frunce tot romani is , iar noi , pleava stam si inghitem . comunismul a facut un lucru rau , ne-a marit toleranta la lucruri ce le putem inghiti . inghitim extrem de multe taxe spunand doar "hai ba . iara taxe ? " , inghitim minciuni si demagogie si incet incet devenim imuni la viata . uitam ca exista , e doar un vis ce se intampla la altii . vom lucra pana la 70 de ani , vom scoate cate-un plod ca nu ne permitem mai mult , si vor plati si ei datoriile ce le facem noi la banci . Pana ne unim . Pana intra in noi instinctul de oaie nu doar la inghitit , ci si la behait , si chiar mai bine, la intepat ciobanu' . pana nu-s demonstratii , sange , haos , pana nu ne facem auziti nu se va intampla nimic. dar ce sa faci , totusi, cand ei vin cu tancuri iar tu cu flegme si injuraturi ?

Salariile ? Eu am . nu e mare , nu e mic. Pot sa strang din el , dar daca vreau sa-mi iau casa tot tre sa iau de la banci . asta este . . stiu cine-mi manca salariul , stiu pe ce se duce , stiu cum se fura , dar ce pot sa fac ? capitalismul nostru e clar comunism , dar in forma agravanta .
Member
Gold: 330.00
May 30 2009 03:31am
cit timp oamenii nu au constiinta nu le poti cere sa actioneze moral sau sa vada lucrurile holistic..foarte putini oameni sunt vizionari si inteleg ca dc ar actiona pt binele comunitatii le-ar fi si lor si copiilor lor mai bine..majoritatea fura si se comporta luind ca model vestul salbatic si legea junglei...a... si sa nu uitam...de tiganizarea inceata dar sigura a Romaniei...atit in comportament cit si mai grav in modul de a gindi a multi romani...nu ca as avea ceva cu tiganii, sunt oameni si ei, dar trag dupa ei o mostenire genetica grea, care ii "dedica" doar la furturi si ne-munca...traiasca manelele cele mult iubite si cintate la gratare, ele ne povestesc despre cum vor altii sa fim...ca doar dc altii fura si injura de mama ce noi suntem mai prosti?
Retired Moderator
Gold: 2,762.00
Trader: Trusted
May 30 2009 04:41am
Quote (Taiko @ Sat, 30 May 2009, 11:08)
hai s-o zicem , suntem un popor prost  , luati de-antregul .  ne batem joc de noi ,  ca na .. si cei din frunce tot romani is  ,  iar noi , pleava  stam si inghitem .  comunismul a facut un lucru rau  ,  ne-a marit toleranta la lucruri ce le putem inghiti .  inghitim extrem de multe taxe spunand doar "hai ba . iara taxe ? " ,  inghitim minciuni si demagogie  si incet incet devenim imuni la viata  . uitam ca exista , e doar un vis ce se intampla la altii  . vom lucra pana la 70 de ani , vom scoate cate-un plod ca nu ne permitem mai mult , si vor plati si ei datoriile ce le facem noi la banci . Pana ne unim  . Pana intra in noi instinctul de oaie nu doar la inghitit , ci si la behait , si chiar mai bine,  la intepat ciobanu'  .  pana nu-s demonstratii , sange , haos , pana nu ne facem auziti nu se va intampla nimic.  dar ce sa faci , totusi, cand ei vin cu tancuri iar tu cu flegme si injuraturi ?

Salariile ? Eu am . nu e mare , nu e mic.  Pot sa strang din el ,  dar daca vreau sa-mi iau casa tot tre sa iau de la banci  .  asta este .  .  stiu cine-mi manca salariul  , stiu pe ce se duce  ,  stiu cum se fura  ,  dar ce pot sa fac ?  capitalismul nostru e clar comunism , dar in forma agravanta .

imi place optimismul tau :rofl:
are mai mari sanse sa "lucreze" pana la varsta respectiva un arborigen care se ocupa cu vanatul leilor (si arborigenii e care vorbesc eu au o speranta maxima de viata de maxim 45 ani :rofl: )
that one cracked me up.

cat despre subjugarea poporului roman , suntem rumegatoare Alex , nu pradatori , vezi cazurile Costesi sau orice alta "mineriada"
nu e cel mai bun exemplu' dar e primul care mi-a venit la mansarda acum . ce sa mai vorbim de greve si petitii :cheers:
Member
May 30 2009 05:02am
aborigenii e in australia baa , nu e lei acolo :) . si le mere bine la aia ca sunt protejati de stat si au si rezervatiile lor , inclusiv dreptul de a vana anumite animale , pe care daca le vaneaza un alb intra la bulau :)

si crede-ma , sunt optimist . dar sunt suparat . asta este , ex-comunistii de la putere ca sa adune capital ne baga in ocna pe restu' .

UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE !?!?!?!?!

Member
Gold: 11,362.14
May 30 2009 09:53am
Quote (Taiko @ Sat, 30 May 2009, 12:02)
aborigenii e in australia baa ,  nu e lei acolo :)  .  si le mere bine la aia ca sunt protejati de stat si au si rezervatiile lor , inclusiv dreptul de a vana anumite animale , pe care daca le vaneaza un alb intra la bulau :)

si crede-ma , sunt optimist  . dar sunt suparat  .  asta este , ex-comunistii de la putere ca sa adune capital ne baga in ocna pe restu' . 

UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE !?!?!?!?!

ops :"> e greu cu gramatica ?

This post was edited by Xixina on May 30 2009 09:54am
Member
May 30 2009 09:59am
un topic ce era mai de bun simt si punea creierul utilizatorului la lucru si uite ca ti-ai adus si tu aportul pana la urma :) . totusi , nu e foarte deosebit fata de celelalte incercari de pana cuma .

cheers :thumbsup:
Go Back To Romanian Topic List
Prev1234
Add Reply New Topic New Poll