da mmc, dar da-ti seama si ia exemplu partea din sud.
Se bazeaza pe agricultura dar partea din nord au ridicat enorm pretul petrolului dea lungul timpului si au saracit sudul. acum folosesc eufemisme care au acelasi significat ``a treia lume`` ( cu toate ca ina nu am vazut o segunda lume). dea lungul timpului datoria tarilor nu a imbogatit o tara ci a saracit-o mai mult.
ca acum castigam 1000 euro in romania si in 95 castigam 50 dolari nu e progres. pentru ca banul se deterioreaza si inflatia creste. banii electronici cresc la randul lor si ce cumparai in 95 cu 50 de dolari nu cumperi acum cu 1000. si am gresit cand am zis 1000 pt ca profesorii abia ajung la 200e din cate am auzit. in 2000 cumparai un ap cu 5000 euro acum sunt 50k ... datorita inflatiei. tara nu s.a imbogatit, in realitate a saracit, si pe langa faptul ca a saracit mai e si datoare unor instituti corupte precum fmi, BM, etc...
dai impresia de a pune mai mult pret pe afacerile din tara dar afacerile alea cauta doar interes (capital) nu binestarea oamenilor. adica pp vs pc si nu prea suna bine.. nu ma declar comunist dar principiile lui marx sunt al draq de interesante, si evident a revenit in prezent, acum e la moda sa vorbesti de marxism si toti cauta o noua idee, problema e ca nu maia vem imaginatie.. ar trebui sa invatam mai mult de la bebelusi.... au o imaginatie bogata...
am vazut de-a lungul istoriei multe forme de a guverna dar mereu au avut acea idee babilonica in cap.. cine e mai puternic supravietuieste si asta nu mi se pare de loc normal.
Cum poti fi sanatos( normal) intr-o lume bolnava ?
si scz ca am trecut la alt subiect... dar sunt multi bani introdusi in tara gratis care intr-un final vrei nu vrei imbogatesc tara... acesti oameni sunt singurii colaboratori ai romaniei in prezent ceilalti doar o saracesc.. imprumuturi, control de salarii , sclavie paltita..etc...
sper sa va prin in viata cand voi termina de scris una din cartile care le am in gand. daca nu, probabil ne vom vedea intr-un alt spatiu, intr-un timp mort, intr-o situatie tip pre-bigbang